Mancare de cartofi cu ciuperci si capere
|
Mancare de cartofi cu ciuperci si capere din Categoria Mancare de post si mancare vegetariana. Cum sa faci cea mai delicioasa Mancare de cartofi cu ciuperci si capere, de post, gustoasa si satioasa. Un deliciu! Gasesti aici reteta completa cu poze, explicatii, precum si, pasi de urmat in a o pregati.
Putin despre Capere…
Caperele sunt mugurii si fructele, proriu-zise, ale arbustului Capparis spinosa cunoscut de mii de ani, originar din Africa de Nord si Sudul Europei, mult apreciate in gastronomie si medicina traditionala, pentru calitatile sale nutritive si gustative, gust usor picant si aroma asemanatoare cu cea a mustarului.
Sarace in calorii doar 14 kcal/100 gr, bogate in vitamine A, C, P, PP si minerale calciu, fier, iod, magneziu, mangan etc., proteine vegetale, antioxidanti, dar si, datorita uleiului de mustar din compozitie, caperele, sunt recomandate in cazul dietelor si curelor de slabire. Daca vreti sa aflati mai multe despre Capere si importanta acestora in dieta noastra de zi cu zi, atunci dati click aici.
Putin despre post…
Cum sa face Mancare de cartofi cu ciuperci si capere?
Ingrediente:
- 1 kg cartofi;
- 1 morcov mediu;
- 1 ceapa medie;
- 1 ardei gras/gogosar mediu;
- 500 g ciuperci/ 1 conseva ( am folosit ciuperci de la conserva);
- 1 ligura cu varf de capere;
- 1 lingurita de boia dulce;
- 300 ml apa de la robinet;
- 100 ml bulion;
- l lingura ulei de masline;
- sare si piper negru proaspat macinat;
- 1 foaie de dafin;
- 1 legatura de marar verde
Mod de preparare
1. Mai inatai, se pregatesc legumele, se curata, spala si se toaca dupa cum urmeaza: ceapa si ardeiul gras – cubulete; ciupercile se taie in doua, apoi se feliaza, iar cartofii se taie in 4. Se calesc, legumele, (ceapa, morcovul, ardeiul gras si caperele) in uleiul de masline cca 3-4 min sau pana ceapa devine sticloasa, aveti grija sa nu ardeti ceapa, ca va capata un gust amar, apoi adaugam ciupercile.

- Deoarece ciupercile lasa multa apa, mai bine este sa le adaugam la sfarsit, pentru ca, daca le adaugam la inceput, atunci legumele nu se vor cali, ci vor fierbe.
2. Cand legumele s-au calit, adaugam boiaua si amestecam bine, sa nu se arda, dupa care, adaugam cartofii taiati dupa preferinta fiecaruia, amestecam.


4. Cand cartofii sunt aproape fierti, adaugam bulionul, pentru un gust mai bogat, dar si, pentru culoare, lasam sa mai fiarba alte 3-5 min., la foc mic. La final, adaugam mararul tocat, lasam sa dea un clocot, apoi oprim aragazul; acoperim oala cu capacul si lasam sa se odihneasca, macar, 5 min. inainte de servire, va avea un gust mult mai bun.
Pofta buna!