Reteta Cornulete cu visine

Cornulete cu visine

Reteta Cornulete cu visine
cornulete-cu-visine.jpg

Cornulete cu visine facute in casa reteta economa ruso-ucrineana din Categoria Dulciuri de casa. Afla, cum sa faci cele fragede Cornulete cu visine, care ti se topesc in gura de bune ce sunt si de care nu te mai saturi niciodata.

Aceasta reteta de Cornulete o am de la sora mea, este o reteta extraordinara, cu o aroma si o textura aparte; cornuletele facute dupa aceasta reteta vor fi foarte fragede, practic, se vor topi in gura.

Cum sa faci cele mai fragede Cornulete cu visine?

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 250 gr margarina;
  • 4 linguri gr zahar tos;
  • 1 ou;
  • 2,5-3 pahare faina alba de grau tip 000;
  • 1/2 lingurita praf de copt;
  • 3 linguri smantana fermentata;
  • 1 pachetel zahar vanilat;
  • zahar pudra
Pentru umplutura:
  • 500 gr visine congelate;
  • zahar pudra sau zahar tos

Nota: Pe post de umplutura puteti folosi: rahat, dulceata, gem cu miez de nuci sau miez de nuci tocat marunt amestecat cu zahar, pentru o textura crocanta, etc.

Mod de preparare:

  1. In primul rand, ne ocupam de marcarina, care trebuie sa fie la temperatura camerei, mai intai, o bateti putin cu furculita, apoi, adaugati zaharul si amestecati in continuare.
  2. Cand zaharul s-a dizolvat, cat de cat, adaugati oul si continuati sa amestecati, pana se incorporeaza complet. Apoi, adaugati smantana si zaharul vanilat, amestecati.
  3. Separat, intr-un bol, amestecam ingredientele uscate, cum ar fi: faina cu praful de copt.
  4. Adaugati, treptat, faina in amestecul de margarina cu ou, la inceput amestecati cu o lingura, apoi, incepeti sa framantati coca cu mana; coca trebuie sa fie una  mai vartoasa.
  5. Impartim coca rezultata in bucati de marimea unui ou de gaina. Luam o bucata de aluat, o presame cu faina si o intidem cu ajutorul sucitorului sau a unei sticle, apoi  o taiem in triunghiuri, exact cum se vede in poza de mai jos. La fel procedem cu fiecare bucata de aluat.
  6. Punem umplutura pe fiecare triunghi rezultat si rulam cu grija incat sa nu iasa umplutura si sa obtinem niste cornulete perfecte, cum se poate vedea, de altfel, in poza de mai jos.
cornulete-cu-visine.jpg

5. Asezati cu grija cornuletele in tava tapetata cu faina, lasans putin spatiu intre ele, cum se poate vedea, de altfel, in poza de mai jos, si dati la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 35 min. 

Cornulete cu visine facute in casa
cornulete-cu-visine.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6. Dupa ce scoatem Cornuletele  cu visine de la cuptor, le lasam sa se raceasca putin, apoi, cu ajutorul unei site mici presaram zaharul pudra deasupra.

!!! Daca v-a fost de folos reteta de astazi – Cornulete cu visine -, dati-ne un Share/Like. Multumim! Totodata, va recomandam sa vedeti si reteta noastra Cornuri cu gem si miere si mac insiropate.

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...