Caras prajit cu garnitura de morcovi

Caras prajit cu garnitura de morcovi si salata

Caras prajit cu garnitura de morcovi
caras-prajit.jpg

Reteta Caras prajit cu garnitura de morcovi si salata de sezon ca la mama acasa tocmai potrivita pentru sezonul friguros din Categoria Mancaruri cu peste si fructe de mare. Caras prajit reteta.

Caras prajit la tigaie reteta simpla. Afla cum poti sa faci cel mai gustos si sanatos Caras cu garnitura de morcovi si salata de sezon cu varza alba si castraveciori murati.

Pentru iubitorii de peste, nu este musai sa mergeti in Delta, pentru a manca peste, ci puteti atat simplu sa gatiti peste si acasa, in apartament, sunt atatea pescarii in Bucuresti, unde puteti gasi peste din delta Dunarii.
Important este sa cumparati peste salbatic si nu de crescatorie, cel din urma fiind indopat cu diverse suplimente nu chiar sanatoase pentru sanatoatea noastra.
Multora nu le place carasul, deoarece are foarte multe oase, insa carasul are cea mai dulce carne, chiar si mai dulce ca cea a crapului. Nici crapul, dar nici un alt peste, de altfel, nu are carnea atat de dulce, precum o are carasul.
Nu stiu cum Dvs., insa mie mai mult imi place pestele de apa dulce, cel salbatic, pentru ca, fiecare specie are gustul sau unic, diferit de cel al altor specii.
Pe cand pestele de apa sarata, marin sau oceanic, parca are tot acelasi gust. Nemaivorbind, ca pestele de apa dulce este mai sanatos, are o carne mai slaba si se digera mai repede decat cel de apa sarata.
Acest lucru datorandu-se, in principal, faptului ca, pestele de apa dulce contine cca 70-80% apa in tesuturi, ceea ce usureaza considerabil digestia facand-o mult mai placuta si fara probleme gen balonarea.

Un alt aspect foarte important si deloc de neglijat, este ca pestele de apa sarata, cel de dimensiuni mari, contine o cantitate mare de mercur si alte metale grele foarte periculos pentru sanatatea noastra.

Cum sa faci Caras prajit cu garnitura de morcovi si salata?

Deci, pentru  a pregati aceasta reteta de Caras prajit la tigaie (4 portii),  vom avea nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 4 carasi;
  • faina alba de grau;
  • sare dupa gust;
  • ulei de floarea soarelui pentru prajit

Pentru garnitura:

  • 500 gr morcovi mici;
  • 1 lingura ulei de masline;
  • 1/2 lingurita otet de mereș
  • sare dupa gust

Pentru salata:

  • 500 gr varza alba;
  • 2 morcovi;
  • 2 castraveciori murati;
  • 1 ceapa mica;
  • 1 legatura de marar verde;
  • sare dupa gust;
  • piper negru proaspat macinat;
  • 1 lingura ulei de masline

Caras prajit reteta simpla – Mod de pregatire:

  1. Mai intai, spalam morcovii si ii punem sa se faca la aburi, presaram un praf de sare peste. Morcovii se fac foarte repede in cca 10 min., vor ramane crocanti si nu isi vor pierde total din vitamine.
  2. Cat se fac morcovii, evisceram pestele si il curatim de solzi, il spalam sub jetul de apa rece, apoi il crestam cu un cutit bine ascutit incepand de la coada spre cap.
  • Se procedeaza astfel, deoarece, carasul este plin de oscioare marunte, insa daca il crestam asa, cum se vede in poza de mai jos, dupa ce il vom praji oscoarele nu se vor mai simti si nu vor ramaine in gat.
  • Insa, daca vreti sa faceti pestele la gratar, atunci mai bine sa nu il crestati, deoarece pe gratar carasul nu se va praji atat de bine cum se prajeste la tigaie in uleiul bine incins si, deci, oscioarele vor ramane in gat.
Caras prajit cu salata
caras-prajit.jpg
3. Apoi, stergem pestele cu un prosop de bucatarie, il asezonam cu sare dupa gust si nimic mai mult, il tavalim prin faina si il punem la prait in uleiul bine incins incat sa se auda, cum sfaraie.
Reteta Caras prajit cu morcovi
caras-prajit.jpg
4. Cat se prajeste pestele, facem salata: tocam varza si ceapa fin; morcovul il dam pe razatoarea mare; castravetii murati ii taiam rondele; adaugam uleiul de masline, sare, piper, mararul tocat si amestecam bine.
  • Puteti adauga si otet, dar nu este cazul, acreala va fi data de castravetii murati.
5. Cand morcovii sunt gata ii lasam sa se raceasca putin, apoi ii taiem rondele sau ii lasam intregi, daca sunt mai marunti, adaugam uleiul de masline, sare, piperul negru si un strop de otet de mere; amestecam cu grija.
6. Nu ne ramane decat sa montam gustosul Caras prajit la tigaie pe farfurie, alaturi de cele doua simple si sanatoase garnituri si preparatul este intru totul gata de a fi servit.
!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Caras prajit cu garnitura de morcovi si salata -, dati-ne un Share. Multumim! Totodata, va recomandam sa vedeti si reteta noastra de Salau prajit cu garnitura de orez.
Pofta buna!
Click to rate this post!
[Total: 15 Average: 5]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...