Articol Ghimbirul si proprietatile sale

Ghimbirul si proprietatile sale uimitoare

Articol Ghimbirul si proprietatile sale
ghimbirul-proprietati.jpg

Ghimbirul si proprietatile sale uimitoare un articol despre Ghimbir din Categoria Articole utile. Afla, care sunt cele mai importante 15 beneficii ale consumului de Ghimbir de care, cu siguranta, nu stiai.

Ghimbirul sau ginger este o planta erbacee perena, originara din India, inrudita cu curcumaua si orhideea, bogata in vitamine, minerale si uleiuri eterice. Denumire stiintifica pe care o poarta aceasta planta este Zingiber officinale.

Putin despre cultivarea Ghimbirului…

Cunoscut si mut apreciat inca din antichitate, se presupune, ca India ar fi fost cea care aproviziona intreaga Europa in acea perioada indepartata si putin cunoscuta.
La inceput era folosit ca medicament in tratarea diverselor boli, mai exact, ca medicament bun la toate. Ulterior a inceput sa fie pe larg folosit si in gastronomie, aromand placut mancarurile si dandu-le o nota picanta.
In prezent este cultivat pe scara larga in: China, Japonia, India, Vietnam, Argentina, Africa etc. Insa, cel mai mare producator ramane, totusi, India (cca 80% din productia mondiala).
Urmata, cum era de asteptat (India), de China, cu toate ca acum 10 ani (2005) lucrurile stateau total invers, China fiind cel mai mare producator, respectiv, exportator de ghimbir din lume, cca 240 mii tone pe an.

Cu aroma sa puternica, usor intepatoare, ghimbirul, este cunoscut si folosit de catre om de mai bine de 2000 de ani in medicina ayurvedica (medicina traditionala indiana).

Ghimbirul nu este numai un condiment, in ultimii ani este tot mai folosit in gastronomie, ci si un adevarat medicament-minune, o adevarata mini-farmacie bun la toate.
ghimbirul-si-proprietatile-sale.jpg

Bogat in:

  • vitamine: C, retinolul (cea mai pura si cea mai activa forma a vitaminei A), B3, B5, B6 si E;
  • minerale: calciu, cupru, fier, magneziu, mangan, potasiu si zinc
  • carbohidrati;
  • proteine vegetale;
  • fibre naturale;
  • uleiuri esentiale;
  • fenol (6-gingerol);
  • aminoacizi: leucina, triptofan, metionina, fenilanina etc.;
  • zaharuri naturale;
  • amidon;
  • acid caprilic;
  • acid linoleic;
  • grasimi etc.

Ghimbirul – Cura de slabire si dieta

Sarac in calorii, la 100 gr de ghimbir revin doar 80 kcal, de aceea este recomandat in cazul curelor de slabire si a dietelor, fiindca are capacitatea de a arde grasimile din organism.
Deci, cum am spu putin mai sus, ghimbirul, lupta cu kilogramele in plus, insa efectele nu se vor vedea imediat, ci in timp, asa ca nu va asteptati la minuni imediat sau peste noapte.
Pentru un corp de invidiat, este recomandat sa se bea ceai de ghimbir cu o jumatate de ora inainte de masa. Totodata, in cazul unei curi de slabire eficienta este si cafeaua sau ceaul verde cu ghimbir.
Combinatia perfecta, pentru a obtine un ceai de ghimbir delicios si savuros, dar si cea mai folosita este de: ghimbir, lamaie si miere de albine, dar lamaia poate fi inlocuita si cu menta.

Ghimbirul beneficii

Datorita antioxidantilor, vitaminelor si mineralelor din compozitia sa, ghimbirul, ne ofera o multitudine debeneficii,printre care se enumera:

  • creste imunitatea organismului uman, protejindu-l, astfel, de raceala si gripa pe timpul sezonului rece;
  • are efect antiinflamator si antiseptic, ajuta la combaterea racelii, infectiilor virale si a durerii in gat;
  • este capabil sa se lupte cu nenumarate boli (afectiuni), precum: bolile de inima, artrita, cancerul (distruge celulele canceroase), Alzheimer, diabetul de gr II etc.;
  • stimuleaza circulatia cerebrala si reduce durerile de cap;
  • imbunatateste circulatia sangvina, reduce durerea (febra) musculara si normalizeaza nivelul glucozei din organism;
  • scade nivelul colesterolului „rau” din organism, astfel, inlaturand riscul producerii unui atac cerebral, a unui infarct si reduce riscul aparitiei bolilor de inima;
  • este eficient in cazul toxiinfectiilor alimentare si combatea tulburarile digestive;
  • combate oboseala;
  • se lupta cu stresul si este indicat in cazul depresiei si a stariloe de anxietate, gratie antioxidantilor pe care ii contine in compozitia sa, creand starea de bine, in general;
  • este eficient in cazul luptei cu kilogramele in plus, de aceea, este recomandat in cazul curelor de slabire si a dietelor;
  • este eficient in eliminare toxinelor din organismul uman (detoxifiere);
  • intrebuintarea regulata a ghimbirului ne protejeaza de paraziti si de microbi;
  • lupta cu efectele imbatranirii, stopand distrugerea tesuturilor;
  • reduce considerabil durerile menstruale;
  • reduce starea de greata si ameteala in timpul sarcinii;
Dulceata de ghimbir-remediu natural pentru tuse
dulceata-de-ghimbir-remediu.jpg

Nota:

  • Din proprie experienta va spun, ca Dulceata de ghimbir (preparata in casa) este un remediu natural, care calmeaza tusea si durerile in gat;
  • Ceaiul de ghimbir, mai ales, daca este facut cu lamaie, este benefic in cazul recelilor, virozelor sezoniere, a tusei, tensiunii arteriale etc.

Ghimbirul Contraindicatii

Nu este recomandat consumul de ghimbir in cazul: gravidelor in ultimile luni de sarcina, precum si a mamicilor care alapteaza, deoarece iuteala si gustul vor migra in lapte facandu-l picant.

Intrebuintari

Nelipsit in bucatariile traditionale: indiana, thailandeza, chineza, japoneza etc., ghimbirul este, probabil, cel mai versatil aliment, folosit, atat in stare cruda, in diverse mancaruri, cat si sub forma de: suc, bere, dulceata, sirop, pudra, smoothie de ghimbir etc.

!!! Dacav-a fost de folos articolul de astazi – Ghimbirul si proprietatile sale uimitoare -, dati-ne un Share, Like sau acordati-ne o nota buna. Multumim!
Totodata, va recomandam sa cititi si articolul nostru –Lamaia, proprietati si intrebuintari, unde veti gasi cele mai importante beneficii ale consumului de Lamaie.
Click to rate this post!
[Total: 4 Average: 4]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...