Pilaf cu pui fara prajeli reteta

Pilaf cu pui si salata de varza

Pilaf cu pui fara prajeli reteta
pilaf-cu-pui.jpg

Pilaf cu pui si salata de varza alba ca la bunica acasa o reteta usoara si foarte gustoasa din Categoria Mancaruri cu carne. Afla cum sa faci cel mai usor si delicios Pilaf cu pui si salalta de varza alba fara prajeli.

Va propun, un fel de mancare gustos, usor si satios, este vorba despre Pilaf cu carne de pui. Ideala ar fi carnea de gaina de casa, insa ne multumim cu ceea ce avem, mai exact, ceea ce gasim in magazine.
Ideal pentru perioadele, cand tineti o dieta, deoarece este un preparat, cum am spus putin mai sus, usor, din putine ingrediente si cel mai important – fara prajeli -, fierbem orezul in zeama (supa) de la carne si atat.
Deseori ajungand seara acasa de la serviciu, dupa o zi grea de munca, nici nu mai stim ce sa pregatim la cina. Ne dorim ceva usor si satios in acelasi timp si, care sa nu necesite mult timp pentru pregatire.

Puteti opta pentru curcan, fiindca este o carne mai slaba si mai sanatoasa decat carnea de pui. Carnea de curcan este o carne saraca in grasimi, doar 160 kcal per 100 gr de carne, bogata proteine de calitate si vitamine, precum: B2, B3, B6, B12.

Curcanii sunt crescuti mai natural, la sol, nu sunt injectati cu hormoni de crestere si antibiotice, cum sunt injectati puii, deci, este cel mai de calitate aliment, recomandat in toate dietele.

Cum sa faci Pilaf cu pui?

Ingrediente:

Pentru pilaf:

  • 4 pulpe superioare pui;
  • 1 cana de orez cu bobul rotund;
  • 1 foaie de dafin;
  • sare dupa gust;
  • piper negru proaspat macinat

Pentru salata:

  • 1/2 varza alba;
  • 1 ceapa mica sau 1-2 fire ceapa verde de arpagic;
  • 1 lingura ulei de masline;
  • 1/2 lingurita otet din vin alb;
  • sare dupa gust;
  • piper negru proaspat macinat;
  • 2-3 fire de marar verde

Mod de pregatire:

  1. In primul rand, spalam pulpele si le punem la fiert intr-un ceaun. Alegem spuma, care se formeaza pe parcurs; cand a dat in clocot adaugam foaia de dafin si piperul negru macinat.
  2. Cat fierbe carnea, ne ocupam de legume pentru salata: taiem varza alba fasii si ceapa in doua si iar in doua, apoi o feliem fin.
  3. Spalam in cateva ape orezul, cand carnea este pe jumatate fiarta, adaugam orezul, amestecam. Acoperim oala cu un capacu si lasam sa fiarba, la foc mediu, amestecand din cand in cand.
Pilaf cu carne de pui si salata
pilaf-cu-pui-si-salata.jpg

4. Cand orezul este deja fiert, inchidem aragazul, acoperim ceaunul cu un capac potrivit ca masura iar peste un prosop de bucatarie si lasam sa se umfle orezul.

5. Intr-un bol, adaugam varza, ceapa si sarea, amestecam cu mana, frecand varza intre degete, pentru a-si elibera sucul si a se inmuia putin, apoi adaugam uleiul si otetul din vin, amestecam si salata este gata.

6. Nu ne ramane decat sa montam deliciosul pilaf pe farfurie alaturi de salata de varza alba si cam atat.

Reteta Pilaf fara prajeli
pilaf-cu-carne-de-pui.jpg
!!! Daca v-a fost de folos reteta de astazi – Pilaf cu pui si salata de varza -, dati-ne un Share/Like. Multumim! Cu aceasta ocazie, va recomandam, sa vedeti si reteta de Pilaf cu curcan, ciuperci si porumb dulce.
Pofta buna!
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...