Spaghetti cu sos de ciuperci reteta

Spaghetti cu sos de ciuperci si capere, de post

Spaghetti cu sos de ciuperci reteta
spaghetti-cu-sos.jpg

Reteta Spaghetti cu sos de ciuperci si capere, de post, din Categoria Mancare de post si mancare vegetariana, care este gata in max. 20 min. Afla cum poti face cele mai gustoase si aromate Spaghetti cu sos de ciuperci si capere – ideale pentru zilele de post.

Pentru ca, este zi de post, va propun o reteta de Spaghetti cu sos de ciuperci si capere – o reteta simpla, gustoasa si foarte satioasa -, in caz ca nu mai stiti ce sa gatiti pranz sau cina in zilele de post.

Cum sa faci Spaghetti cu sos de ciuperci si capere, de post?

Ingrediente:

  • 450 gr spaghetti din grau dur;
  • 1 cutie de ciuperci sau 500 gr ciuperci proaspete (ciupercile isi reduc considerabil din volum, deoarece sunt pline de apa);
  • 2-3 catei de usturoi;
  • 1 ardei gras mediu;
  • 1 lingura de capere din otet sau sare;
  • 1 cana bulion de rosii, preferabil, de casa;
    1/2 lingurita de seminte chimen, optional;
  • 1 foaie de dafin;
  • sare dupa gust;
  • piper negru proaspat macinat;
    1 lingura ulei de masline extravirgin;
  • unt cat o nuca pentru spaghetti;
  • 1 legatura de marar verde

 Mod de pregatie:

  1. In primul rand, se pun la fiert 3 l de apa de la robinet cu 1/2 lingurita sare grunjoasa in care vom fierbe spaghettele. Cand au fiert se scruge apa si se adauga untul.
  2. Se curata, se spala si se toaca legumele; usturoiul si caperele se toaca fin, iar ardeiul gras il taiem fideluta.
  3. Se soteaza legumele tocate anterior intr-o tigaie sau o oala cu fundul gros; se adauga semintele de chimen, pentru a-si elibera aroma delicata.
Paste cu ciuperci de post reteta
spaghetti-cu-ciuperci.jpg
4. Se aduga ciupercile tocate, se amesteca si se mai soteaza alte 2-3 min, apoi se adauga bulionul, foaia de dafin, sare si piper dupa gust; se amesteca totul, se acopera oala cu un capac si se lasa  sa fiarba inabusit cca 6-7  min la foc mediu.
Spaghetti cu ciuperci si capere de post
spaghetti-cu-ciuperci-si-capere.jpg

5. La sfarsit, se adauga peste sos mararul tocat fin, se lasa sa dea un clocot, apoi se opreste focul; se acopera oala cu un capac potrivit si se lasa sa se odihneasca cca 5-7 min. inainte de a putea fi servite alaturi de paste.

Nota: preparatul poate fi servit in doua moduri:

  1. Sosul de ciuperci se poate varsa peste pastele cu unt si se amesteca impreuna sau
  2. Cate 2-3 linguri peste  in fiecare farfurie cu spaghetti cu unt.

Sfat: Daca nu tineti post, atunci puteti servi preparatul cu parmezan ras deasupra si/sau cu smantana fermentata si marar verde.

!!! Daca v-a fost de folos reteta de astazi – Spaghetti cu sos de ciuperci si capere, de post, in cazul in care nu mai stiati ce sa gatiti, dati-ne un Share/Like. Multumim!

Totodata, va recomandam sa vedeti si o alta reteta de paste de post, si anume: Spaghetti cu sos de rosii de post – simpla, foarte gustoasa si satioasa, tocmai buna pentru zilele de post.

Pofta buna!
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...