Reteta Bors de fasole

Bors de fasole uscata, de post

Reteta Bors de fasole
bors-de-fasole-uscata.jpg

Reteta Bors de fasole uscata, de post, din Categoria Mancare de post si mancare vegetariana. Afla, cum sa faci cel mai delicios si aromat Bors de fasole uscata, de post, gustos si foarte satios, care iti va da o stare de satietate in zilele de post.

In perioada postului, ca este vorba de postul Craciunului sau postul Pastelui, cred ca, fasolea si, in special, Borsul de fasole este pe primul loc, urmat apoi de Fasolea batuta si Mancare de cartofi cu ciuperci sau Mancare de cartofi cu vanata coapta.

Cum se faci Bors de fasole uscata?

Ingrediente:

  • 500 gr fasole alba;
  • 2 cepe;
  • 1 morcov;
  • 1 ardei gras;
  • 1 lingura pasta de tomate;
  • 100 ml bulion;
  • 1 foaie de dafin;
  • sare si piper negru proaspat macinat;
  • 1,5 linguri ulei;
  • 1 legatura de marar verde

Nota: Puteti pune fasolea la inmuiat peste noapte in apa cu sare, insa puteti incerca si o alta metoda, fierbeti 2 l apa, apoi turnati apa clocotita peste fasole pe care ati spalat-o, in prealabil, adaugati sare si lasati-o pentru 2-3 ore.

Mod de pregatire:

  1. Mai intai de toate, puneti la fiert 2-3 l de apa in oala in care urmeaza sa pregatiti borsul, cand apa a dat in clocot adaugati fasolea, care a stat la in inmuiat peste noapte, si lasat sa fiarba cca 20-30 min.
  2. Alegeti spuma! Separat, cat fierbe fasolea, puneti la fiert alti 2 l de apa cu care vom schimba prima aa in care a fiert fasolea, pentru a evita balonarea.
  3. Dupa ce s-au scurs cele 20-30 min, varsati apa din oala si adaugati peste fasole cealalta apa, care a fiert (se procedeaza asa, pentru a evita balonarea), lasati sa fiarba.
  4. Cat fierbe fasolea, tocati legumele dupa preferinta;
  5. Cand fasolea este pe jumatate fiarta adaugati: foaia de dafin, piperul negru, 1 ceapa, 1/2 ardei gras si morcovul tocate.
Ciorba de fasole
ciorba-de-fasole-uscata.jpg

6. Separat, cat fierbe fasolea, adaugam uleiul in tigaie si calim 2-3 min. legumele: ceapa, morcovul si ardeiul gras, apoi adaugam pasta de tomate si amestecam bine, deoarece pasta de tomate are tendinta de a se lii de fundul tigaii.

bors-de-fasole-uscata.jpg

7. Cand fasolea este gata fiarta, adaugam peste prajala, bulionul si sare, dupa gust, acoperiti oala cu capacul si lasati sa fiarba la foc mic cca 5-7 min. sau pana cand s-a fiert ceapa din prajala si nu mai are acel gust nu chiar placut.

Bors de fasole uscata reteta
bors-de-fasole-uscata.jpg

Bors de fasole uscata – Cateva sfaturi…

!!! Puteti sa acriti borsul de fasole cu zeama de varza acra, in caz, ca mancati mai acru, pentru noi, insa este suficienta acreala data de bulion sau sucul de rosii.

La final, adaugati in oala mararul verde tocat fin, amestecam si lasati sa dea un clocot, apoi oprim aragazul. Lasati borsul sa se odihneasca putin, in asa fel toate ingredientele din oala se vor combina si se vo interpatrunde, dandu-i borsului un gust desavarsit.

!!! Daca v-a placut reteta de astazi -Bors de fasole uscata de post -, dati-ne un Share sau acordati-ne o nota buna. Multumim!Totodata, va recomandam sa vedeti si reteta noastra de Bors cu varza si fasole de post.

Pofta buna si o dupa-amiaza minunata!

Click to rate this post!
[Total: 7 Average: 5]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...