Ficat de manzat la tigaie cu cartofi

Ficat de manzat cu garnitura de cartofi si salata Olivier

Ficat de manzat la tigaie cu cartofi
ficat-de-manzat-prajit.jpg

Ficat de manzat prajit cu garnitura de cartofi si salata Olivier – o reteta gustoasa si satioasa – din Categoria Mancaruri cu carne. Afla cum sa faci cel mai bun Ficat de manzat prajit cu cartofi.

Ficatul de vita este o importanta sursa de vitamine si minerale, recomandat, mai ales, persoanelor care sufera de anemie, deoarece contine foarte mult fier pana la 12 mg/100 g ficat.
Bogat in: vitamine A, B3, B9, B12, C si D; minerale calciu, fier, fosfor, proteine, lipide, glucide etc., ficatul, este asemenea unei carni mai slabe, dar mai bogat in de toate.

Cum sa faci cel mai bun Ficat de manzat la tigaie?

Ingredinete:

  • 500 gr ficat;
  • 5-6 cartofi fierti;
  • 100 gr faina alba de grau;
  • sare dupa gust;
  • piper negru proaspat macinat;
  • ulei de floarea soarelui sau ulei de palmier pentru prajit;
  • 10 g unt pentru cartofi

Mod de pregatire:

1. In primul rand, spalam si punem la fiert cartofii in coaja.

2. Portionam ficatul in bucati ca pentru snitele, numai ca mai subtiri (Nu spalati ficatul!!!), batem usor fiecare snitel de ficat cu ciocanul de bucatarie, apoi facem cate 3 crestaturi oblice, pe fiecare parte; asezonam cu sare si piper.
Reteta Ficat de vitel prajit la tigaie
ficat-de-vitel-prajit.jpg

3. Dupa care, tavalim in faina, fiecare bucata de ficat si le punem la prait intr-o tigaie, cate 2 min. pe fiecare parte.

4. Ficatul prajit il punem intr-o farfurie, in care am asternut un prosop de hartie, pentru a se scurge surplusul de ulei.

5.Dupa ce au fiert cartofii ii curatim de coaja, ii taiem in 4 si ii tragem la tigaie, in putin unt, pana se rumenesc frumos; asezonam cu sare si piper negru macinat.

Reteta Ficat de manzat cu cartofi
ficat-de-manzat-cu-cartofi.jpg

Nota: Am servit preparatul cu cartofi trasi la tigaie in unt, salata Olivier si hrean, insa dvs. il puteti servi cu oricare alta garnitura doriti.

!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Ficat de manzat cu garnitura de cartofi si salata Olivier -, dati-ne un Share/Like, pentru ca sa o vada si prietenii dvs. Multumim!

Pentru a vedea reteta de Ficatei de pui prajiti cu garnitura de legume, dati click aici, unde veti gasi reteta completa cu poze si pasi de urmat.

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...