Fleica de porc fiarta cu usturoi si boia

Click to rate this post!
[Total: 5 Average: 5]
Fleica de porc fiarta in zeama de varza
fleica-de-porc-fiarta

Fleica de porc fiarta cu usturoi si boia in zeama de varza murata din Categoria Mezeluri de casa. Afla cum sa faci cea mai gustoasa Fleica de porc fiarta in zeama de varza cu usturoi si boia – mezelul gustos de casa.

Printre preparatele traditionale pregatite de sarbatorile de iarna, Fleica de porc, este printre preferatele mele si, cred ca, nu ar trebui sa lipseasca de pe masa imbelsugata de Craciun.

Daca este pregatita corect si fiarta exact cat trebuie, banala fleica se va transforma intr-un mezel-aperitiv aromat, fraged si extrem de gustos si, care va putea fi servit alaturi de cele mai rafinate preparate pe masa de Craciun.

Este un mezel, care, pur si simplu, se va topi in gura si va fi, cu siguranta, apreciata de catre familie si invitatii dvs., alaturi de celelalte mezeluri traditionale pregatite in casa.

Pentru a obtine o Fleica fiarta ca la carte, care, efectiv, se va topi in gura, trebuie sa alegem cu grija fleica, care trebuie sa fie foarte proaspata, din surse sigure si, mare atentie, sa nu fie de vier ca va mirosi a urina.

  • Desigur, de preferat, este sa alegem o fleica cu mai multa carne si mai putina grasime, deoarece va fi mult mai usoara si mult mai gustoasa decat cea cu multa grasime.

Cum sa faci cea mai buna Fleica de porc fiarta in zeama de varza cu usturoi si boia?

Ingrediente:

  • 1 kg fleica de port, de preferat, de tara;
  • 5-6 catei de usturoi ( adaum cativa in zeama si cu restul vom unge fleica dupa ce se va raci);
  • 3 lingurite boia de casa;
  • 1 foaie de dafin;
  • 1 lingura de sare;
  • piper negru;
  • zeama de varza acra

Reteta Fleica de porc fiarta – Mod de pregatire:

1. Mai intai de toate, pregatim fleica, dupa ce am parlit-o pe flacara de la aragaz, curatam soriciul cu ajutorul cutitului, apoi, o spalam bine sub jetul de apa rece.

Fleica de porc fiarta cu boia reteta
fleica-de-porc-fiarta.jpg

2. Intr-o cratita mare, adaugam: fleica, foaia de dafin, piperul negru si apa, incat aproape sa o cuprinda, apoi completam cu zeama de varza acra, incat lichidul din oala sa depaseasca cu doua degete fleica.

  • Puteti sa fierbeti fleica complet in zeama de varza, cu atat mai mult, ca acum se poate gasi moare de varza si in supermarketule din zona, daca nu aveti in casa sau nu aveti timp sa mergeti pana in piata.

3. Lasam sa fiarba cca 1-1,5 h depinde cat de batranel era porcul si nu uitam sa alegem spuma, care se formeaza pana in momentul fierberii, in caz contrar zeama va fi tulbure.

  • In cazul in care doriti sa obtineti o fleica, asemanatoare cu cea din comert (afumata), adaugati cojile a 3 cepe, care vor colora, in mod natural, fleica;
  • Cojile de ceapa nu vor inrautati gustul fleicii, ci din contra, vor da o aroma speciala si o vor colora in mod natural.

4. Dupa cca 35-40 min, adaugam sarea si usturoiul, lasam sa fiarba pana fleica este gata.

  • Nu este, in mod obligatoriu, sa adaugati usturoiul, cand fierbe fleica, ci  o puteti unge cu usturoi proaspat pisat, dupa ce a fiert si s-a racit in voie.

5. Dupa ce fleica este deja fiarta ( a trecut testul furculitei), o lasam sa se raceasca in zeama in care a fiert, in asa fel, fleica va fi frageda,  suculenta si nu „uscata” si fada.

Reteta Fleica de porc fiarta  – pregatirea, propriu-zisa

 6. Se scoate fleica pe o farfurie intinsa sau platou, macinam deasupra piper negru si o ungem bine, peste tot, cu usturoi pisat si boia de casa, care, pe langa culoare, va conferi preparatului un gust si o aroma deosebite.

7. Acoperim farfuria cu pelicola alimentara si o dam la rece, pentru min 2-3 h sau peste noapte inainte de a putea fi servita si a ave timp sa se faca.

!!! Daca v-a placut articolul de astazi – Fleica de porc fiarta cu usturoi si boia -, dati-ne un Share/Like. Multumim! Totodata, va recomandam sa vedeti si reteta noastra – Caltabosi de casa cu orez si patrunjel.

Pofta buna!

Lasă un răspuns