Fleica de porc fiarta cu usturoi si boia

fleica-de-porc-fiarta.pg

Fleica de porc fiarta cu usturoi si boia din Categoria Aperitive si salate de casa. Cum sa faci cea mai gustoasa Fleica fiarta in zeama de varza cu usturoi si boia.

Printre preparatele traditionale pregatite de sarbatorile de iarna, fleica de porc, este printre preferatele mele si, cred, ca nu ar trebui sa lipseasca de pe masa imbelsugata de Craciun.

Daca este pregatita corect si fiarta exact cat trebuie, banala fleica de porc se va transforma intr-un mezel-aperitiv: aromat, fraged si extrem de gustoas.

Este un mezel, care, pur si simplu, se va topi in gura si va fi, cu siguranta, apreciata de catre invitatii dvs., alaturi de celelalte mezeluri traditionale pregatite in casa.

Pentru a obtine o fleica de porc, ca la carte, gustoasa, care, efectiv, se va topi in gura, trebuie sa alegem cu grija fleica. Desigur, de preferat, este sa alegem o fleica cu mai multa carne si mai putina grasime.

Ingrediente:

  • 1 kg fleica de port, de preferat, de tara;
  • 3-5 catei de usturoi;
  • 3 lingurite boia de casa;
  • 1 foaie de dafin;
  • 1 lingura de sare;
  • piper negru;
  • zeama de varza acra

Mod de pregatire:

1. Mai intai, pregatim fleica, dupa ce am parlit-o pe flacara de la aragaz, curatam soriciul cu ajutorul cutitului, apoi, o spalam bine sub jetul de apa rece.

fleica-de-porc.jpg

2. Luam o cratita mare, adaugam fleica, foaia de dafin, piperul negru si apa, cat sa cuprinda fleica, apoi, completam cu zeama de varza acra, incat lichidul din oala sa depaseasca cu doua degete fleica. Lasam sa fiarba cca 1-1,5 h, alegem spuma, care se formeaza pe parcurul firberii.

  • In cazul in care doriti sa obtineti o fleica de porc, asemanatoare cu cea din comert (afumata), adaugati cojile a 3 cepe, care vor colora, in mod natural, fleica. Cojile de ceapa nu vor inrautati gustul fleicii, ci din contra, vor da o aroma speciala si o vor colora in mod natural.

3. Dupa cca 35-40 min, adaugam sarea si usturoiul, lasam sa fiarba pana fleica este gata.

  • Nu este, in mod obligatoriu, sa adaugati usturoiul, cand fierbe fleica, ci  o puteti unge cu usturoi proaspat pisat, dupa ce a fiert si s-a racit in voie.

4. Dupa ce fleica a fiert, o lasam sa se raceasca in zeama in care a fiert, in asa fel, fleica va fi frageda si suculenta, nu „uscata”

 5. Se scoate fleica pe o farfurie sau platou, macinam deasupra piper negru si o ungem bine, peste tot, cu boia de casa, care, pe langa  culoare va conferi fleicii si o aroma deosebita; acoperim foarfuria cu pelicola alimentara si o dam la rece, pentru min 2-3 h sau peste noapte.

Pofta buna! Daca v-a placut reteta, dati-ne un Share/Like. Multumim!

Please follow and like us:
error0
fb-share-icon0
Tweet 20
fb-share-icon20
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)