Tocana de curcan cu cartofi

Tocana de curcan cu cartofi si mazare verde

Tocana de curcan cu cartofi
tocana-de-curcan-cu-cartofi.jpg

Reteta culinara Tocana de curcan cu cartofi si mazare verde ca la mama acasa din Categoria Mancaruri cu carne. Untra ACUM sa vezi, cum si de ce ingrediente ai nevoie, pentru a face cea mai buna Tocana de curcan cu cartofi si mazare verde.

Pentru iubitorii de tocane/tocanite de orice fel, va propun, sa incercati cea mai buna Tocana de curcan cu cartofi si mazare verde – foarte gustoasa, aromata si satioasa in acelasi timp.

Este o reteta simpla, usor de facut, adaptabila la ce aveti prin frigider, extrem de aromata si gustoasa, gratie combinatiei de legume folosite la prepareare ei.

Cum am precizat mai sus, este o reteta adaptabila nevoilor si cerintelor fiecaruia dintre noi, deoarece se poate pregati si in varianta de post, adica fara carne si va fi la fel de gustoasa si satioasa tocmai buna pentru zilele de post.

Cum sa faci cea mai buna Tocana de curcan cu cartofi si mazare verde?

Pentru a pregati delicioasa Tocana de curcan cu cartofi si mazare verde, vom avea nevoie de urmatoarele ingrediente simple:

  • 1 pulpa superioara de curcan dezosata si fara piele (cca 600 gr), puteti folosi si piept de curcan sau pui, insa pulpa este mai cu gust;
  • 1 kg de cartofi;
  • 1 ceapa alba medie;
  • 1 morcov mare sau 2 mai mici;
  • 300 gr mazare fina congelata;
  • 300-500 ml supa de pui;
  • 1 lingura pasta de tomate sau 1/2 lingurita boia dulce sau iute.
  • 50 ml vin alb (am folosit demidulce);
  • 1 foaie de dafin;
  • sare dupa gust;
  • un praf piper negru proaspat macinat;
  • 1 legatura de marar verde;
  • 1-2 linguri ulei de masline extravirgin
  • parmezan sau branza Feta pentru ornat, dar si pentru un plus de gust

Mod de preparare:

  1. In primul rand, spalam bine pulpa de curcan sub jetul de apa rece, apoi o stergem cu ajutorul unui prosop de bucatarie, pentru a evita improscarea cu ulei in momentul in care o vom pune in uleiul bine incins.
  2. Dupa ce am sters bine pulpa de curcan, o taiem  in cubulete potrivite, cat o imbucatura si o dam deoaprte.
  3. Curatam si spalam bine, sub jetul de apa rece, legumele, apoi le tocam dupa preferinta.
  4. Luam un ceaun sau o cratita cu fundul gros, adaugam uleiul de masline, cand s-a incins, adaugam carnea de curcan si lasam sa sa rumenasca frumos pe toate partile.
  5. Dupa ce am rumenit frumos carnea, adaugam foaia de dafin, piperul negru si vinul, punem capacul la ceaun si lasam sa fiarba inabusit,la foc mic, pana se avapora vinul.
  6. Cand vinul s-a evaporat, adaugam ceapa si morcovul tocate, le calim 2-3 min, apoi adaugam pasta de tomate sau boiaua si cartofii, amestecam bine.
Reteta Tocana de curcan cu cartofi si mazare
tocana-de-curcan.jpg

7. Lasam sa se caleasca alte 2-3 min. pentru ca se inmoaie putin cartofii, apoi adaugam mazarea si supa fierbinte de pui sau apa de la robinet si lasam sa fiarba.

8. Acoperim ceaunul cu un capac si lasam sa fiarba inabusit, la foc mic, 20-30 min. La final, adagati mararul tocat, lasati sa dea un clocot, opriti aragazul.

  • Lasati sa se odihneasca cca 5-7 min inainte de servire.
Reteta Tocana de curcan cu mazare verde
tocana-de-curcan-cu-cartofi.jpg

Ne gasiti si pe retelele de socializare

!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Tocana de curcan cu cartofi si mazare verde -, dati-ne un Share/Like, pentru ca sa o vada si prietenii dvs. Multumim!

Pentru a urmari si sustine activitatea noastra ne gasiti si pe: Facebook, Pinterest, Grup Facebook, Instagram etc. 

Totodata, va recomandam sa vedeti si reteta noastra de Tocana de vitel cu cartofi la cuptor, unde veti gasi reteta cu poze si pasi de urmat in a o gati.

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 7 Average: 5]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...