Ciorba de rosii cu taitei reteta

Ciorba de rosii cu taitei de casa, de post

Ciorba de rosii cu taitei reteta
ciorba-de-rosii.jpg

Ciorba de rosii cu taitei de casa, de post din Categoria Mancare de post si mancare vegetariana. Afla cum sa faci cea mai gustoasa si consistenta Ciorba de rosii cu taitei de casa, care sa iti tina de foame in zilele de post.

Ciorba de rosii se afla printre preferatele romanilor in zilele de post, fireste, dupa iahnia de fasole si mancarea de cartofi. Este o reteta simpla, satioasa, usor de facut si extrem de gustoasa, pe care, daca ai gatit-o odata, cu siguranta, o vei gati si a doua, si a treia oara.

Cum sa faci cea mai buna Ciorba de rosii cu taitei de casa?

Pentru a pregati cea mai gustoasa si consistenta Ciorba de rosii cu taitei de casa, tocmai buna pentru grelele zile de post, vom avea nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 1 l bulion, preferabil, de casa;
  • 1/2 – 1 l supa de legume;
  • 1 ceapa medie;
  • 1 morcov mediu;
  • 1 radacina de patrunjel sau pastarnac;
  • 1 ardei gras sau gogosar;
  • 1 felie de 1,5 cm ghimbir;
  • un varf de ardei rosu iute sau un praf de boia iute;
  • 150-200 gr taitei de casa;
  • 1 foaie de dafin;
  • sare dupa gust;
  • piper negru proaspat macinat;
  • 1/2 lingurita chimen boabe, care va da o aroma deosebita ciorbei de rosii
  • 1 lingura de ulei de masline extravirgin;
  • 1 legatura mica de marar verde

Mod de preparare:

  1. In primul rand, se curata, se spala bine sub jetul de apa rece, pentru a indeparta orice urma de pamant, si se taie julien sau dupa preferinta fiecaruia legumele.
  2. In cratita, in care urmeaza sa facem ciorba, care trebuie sa aiba fundul gros, ca, de altfel, se va lipi de fund, se adauga uleiul de masline si se soteaza usor (2-3 min.) legumele taiate.
Ciorba de post cu taitei
ciorba-de post.jpg

3. Trecem la pregatitul taiteilor de casa, pentru a vedea, cum se fac taiteii de casa, pas cu pas, dati click aici, daca tineti post, atunci faceti aluatul fara sa adaugati oua, doar: apa, sare si faina, atat.

Taitei de casa
ciorba-cu-taitei.jpg

4. Dupa ce legumele s-au inmuiat putin adaugam: supa de legume/pui, care trebuie sa fie fierbinte, bulionul, sarea si piperul negru macinat; se acopera cratita cu un capac si sa lasa sa fiarba la foc mediu cca 7-10 min.

  • Sa nu uitati sa alegeti spuma, care se formeaza, pana in momentul fierberii.

5. Apoi se adauga taiteii si se lasa sa fiarba cca 2-3 min, pentru ca, fiind pregatiti proaspeti, fierb foarte repede. La final, se adauga mararul tocat, apoi se opreste focul si se lasa, ciorba, sa se odihneasca cca 5 min, dupa care, este gata de servire.

Reteta Ciorba de rosii de post
ciorba-de-rosii-cu-taitei.jpg

!!! Daca v-a placut aceasta reteta simpla, insa deosebit de gustoasa si aromata, dati-ne un Share/Like! Multumim! Totodata, va recomandam sa vedeti si reteta noastra de Supa-crema de dovleac cu chimen de post.

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 12 Average: 5]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...