Reteta Orez cu carne de miel

Orez cu carne de miel la cuptor

Reteta Orez cu carne de miel
orez-cu-carne-de-miel.jpg

Reteta culinara de Orez cu Carne de Miel la Cuptor cu poze, explicatii si pasi de urmat din Categoria Mancaruri cu carne. Intra sa vezi, cum sa faci cel mai pufos si gustos Orez cu miel la cuptor cu morcov si ceapa verde.

Astazi am pregatit un delicios si pufos Orez cu miel la cuptor, care nu ar trebui sa lipseasca de pe masa de Pasti si poate fi servit, ca atare, sau ca garnitura la friptura de miel sau carne la gratar.

Un preparat simplu, insa foarte gustos, care va imbogati si diversifica preparatele traditionalele de Sf. Paste din carne de miel, cum ar fi: pulpa de miel la cuptor, ciorba de miel, stufat etc.

Cum sa faci cel mai bun Orez cu Carne de Miel la Cuptor?

Ingrediente:

  • 600 gr carne-macra de miel (am folosit carne de la pulpa);
  • 1 ceapa;
  • 2 morcovi medii; sau 1 mare;
  • 1 cana cu orez;
  • 1 foaie de dafin;
  • 1/2 lingurita condiment pentru oaie si miel;
  • 1/2 lingurita chimen;
  • 1/2 lingurita curcuma;
  • sare dupa gust;
  • piper negru proaspat macinat;
  • 1 lingura ulei de masline;
  • 3 cani supa de pui, preparata in casa, sau apa de la robinet;
  • ceapa verde si patrunjel proaspat, pentru ornat

Mod de pregatire:

  1. In primul rand, spalam carnea de miel, apoi o taiem cubulete ca pentru gulas. Prajim carnea in uleiul bine incins pana se rumeneste frumos pe toate partile, cum se vede in poza de mai jos.
Orez cu miel la cuptor
orez-cu-miel.jpg
2. Cat se rumeneste carnea, curatam si tocam legumele: ceapa o taiem in doua, apoi o feliem, iar morcovii ii taiem rondele;
3. Adaugam legumele, amestecam si lasam sa se caleasca 4-5 min, amestecnd din cand in cand, apoi adaugam: foaia de dafin, piperul negru si condimentele, amestecam bine.
4. Imediat, adaugam orezul, pe care, l-am spalat, in prealabil, amestecam si lasam sa se caleasca alte 2-3 min. sau pana ce orezul devine usor sticlos.
5. Adaugam supa de pui, care trebuie sa fie fierbinte, sare dupa gust si lasam sa dea un clocot; dam ceaunul la cuptorul preincalzit la 190-200 C si lasam cca 20 min.,acum depinde ce cuptor aveti.
6. Scoatem ceaunul cu Orez din cuptor si lasam sa se odihneasca cca 5 min, pentru a-si amplifica aroma, apoi este gata de servire.
Orez cu carne de miel reteta
orez-cu-miel.jpg

Incercati sa pregatiri aceasta reteta simpla si delicioasa de Orez pufos cu miel si veti ramane surprinsi de aroma si gustul preparatuluisi si, cu siguranta, il veti gati si alta data.

!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Orez cu carne de miel a cuptor -, dati-ne un Share/Like. Multumim! Totodata, va recomandam sa vedeti si altedoua retete ale noastre:

Pentru a urmari si sustine activitatea noastra, pentru a va bucura cu noi si noi retete, ne gasiti si pe: Facebook, Pinterest, Grup Facebook, Instagram etc.

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 12 Average: 5]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...