Pandispan cu capsuni proaspete reteta

Pandispan cu capsuni proaspete

 

Pandispan cu capsuni proaspete reteta
pandispan-cu-capsuni.jpg

Reteta Pandispan cu capsuni proaspete, foarte pufos si usor de facut, din Categoria Dulciuri de casa. Afla cum poti sa faci cel mai bun Pandispan cu capruni proaspete si de ce ingrediente ai nevoie mai exact.

Pentru ca suntem in plin sezon al parfumatelor si mult indragitelor capsuni, va propun  sa incercati o reteta simpla si delicioasa de Pandispan cu capsuni proaspete.

Cum sa faci cel mai bun Pandispan cu capsuni proaspete?

Pentru a pregati aceasta reteta de pandispan cu capsuni, vom avea nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 5 oua mici sau 4 mari, preferabil, de tara;
  • 2 pahare faina alba de grau tip 000;
  • 1 pahar zahar tos sau zahar brun, care va da pandispanului un gust placut de melasa;
  • 1 pahar ulei floarea soarelui;
  • 1 pachetel zahar vanilat;
  • 1 pachetel praf de copt de 10 g;
  • 200 gr capsuni proaspete;
  • 50 gr zahar pudra

Mod de preparare:

  1. In primul rand, indepartam coditele de la capsuni, apoi le spalam bine sub jetul de apa rece, pentru a indeparta orice firicel de panant sau nisip. Capsunile, care sunt mai mari le vom taia in doua, iar pe cele mai mici le vom lasa intregi.
  2. Luam un bol mare de sticla, in care, vom sparge ouale, apoi le batem cu ajutorul unei furculite, pana se formeaza o spuma alba de asupta.
  3. Apoi, adaugam in compozitie zaharul si zaharul vanilat, amestecam cu furculita sau cu ajutorul mixerului, pana se dizolva partial sau complet zaharul.
  4. Intr-un castron combinam ingredientele uscate: faina cu praful de copt, amestecam bine si dam castronul deoparte pentru mai tarziu.
  5. Adaugam in compozitia de oua cu zahar uleiul de floarea soarelui, amestecam bine pana uleiul se incorporeaza definitiv, apoi, adaugam faina, amestecam bine pana se incorporeaza integral faina.
  6. Preincalzim cuptorul la 190-200 C. Tapetam tava cu unt si faina, apoi turnam cu grija compozitia, iar deasupra punem capsunile, apoi le apasam usor cu degetul, incat sa fie complet in coca, de altfel, se vor arde la suprafata.
  7. Dam tava cu pandiscan la cuptorul preincalzit la 190-200 C, pentru 30-35 min. La final, cand pandispanul cu capsuni s-a racit, presaram, cu ajutorul unei site mici, zaharul pudra.
Pandispan cu capsuni proaspete reteta
pandispan-cu-capsuni.jpg

!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Pandispan cu capsuni proaspete -, dati-ne un Share/Like. Multumim! Pentru a vedea reteta de Chec cu nuci si visine, dati click aici, unde veti gasi reteta completa cu poze si pasi de urmat.

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 4 Average: 5]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...