Tocanita de ciuperci curcan

Tocanita de ciuperci cu carne de curcan

Tocanita de ciuperci curcan
tocanita-de-ciuperci.jpg

Tocanita de ciupercicu carne de curcan – simplu si foarte gustos – dinCategoria Mancaruri cu carne. Intra sa vezi, cum se face cea mai buna Tocanita de ciuperci cu carne de curcan.

Este printe preferatele mele, mai ales, daca reusec sa gasesc ciupercute mici, pe care sa le adaug intregi, care in combinatie cu carnea gustoasa si sanatoasa de curcan dau nastere la un preparat de-adevaratelea delicios si satios.

Consumata ca atare, cu garnitura sau cu smantana, tocanita de ciuperci, este un preparat nu numai delicios, dar si foarte aromat si satios de care nu te mai saturi oricat ai manca.

Cum sa faci cea mai buna Tocanita de ciuperci cu carne de curcan?

Pentru a pregati tocanita de ciuperci, vom avea nevoie de urmatoareleingrediente:

  • 1kg ciuperci (am folosit ciuperci brune);
  • 0,5 kg pulpa superioara de curcan, dezosata, insa puteti orice carne doriti dvs.;
  • 1 morcov mare sau 2 mai mici;
  • 1 ardei gras;
  • 1 lingura pasta de tomate;
  • 1 lingurita boia picanta sau 1 lingurita de boia dulce si un varf de ardei rosu iute;
  • 1 cana supa de pui sau de legume;
  • 1 foaie de dafin;
  • sare dupa gust;
  • piper negru proaspat macinat;
  • 1 lingura ulei de masline extravirgin;
  • 1 legatura marar verde

Mod de pregatire:

1. Mai intai, spalam bine sub jetul de apa rece ciupercile, apoi le punem la fiertintr-o cratita mare, in care adaugam 3 l de apa si putina sare grunjoasa si lasam sa fiarba cca 10 min dupa momentul fierberii.

2.Spalam bine pulpa de curcan, o stergem de apa cu un prosop de bucatarie, in caz contrar carnea va „improsca”, cand o vom pune la prajit, apoi o portionam in bucati cat o imbucatura.

3. Luam un ceaun de fonta sau o crtita teflonata cu fundul gros, pentru a evita lipirea carnii de fundul oalei, adaugam uleiul de masine, cand uleiul s-a incins adaugam carnea de curcan.

4.Curatam si spalam legumele, apoi le tocam: ceapa-solzisori; morcovul-rondele, iar ardeiul gras il taiem julien.

5. La inceput carnea va lasa zeama, nu ne ramaine, decat sa adaugam foaia de dafin si piperul negru sa acoperim oala cu capacul si sa lasam sa fiarba inabusit la foc mediu, pana zeama se va evapora complet, iar carnea va incepe sa se prajeasca.

6. Dupa ce zeama lasata de carne a scazut, lasam sa se rumeneasca frumos pe toate partile, apoi vom adauga legumel, pe care, le-am tocat mai inainte si, pe care, le vom calim putin – cca 5-6 min, pentru ca sa ramane crocante, nu rasferte.

7. Adaugam boiaua de ardei iute si pasta de tomate, amestecam bine ca sa nu se lipeasca de fundul ceaunului, apoi adaugam ciupercile, pe care le-am scos din apa in care au fiert.

8. Sotam putin ciupercile, apoi adaugam supa de pui si sare dupa gust, acoperim ceaunul cu capacul si lasam sa fiarba inabusit, la foc mediu, cca 20-25 min., pana se face carnea.

Reteta Tocanita de ciuperci
reteta-tocanita.jpg

Pasi finali…

9. La final, adaugam mararu tocat, lasam sa dea un clocot, apoi oprim aragazul si lasam Tocanita de ciuperci sa se odihneasca cca 5 min., dupa care, este gata de servite.

Tocanita de ciuperci poate fi servita ca atare sau cu diverse garnituri, precum: paste, piure de cartofi sau telina, orez pufos, legume la aburi sau trase la tigaie.

Pentru a vedea o delicioasa reteta de Tocana de curcan cu garnitura de orez, dati click aici, unde veti gasi reteta completa cu poze si pasi de urmat.

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 5]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...