Salata de cartofi cu conopida proaspata

Salata de cartofi cu conopida si seminte de in

salata-de-cartofi-cu-conopida
salata-de-cartofi-cu-conopida.jpg

Reteta Salata de cartofi cu conopida si seminte de in, o reteta simpla, sanatoasa si exrem de gustoasa, potrivita pentru zilele de post sau, daca sunteti la dieta, din Categoria Aperitive si salate de casa.

Afla, cum sa faci cea mai delicioasa Salata de cartofi cu conopida si seminte de in – gustoasa, satioasa si plina de vitamine si minerale – si de ce ingrediente ai nevoie.

Adevarul este, ca ne-am cam obisnuit sa folosim maioneza, carne sau peste mai in toate salatele, insa, daca va place salata orientala, atunci cu siguranta, vă va placea si aceasta minunata salata de post, pe care o gatesc mai mult in sezonul rece, parca este mai gustoasa toamna-iarna decat vara.

Pregatita din ingrediente simple combinate perfect, o simpla Salata de cartofi cu conopida poate deveni un fel de mancare principal in zilele de post, deoarece este foarte gustoasa si satioasa.

Banala salata de cartofi poate fi gatita in mai multe feluri, nu este o regula stricta, adaugati, pe langa cartofi, legumele care va plac, in rest, dressingul va face totul.

Este o salata plina de vitamine si minerale, deoarece fierbem doar cartofii, in rest, toate legumele le adaugam crude, care vor amplifica gustul si aroma salatei.

Putin despre semintele de in…

Contin putine calorii si sunt foarte sanatoase, prezinta o sursa excelenta de vitamine B1, B6, B9 (acidul folic), minerale calciu, fier, fosfor, magneziu, potasiu, fibre naturale (solubile si insolubile), proteine vegetale, acizi grasi Omega-3 si Omega-6, carbohidrati etc. 

In plus, pe langa faptul ca, reduc nivelul colesterolului din sange (impiedica depunerile de colesterol in vasele sangvine), reducand considerabil riscul producerii unui atac de cord, reduc inflamatiile din organism (acest lucru se datoreaza in mare parte acizilor grasi Omega-3).

Totodata, previn aparitia cancerului de colon si de prostata, regleaza tranzitul intestinal, dar si, ne scapa de kilogramele in plus, de aceea, este recomandat sa adaugati seminte de in salate sau iaurtul dietetic, daca tineti o cura de slabire.

Nota: Va recomandam, intodeauna sa cereti parerea unui medic specialist inainte de a incepe orice cura sau tratament naturist!

Cum se face cea mai buna Salata de cartofi cu conopida si seminte de in?

Ingrediente: 

  • 3-4 cartofi albi de marime medie;
  • 1 ceapa alba sau 2-3 fire ceapa verde;
  • 1 morcov mare sau 2 mai mici;
  • 1 ardei gras sau gogosar verde;
  • 1/4 conopida medie
  • 1-2 lingurite seminte de in;
  • 1 lingura ulei de masline extravirgin;
  • 1/2 lingurita otet din vin alb sau otet de mere;
  • 1 lingurita mustar;
  • 1 lingurita miere de albine;
  • 1 legatura mica marar verde

Mod de pregatire Salata de cartofi cu conopida:

  1. In primul rand, se pun la fiert cartofii. Cat fierb cartofii, spalam si tocam  legumele: ceapa alba o taiem in doua, apoi o feliem; morcovul il taiem rondele de 0.3 cm grosime sau il puteti da pe razatoarea mare, daca aveti probleme cu dantura, iar ardeiul gras se taie julien.
  2. Desfacem buchetelele de conopida, apoi le spalam sub jetul de apa rece, pentru a indeparta orice firicel de pamant sau nisip.
  3. Dupa ce cartofii au fiert si s-au racit cat de cat, incat sa nu ne fridem, indepartam coaja, cu ajutorul unui cutit, si ii tocam cubulete de 1×1 cm. sau cat doriti dvs. de mari.
  4. Luam o caserola mare, adaugam legumele, uleiul de masline, sarea, otetul, mierea de albine, piperul negru, semintele de in si mararul verde.
  5. Acoperim caserola cu un capac si o scuturam vreme de 2-3 min, pana ingredientele folosite se amesteca bine formand  un sos gros (emulsie), care va imbraca salata facand-o mult mai suculenta si mai gustoasa.
salata-de-cartofi-cu-conopida.jpg
  • Puteti sa faceti dressing-ul separat, adaugand toate ingredientele laolalta, precum: ulei de masline, otet, miere, mustar, sare, piper negru etc. intr-un borcan curat;
  • Infiletati bine capacul si scuturati timp de 2-3 min., insa daca vreti sa spalati mai putina vesela, atunci puneti toate ingedientele, laolalta, in container si salata este gata.

!!! Daca v-a placut reteta de astazi, Salata de cartofi cu conopida si seminte de in, dati-ne un Share/Like. Multumim! 

Pentru a urmari si sustine activitatea, pentru a va bucura cu noi si noi retete, noastra ne gasiti si pe: Facebook, Pinterest, Grup Facebook, Instagram etc.

Cu aceasta ocazie, va recomandam sa vedeti si alte doua retete ale noastre:

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 22 Average: 5]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...