Salata Vinegret cu cod pane reteta

Salata Vinegret

Salata Vinegret cu cod pane reteta
salata-vinegret-cu-cod.jpg

Salata Vinegret  pe baza de sfecla rosie din categoria Aperitive si Salate de casa reteta veche de peste 100 de ani. Inta ACUM sa vezi, cum sa faci cea mai gustoasa Salata ruseasca Vinegret cu sfecla rosie ca la ea acasa.

Simpla,  cu un gust dulce-acrisor perfect echilibrat, bogata in fibre si vitamine, salata „Vinegret”, este mult apreciata in mai tot spatiul ex-sovietic si este, practic, nelipsita de pe mesele festive.

Este o salata, care se prepara mai mult in sezonul rece – toamna-iarna -, mai ales, in zilelele de post, deoarece este preparata doar din legume si este destul de satioasa.

Cum am spus mai sus, este o reteta veche, aparuta in sec. al XIX-lea in Rusia si, care se prepara din legumele pe care le aveau taranii in gospodarii (beci) pe timpul iernii, cum ar fi: morcovii, sfecla rosie, castravetii murati, ceapa si varza murata la putina.

Obisnuiesc se prepar aceasta salata cu peste pane, snitele din peste sau chiftelute din peste, deoarece se potrivesc perfect impreuna, dar si, cu chiftelute sau carne la gratar.

Cum se face cea mai buna Salata Vinegret?

Pentru a pregati cea mai gustoasa Salata Vinegret ca la mama acasa, vom avea nevoie de urmatoarele ingrediente simple:

  • 3 cartofi rosii medii;
  • 2  sfecle rosii medii sau 1 mare;
  • 1 morcov mare sau 2 mai mici;
  • 1 ceapa rosie medie;
  • 3-5 castraveti murati;
  • 1 cutie mica mazare verde, optional
  • 1 lingura ulei de masline;
  • sare dupa gust;
  • piper negru proaspat macinat

Mod de preparare:

  1. Mai intai de toate, se pumn la fiert intr-o oala mare: cartofii si morcovii; separat, se pune la fiert sfecla rosie, nu de alta, insa va colora si cartodii in bordeaux.
  2. Cat fierb legumele, se taie castravetii murati si ceapa in cubulete mici, pentru a mai castiga din timp si a termina mai repede salata.
  3. Dupa ce legumele au fiert si s-au racit, cat de cat, se curata si se taie cubulete mici.
  4. Intr-un bol de sticla sau castron emailat se adauga laolalta toate legumele, inclusiv, castravetii murati, uleiul de masline, piperul negru si sare dupa gust.

 

Reteta reuseasca Salata Vinegret
reteta-salata-vinegret-cu-cod.jpg

5. Se amesteca totul, apoi se acopera bolul cu un capac sau pelicola alimentara si se da la rece pentru minim 1-2 h., apoi este gata de servire.

Reteta Salata Vinegret
salata-vinegret-cu-cod.jpg

!!! Daca v-a placut reteta de astazai – Salata Venegret -, dati-ne un Share/Like, pentru a o vedea si prietenii dvs. Multumim anticipat!

Pentru a urmari si sustine activitatea noastra ne gasiti si pe: Facebook, Pinterest, Grup Facebook, Instagram etc. 

Totodata, va recomandam sa vedeti si reteta noastra de Salata de caracatita cu avocado si anghinare o salata exceptional de gustoasa si aromata pe care ar trebui sa o incercati numaidecat. 

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 6 Average: 5]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...