Fasolea, importanta acesteia in alimentatia noastra de zi cu zi un articol din Categoria Articole utile. Intra sa vezi cee ar trebui sa stim despre Fasole, precum: valori nutritionale, proprietati, intrebuintari etc.
Astazi vom vorbi despre fasole…
Fasolea, originile acestei legume…
Este considerata a fi una dintre cele „trei surori” ale bucatariei traditionale Precolumbiene alaturi de porumb si dovleac. In Europa a fost adusa de catre conchescadorii spanioli in sec. al XVII-lea
Fasolea, valori nutritionale
- vitamine A, B1, B6, B12, C, K, PP;
- minerale calciu, fier, fosfor, magneziu, potasiu, sodiu, zinc;
- proteina vegetala (25% – 28 %);
- fibre naturale;
- antioxidanti;
- carbohidrati etc., fasolea, aduce numeroase beneficii organismului uman.
Fasolea – Proprietati
- este indicata in cazul persoanelor suferinde de ateroscleroza;
- este recomandata persoanelor anemice, deoarece contine foarte mult fier;
- are efecte diuretice, energizante si remineralizante;
- ajuta la detoxifierea organismului datorita continutului ridicat de antioxidanti si molibden (Mo);
- este recomandat consumul de fasole femeilor in timpul mentstruatiei, dar si al femeilor insarcinate, datorita continutului important de fier si a acidului folic;
- da senzatie de satietate si lupta eficient cu kilogramele in plus, de aceea, este recomndata in cazul persoanelor care sunt la dieta sau tin o cura de slabire;
- previne aparitia cancerului de colon sau san;
- previne aparitia bolilor de inima;
- previne imbatranirea prematura a pielii, precum si, aparitia ridurilor, datorita continutului ridicat de antioxidanti;
- previne aparitia diabetului zaharat din cauza indicelui glicemic si este recomandata diabeticilor in cantitati moderate.
Intrebuintari
Cunoscuta si apreciata pentru calitatile sale nutritive, de-a lungul celor 8000 de ani, de cand a fost descoperita, fasolea a fost si este pe larg intrebuintata in gastronomie mai in toate colturile lumii.
Intrebuintarea banalei fasole este de-a dreptul uimitoare, si anume, este folosita atat la pregatirea diverselor supe, borsuri si ciorbe, tocanite, salate, chiftelute, iahnii si pana la prepararea torturilor (in Mexica) si a tartelor.
!!! Daca v-a placut articolul de astazi – Fasolea, importanta acesteia i alimentatia noastra -, dati-ne un Share/Like. Multumim!
Pentru a urmari si sustine activitatea noastra ne gasiti si pe: Facebook, Pinterest, Grup Facebook, Instagram etc.