Sfecla rosie, purifica sangele si lupta cu tumorile - articol mancaruricugust

Sfecla rosie, purifica sangele si lupta cu tumorile

Sfecla rosie, purifica sangele si lupta cu tumorile - articol mancaruricugust
sfecla_rosie.jpg

Sfecla rosie, purifica sangele si lupta cu tumorile din Categoria Articole utile. Intra sa vezi, care sunt cele mai importante beneficii ale consumului de Sfecla rosie.

Sfecla rosie este o leguma bienala din Familia Amaranthaceae folosita pe larg in Gastronomie din intreaga lume, insa, cam negliata si in Romania.

Cu un gust placut, usor dulceag si o culoare aprinsa, placuta ochiului, sfecla rosie, ne fereste de multe boli si ne aduce multe beneficii organismului nostru.

In Gastronomie este folisita in intregime, atat radacina, care poate fi rotunda, lunguiata, ovala si de o culoare bourdeaux inchis sau mai deschis, dar si, cu inele albe, cat si frunzele, care pot fi folosite in salate, supe, ciorbe sau tocanite.

Folosita in stare cruda, fiarta sau coapta, sfecla rosie, este o excelenta sursa de vitamine A, complexul B, C, E si K; minerale calciu, fier, fosfor, iod, magneziu, sulf si fibre naturale, polizaharide,atat de importante, pentru sanatatea organismului uman.

Consumata regulat, sfecla rosie, aduce nenumarate beneficii organsmului nostru si se lupta cu diverse boli, acest lucru se datireaza continului ridicat de vitamine, minerale, antioxifanti si fibre naturale, atat de importante pentru sanatatea intregului organsim.

Saraca in calorii – 43 kcal/100 gr – si colesterol „0”, insa bogata in fibre naturale si antioxidanti, sfecla rosie, este recomandata persoanelor, care sunt la dieta sau tin o cura de slabire.

Proprietati

Lupta eficient impotriva tumorilor canceroase si asupra multor altor afectiuni, avand urmatoarele proprietati:

  • Intareste imunitatea si ne protejeaza de raceli, viroze si grepa.Datorita continutului ridicat de vitamine, minerale, fibre naturale si antioxifanti
  • Purifica sangele;
  • Este un puternic antiiflamator (sucul de sfecla rosie poate fi flosit pe post de picaturi pentru nas, deoarece este un puternic decongestionant nazal ) si detoxifiant;
  • Diabetul de gradele I si II, deoarece are un continut glicemic scazut;
  • Lupta cu unele forme ale cancerului, precum: leucemia, cancerul pulmonar, cancerul de san, cancerul de colon etc.
  • Combate ateroscleroza;
  • Hepatita cronica, stimuleaza functionarea celulelor hepatice, totodata, estompand evolutia hepatitei cronice spre ciroza sau cancerul hepatic;
  • Normalizeaza tensiunea arteriala;
  • Gastrita hiperacida;
  • Stimuleaza functionarea glandei tiroide,datorita continutului ridicat de iod si magneziu din compozitiea sa;
  • Este un laxativ natural si combate constipatia. Datorita continutului ridicat de fibre naturale si polizaharie. Este recomandat a se consumasfecla fiarta sau coapta in cuptor;
  • Anemia.Datorita continutului ridicat de fier si magneziu, sfelcla rosie combate eficient anemia si stimuleaza formarea globulelor rosii din sange (eritrocite);
  • Leucemia. In tratarea leucemiei este recomandat sucul de sfecla rosie in combinatie cu cel morcov si telina, insa, doar, in paralel cu un tratament medicamentos.
  • Previne aparitia varicelor,care afecteaza mai mult femeile, decat barbatii. Un consum regulat de sfecla, in cantitati moderate, poate preveni aparitia inesteticilor varice, deoarece purifica si imbunatateste circulatia sanguina.

Contraindicatii

In general, nu prea are contraindicatii, insa este interzis abuzul, deoarece:

  • Poate provoca paralizia temporara a corzilor vocale;
  • Poate afecta rinichii favorizand aparitia pietrelor la rinichi, acest lucru se datoreaza oxilatilor din sfecla, care pot cauza calculii renali;
  • Nu se recomanda a se consuma in stare cruda, doar in salate, deoarece va secreta o spuma, care va umple cavitatea bucala si nu estte chiar placute acest lucru.

Sfecla rosie – Intrebuintari

Sfecla rosie se poate consuma sub diverse forme, atat in stare cruda, la prepararea diverselor tipuri de salata sau sucuri, cat si fiarta, coapta sau consevata in otet. Frunzele sunt des folosite la prepararea salatelor sau in ciorbe sau supe, care va imbogati gustul acestora.

Sucul de sfecla rosie. Este este indicat in cazul curelor de slabire, deoarece lupta cu kilogramele in plus, dar si, detoxifica a ficatul si bila. Se poate consuma atat suc simplu de sfecla, care este putin cam gretos, cat si, in combinatie cu alte radacinoase, precum: morcov, telina, hrean, dar si, cu suc de varza alba.

Sucul de sfecla rosie in combintie de morcov, telina si varza alba este recomandat persoanelor, care au o tumora cancerooasa, deoarece, pe langa faptul ca, gustos si satios se lupta cu aceste tumori- distruge celulele canceroase.

Durata unei cure cu suc de sfecla, ca este consumat simplu sau in combinatie cu alte legume, este de trei saptamani si se incepe cu o lingura si se ajunge la un pahar pe zi. Nu se recomanda a face abuz, deoarece, cum am spus mai sus, ne poate crea si unele probleme.

Salata de sfecla rosie.Ca este gatita din sfecla cruda, fiarta, coapta in cuptor, simpla sau in combinatie cu alte legume salata de sfecla este extrem de gustoasa, aromata si satioasa.

Pe langa, faptul ca, este gustoasa si aromata, salata de sfecla rosie, ajuta la detoxifierea organismului. Toxinile vor fi elimenate din organism prin urina (care va fi rosie la culoare), transpiratie si scaun.

Sper ca, v-a placut articolul de astazi! Dati-ne un Share/Like. Multumim!

Click to rate this post!
[Total: 3 Average: 5]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...