Miel inabusit in cidru reteta

Miel inabusit in cidru cu ierburi aromatice

miel-inabusit-in-cidru.jpg

Reteta Miel inabusit in cidru cu ierburi aromatice servit cu legume trase la tigaie din Categoria Mancaruri cu carne de Oaie/Miel. Intra sa vezi, cum sa faci cel mai bun Miel inabusit in cidru la cuptor.

Imi place mult carnea de miel, respectiv oaie la cuptor, de aceea, pregatesc foarte des miel la cuptor in diverse moduri. Pe langa, mielul inabusit in vin, prepar des miel marinat inabusit in cidru cu ierburi aromatice.

Este o retea usor de facut si foarte gustoasa si, care nu necesita mari cunostinte sau indemanare in bucatarie si nici prea multa atentie, ai pus totul laolalta si la cuptor cu el.

Putin despre carnea de miel, respecti oaie…

Carnea de miel, berbecut sau oaie nu numai ca este gustoasa, dar si foarte sanatoasa si pe care ar trebui sa o consumam, macar, de 2 ori pe saptamana, dupa cum ne-o recomanda medicii nutritionisti.

Bogata in:

  • proteine (60%);
  • minerale fier, potasiu, seleniu, zinc;
  • niacina (B3 sau PP), care participa in metabolismul proteic, lipidic, mineral etc., dar si,
  • vitamine din grupul B: B1, B2, B5, B6, B7 (biotina), B9, B12, importante pentru un metabolism sanatos.

Seleniul este un mineral foarte important pentru sanatatea noastra, deoarece mentine sanatoasa glanda tiroida, iar lipsa acestuia creste riscul aparitiei astmului bronsic.

Sa trecem la reteta, propriu-zisa…

Cum sa facem cel mai bun Miel inabusit in cidru cu ierburi aromatice?

Ingrediente:

  • 2 kg carne de miel cu os;
  • 1 morcov mare sau 2 mai mici;
  • 3 catei de usturoi;
  • 2 foi de dafin;
  • sare dupa gust;
  • piper negru boabe;
  • 1 l cidru demisec sau sec;
  • 2 crengute rozmarin;
  • 2-3 crengute cimbru;
  • 1 lingura ulei de masline extravirgin’
  • 20 gr unt

Mod de pregatire:

  1. Mai intai, se parleste pe flacara de la aragaz carnea de miel, pentru a scapa de firele de par ramase dupa jupuire, apoi se portioneaza in bucati potrivit de mari si se spala bine sub jetul de apa rece.
  2. Se ia un bol mare de sticla, se adauga carnea, foile de dafin, sare dupa gust, piperul negru, cimbrul si rozmarinul, se amesteca totul, apoi se adauga cidrul, se amesteca.
Reteta miel inabusit in cidru cu ierburi aromatice
miel-inabusit-in-cidru.jpg

3. Se acopera bolul cu pelicula alimentara si se da la rece peste noapte (12 h) sau, macar, pentru 2 h. inainte de a-l gati.

4. Dupa ce a stat la marinat peste noapte se scoate carnea din marinata si se lasa putin la scurs, in caz contrar, va improsca cu ulei, cand o vom pune la prajit.

Miel inabusit – pasi finali…

5. Se ia un ceaun sau o tigaie teflonata, se adauga uleiul de masline si se frige carnea, cand s-a rumenit frumos pe toate partile se adauga: usturoiul si morcovul taiat rondele, se soteaza 2-3 min, apoi se adauga marinada.

6. Acoperim ceaunul cu un capat, reducem focul la mediu si lasam sa dea in clocot, apoi dam ceaunul la cuptorul preincalzit la 190 C pentru 60-80 min sau pana se face carnea.

7. La final, cand carnea etea, deja gata adaugam untul, care, pe langa aroma, va ingrosa si catifela deliciosul sos de miel si cidru.

Sfat: Ca si garnitura alaturi de Miel se poate servi: piure de cartofi sau telina, orez pufos, legume la aburi sau trase la tigaie.

!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Miel inabusit in cidru cu ierburi aromatice -, dati-ne un Share/Like sau acordati-ne o Nota. Multumim anticipat!

Pentru a urmari si sustine activitatea noastra, pentru a va bucura cu noi si noi retete, ne gasiti si pe: Facebook, Pinterest, Grup Facebook, Instagram etc.

Totodata, va recomandam sa vedeti si alte doua retete ale noastra, imposibil sa nu va placa:

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 13 Average: 5]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...