Placinta din aluat foitaj cuu ricotta reteta

Placinta din aluat foietaj cu ricotta

Placinta din aluat foitaj cuu ricotta reteta
placinta-din-aluat-foitaj.jpg

Placinta din aluat foietaj cu ricotta din Categoria Placinte si Pizza. Intra acum sa vezi, cum sa faci cea mai gustoasa Placinta cu ricotta, care ti se topeste in gura de frageda ce este.

Placinta cu ricotta, o reteta foarte gustoasa si usor de facut si, care nu necesita mare indemanare sau mari cunostinte in a gatitului, cu atat mai mult, daca folositi foitaj din comert.

Prefer sa gatesc placinta de la A la Z in casa, insa exista si unele exceptii, cand apelez la aluatul foitaj din comert, atunci cand ma trezesc cu musafiri pe nepusa masa.

Asa ca, este bine sa aveti 1-2 pachete de aluat foitaj la congelator, pentru orice eventualitate, ca, in fond, nu se stie niciodata, cand va treziti cu musafirii la usa.

Ca si umputura pentru acest tip de placinta se poate folosi: branza dulce de vaci, carne, mere, piersici, varza, cartofi, ficatei de pui, oua fierte cu ceapa si marar verde etc.

Cum se face cea mai buna Placinta din aluat foietaj cu ricotta?

Ingrediente:

  • 1 pachet aluat foietaj (2 foi);
  • 600 gr ricotta sau branza dulce de vaci;
  • 2 oua + 1 ou pentru uns placinta;
  • sare dupa gust;
  • unt sau ulei pentru uns tava

Mod de pregatire:

  1. Intr-un bol mai maricel, se adauga, laolalta: ricotta, sare, 2 oua si se bat cu ajutorul unei furculite pana se omogenizeaza complet.
placinta-din-aluat-foitaj.jpg

2. Se intinde 1/2 din ricotta cu ou peste prima foaie, apoi se ruleaza pana obtinem un sul, cum se vede in poza de mai jos, la fel, se procedeaza si cu cea de a doua foaie de foitaj.

  • De retinut! Nu este nevoie sa intindeti foaia cu sucitorul, deoarece Placinta nu va mai fi la fel de pufoasa.

3. Se bate oul ramas, cu ajutorul unei furculite, cu un praf de sare si se unge placinta deasupra, cu ajutorul unei pensule de bucatarie, pentru a obtine o placinta frumos rumenita.

placinta-din-aluat-foitaj.jpg

4. Se unge tava doar cu unt sau cu ulei de floarea soarelui. Nicodata nu tapetez tava, pentru placinta din aluat foetaj, cu faina, imi place sa fie rumena si crocanta la baza.

5. Se pun placintele in tava tapetata cu unt si se da la cuptorul preincalzit la 190 C, pentru 40-50 min, depinde de tipul cuptorului, pe care il aveti dvs.

Nota: Delicioasa Placinta cu ricotta poate fi servita, ca atare, cu ceai negru, cafea sau alaturi de o salata de legume de sezon, care se potriveste de minune cu frageda noastra placinta.

Placinta din aluat foietaj reteta
placinta-din-aluat-foitaj.jpg

!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Placinta din aluat foietaj cu ricotta -, dati-ne u Share sau acordati-ne o nota. Multumim!

Pentru a urmari si sustine activitatea noastra ne gasiti si pe: Facebook, Pinterest, Grup Facebook, Instagram etc.

Totodata, va recomandam sa vedeti si alte doua retete ale noastre:

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 3 Average: 5]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...