Ficatei cu legume la cuptor reteta usoara

Ficatei cu legume la cuptor

Ficatei cu legume la cuptor reteta
ficatei-cu-legume.jpg

Ficatei cu legume la cuptor numai buni pentru pentru cina de duminica, daca va doriti ceva gustos, satios si sanatos in acelasi timp, gata in doar 30-35 min din Categoria Mancaruri cu carne.

Afla, cum sa faci cei mai gustosi si sanatosi Ficatei de pui cu legume la cuptor (amestec mexican sau orice alt amestec de legume), care ti se topesc in gura de untosi ce sunt.

Este un fel de mancare usor de pregatit, sanatos si foarte gustos, recomandat pentru persoanele, care:

  • sunt la dieta;
  • tin o cura de slabire sau
  • au carenta de fier (anemie feripriva).

Din pacate, in ultimii ani tot mai multe persoane se confrunta cu aceasta problema, carenta de fier, un deficit de fier, care inevitabil poate duce la scaderea imunitatii, lipsa capacitatii de cocentrare etc. .

Totodata, ficateii de pui, contin si o cantitate importanta de vitamina B12 (cobalamina),care ajuta la formarea globulelor rosii din sange, adica a eritrocitelor.

Ador aceasta combinatie de ficatei fragezi si untosi de pui si legumele dulci, usor crocante si pline de vitamine si minerale, atat de importante, pentru sanatatea noastra, mai ales, daca suferiti de carenta de fier.

Garantez, ca pregatiti in asa fel, ficateii, le vor placea, cu siguranta, si celor mici si mofturosi, care nu prea se omoara dupa ficatei, le puteti spune, ca este carnita, doar trebuie sa guste sa vada cat de deliciosi sunt.

Unele sfaturi in ceea ce priveste, cum sa alegi corect ficateii, care trebuie sa fie foarte proaspeti…

Pentru a obtine un preparat gustos, trebuie sa tineti cont de unele aspecte atunci cand alegeti ficateii de pui, si anume: in primul rand, sa verificati termenul de valabilitatesa si, in al doilea rand, priviti cu mare atentie la culoare.

Culoare, care trebuie sa fie una maro-rosiatica si uniforma fara pete albe sau galbui, dupa cum se poate observa in poza de mai jos, si nu alba si spalacita si cu zeama rozalie in caserola.

Cum se pot gasi uneori in supermaketuri, ceea ce indica, faptul ca, au fost spalati cu detergenti sau inalbitori, drept dovada este lichidul rozaliu de la fundul caserolei.

Ceea se este strict interzis prin lege si daunator pentru sanatatea noastra si a copiilor – viitorul nostru – sau pasarea a fost bolnava, adica a suferit de avitaminoza (daca ficatul este alb-galbui).

Un alt aspect foarte important si deloc de neglijat este, faptul ca, supafata ficateiilor trebuie sa fie una lucioasa, curata, fara pete albe si cu putina grasime pe alocuri.

Cum sa faci cei mai buni Ficatei cu legume la cuptor?

Ingrediente:

  • cca 600 gr ficatei de pui;
  • 800 gr mix de legume congelate;
  • 300 gr ciuperci champignon;
  • sare dupa gust;
  • piper negru proaspat macinat;
  • fulgi de piper iute sau un praf de boia iute sau dulce, optional;
  • 1,5 lingura ulei de masline extravirgin;
  • 1 legatura de marar verde

Mod de preparare:

  1. In primul rand, se pun intr-o tava de copt: ficateii, mixul de legume si ciupercile taiate in doua, daca sunt mari sau le lasati intregi, daca sunt mici, fulgii de ardei iute, sare si piper, dupa gust, si uleiul de masline.

Sfat: Nu spalati niciodata ficateii, deoarece isi vor schimba, radical, atat gustul, cat si, textura!!!

2. Se preincalzeste cuptorul la 190 C. Se acopera tava cu folie de aluminiu si se da la cuptor, pentru 30-35 min.

3. Cam dupa 15 de min se scoate folia de aluminiu, pentru ca, ficateii sa se rumeneasca frumos si deasupra si se mai lasa alte 10-15min; cand sunt, deja gata presarati deasupra mararul tocat.

Reteta Ficatei cu legume la cuptor
ficatei-cu-legume.jpg

Ficatei cu legume la cuptor – Cateva sfaturi…

  • Nu este cazul sa adaugati apa sau supa de pui peste ficatei si legume, deoarece legumele congelare, ciupercile, dar si, ficateii vor lasa suficienta apa, pentru ca preparatul sa se faca inabusit, in suc propriu.

Nota: Imi place mult acest fel de mancare, deoarece este un preparat 2 in 1, si anume, avem ficatei fragezi si garnitura delicioasa, dulce si crocanta de legume sanatoase – o sursa importanta de vitamine si minerale.

!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Ficatei cu legume la cuptor -, dati-ne un Share. Multumim!

Pentru a urmari si sustine activitatea noastra ne gasiti si pe: Facebook, Pinterest, Grup Facebook, Instagram etc.

Totodata, va recomandam sa vedeti si reteta noastra de Ficatei de pui cu legume inabusite in smantana.

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 5]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...