Carnati in mate de oaie cu vin

Carnati in mate de oaie

Carnati in mate de oaie cu vin
carnati-in-mate-de-oaie.jpg

Carnati in mate de oaie usor picanti facuti in casa la cuptor din Categoria Mezeluri de casa. Afla cum sa faci cei mai gustosi Carnati in mate de oaie cu cimbru uscat, vin si usturoi.

Se pot face atat la cuptor, cat si la fum, dupa ce sunt tinuti la uscat min 24 ore sau, pur si simplu, prajiti la tigaie sau gratar iar ca si garnitura puteti folosi: piure de cartofi, cartofi natur, cartofi prajiti sau salata.

Cum carnatii de casa sunt nelipsiti de pe masa de Craciun si Anul Nou, va propun sa incercati, aceasta reteta de carnati de oaie, care sunt absolut delicioasi, aromati si suculenti

Se fac usor si sunt nemaipomenit de gustosi si aromati, merg de minune alaturi de un pahar de vin rosu si muraturi sau salata de muraturi si, care se vor termina cat ai clipi cu ochii.

Datorita faptului, ca carnea de oaie este mai putin grasa si grasimea de oaie are un gust mai pregnant, obisnuiesc sa adaug spata sau pulpa de porc si fleica, care vor da un gust mai bun si nu se v-a simti gustul ala de oaie.

Cum sa faci cei mai buni Carnati in mate de oaie la cuptor?

Ingrediente:

  • 1 kg carne oaie;
  • 300 gr spata de porc;
  • 250 gr fleica de porc;
  • 5-6 catei de usturoi sau 1 lingurita granule de usturoi;
  • 50 ml vin alb demidulce sau rosu;
  • 100 ml supa de pui sau de vita;
  • 1-2 lingura cimbru uscat;
  • 1/3 lingurita boia iute sau fulgi de ardei iute;
  • mate de oaie

Mod de preparare:

  1. Mai intai, se spala matele de oaie in apa rece pentru a indeparta sarea, apoi se pun la desarat in apa calduta pentru min 30 min.
  2. Se toaca 1/2 din carnea de oaie si fleica de porc, restul de carne ramasa se taie cubulete; usturoiul, se da prin presa de usturoi sau odata cu carnea prin masina de tocat.
  3. Se amesteca carnea cu celelalte ingrediente intr-un vas mai mare si se lasa cca 30 min, pentru ca aromele sa se imbine frumos, iar vinul sa aromeze, sa fragezeasca carnea, dar si, sa mai taie din mirosul ala neplacut de oaie.
  4. Se umpla matele cu compozitia de carnea cu ajutorul masinii de tocat, garnitura pentru carnati, sau cu ajutorul palniei pentru carnati, pentru a usura, oarecum, procedeul destul de miticulos.
  5. Se pun intr-o tava, care a fost unsa cu ulei sau untura, si se tavalesc (ung) prin ulei/untura, apoi se inteapa pe alocuri cu un ac de cusut sau agrafa, pentru ca, sa iasa aerul si sa nu explodeze in timpul coacerii.
Carnati in mate de oaie cu cimbru
carnati-in-mate-de-oaie.jpg

6. Se da tava la cuptorul preincalzit la 190 C pentru 45-55 min, acum depinde ce tip de cuptor aveti in gospodarie.

Carnati in mate de oaie la cuptor
carnati-in-mate.jpg

Pofta buna!Daca v-a placut reteta de astazi – Carnati in mate de oaie la cuptor-, dati-ne un Share. Multumim!Totodata, va recomadam sa vedeti si reteta noastra de Carnati de casa cu legume la aburi si varza acra.

Click to rate this post!
[Total: 4 Average: 5]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...