Cosulete cu branza topita si usturoi

Cosulete cu branza topita

Cosulete cu branza topita si usturoi
cosulete-cu-branza.jpg

Cosulete cu branza topita, usturoi si marar din Categoria Aperitive si Salate de casa. Cum sa faci cele mai gustoase cosulete-aperitiv cu branza topita, usturoi si marar verde.

Aperitivul ideal, pentru mesele festive sau de sfintele sarbatori, precum Craciunul sau Pastele, pentru ca, sunt mici, usor de facut si foarte gustose si nici nu necesita foarte mult timp, mai ales, daca optezi pentru cosuletele din comert.

Ador aceste cosulete-aperitiv cu branza topita si usturoi, pe care le gatesc de cate ori am pofta. In copilarie, mama ne facea bilute din branza topita cu usturoi doar de sarbatori, insa lucrurile sau cam schimbat acum…

Cum sa faci Cosulete cu branza topita, usturoi si marar verde?

Ingrediente:

  • 300 gr branza topita mai tare;
  • 2-3 catei de usturoi;
  • 1 legatura de marar verde;
  • 1-2 linguri de smantana sau maioneza;
  • cosulete;
  • 1-2 oua fierte tari, optional, care, la fel, se vor da pe razatoarea mare;
  • sare, daca este cazul, deoarece, branza topita este sarata la fel si maioneza.
  • piper negru proaspat macinat

Mod de pregatire:

  1. Se pune branza topita la congelator pentru 10-15 min, pentru a fi mai usor de ras, apoi se rade pe razatoarea mare impreuna cu ouale fierte tari si usturoiul (il puteti da prin presa pentru usturoi).
  2. Mararul se spala si se toaca fin, se adauga, la fel, peste branza topita, urmat de smantana / maioneza, se asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Aperitiv Cosulete cu branza topita
cosulete-aperitiv.jpg

3. Se umpla cosuletele, cu ajutorul unei linguri, cu compozitia de branza topita, se acopera platoul cu o pelicula alimentara si se da la rece, pentru minim 1 h inainte de servire, pentru un gust mai bun si echilibrat.

!!! Daca v-a placut articolul de astazi – Cosulete cu branza topita, usturoi si marar -, dati-ne un Share. Ajutati-ne sa crestem. Multumim! Totodata, va recomandam sa vedeti si reteta noastra de Oua umplute cu ficatei de pui.

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 5 Average: 5]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...