Reteta Ciorba radauteana de pui

Ciorba radauteana reteta originala

Reteta Ciorba radauteana de pui
ciorba-radauteana-reteta.jpg

Ciorba radauteana reteta originala de pui din Categoria Ciorbe si supe. Afla, cum sa gatesti cea mai gustoasa Ciorba radauteana cu piept de pui, pentru cei mofturosi carora nu le place ciorba de burta din cauza mirosului pregnanat de intestine.

Este o reteta destul de simpla pe care o puteti pregati la ocazii speciale sau, cand, pur si simplu, v-ati cam saturat de ciorbele cele de zi cu zi si va doriti ceva nou, consistent si gustos.

Special conceputa, pentru cei carora nu le place ciorba de burta, mai exact, carora nu le place mirosul si gustul pregnant de stomac sau intestine, care se simte in timpul prepararii preparatului.

Ca si aspect sau gust, seamana foarte mult cu ciorba de burta, insa nu are gustul si mirosul ala de intestine fierte, pe care multe persoane nu il suporta sau chiar le vine sa vomita.

Denumirea de „Ciorba radauteana ” i se trage de la numele orasului Radauti, unde a fost pregatita si servita, pentru prima data, intr-un restaurant, de catre bucatarul Cornelia D. prin anul 1979.

Cum am spus putin mai sus, reteta a fost creata ca si alternativa la Ciorba de burta pe care unele persoane nu o pot manca din cauza mirosului pregnant de intestine.

Cum sa faci cea mai buna Ciorba radauteana reteta originala?

Ingrediente:

  • 1 piept sau 2 pulpe de pui ( care se fierb cu tot cu os, pentru a da un gust mai bun ciorbei);
  • 0.5 tacam de pui sau curcan, pentru mai mult gust;
  • 1 ceapa mare;
  • 1 morcov mediu;
  • 1 radacina de patrunjel;
  • 1/2 telina medie;
  • 3-5 catei de usturoi;
  • 1-2 oua de tara, pentru o culoare mai frumoasa;
  • 200-300 gr smantana grasa (fermentata);
  • 1-2 foi de dafin;
  • sare dupa gust;
  • piper negru proaspat macinat, dupa gust
  • 1 castravete/gogosar murat, care va suplini gustul si asa bogat al ciorbei.
  • 1-2 linguri ulei de masline extravirgin;
  • 1-2 linguri de otet
  • 1 legatura marar verde

Mod de preparare Ciorba radauteana de pui:

  1. Ma intai, se pune la fiert tacamul de pui si pieptul de pui cu ceapa, radacina de patrunjel si telina va servi ca baza, pentru supa noastra radauteana.
  2. Cand au fiert si a fost aleasa spuma, se adauga foile de dafin, sare si piper dupa gust.
  3. Se curata, se spala si se da pe razatoare morcovul; cateii de usturoi, se feliaza; mararul se toaca fin; castravetele si/sau gogosarul murat se taie fasii.
  4. Intr-un castron sau bol se bat ouale cu un praf de sare ( folosesc ouale intregi, nu doar galbenusurile, nu imi place sa arunc mancare, ca si asa se face risipa de alimente, cand in tarile defavorizate mor copiii de foame);
  5. Intru-un castron sau bol mai mare, se scot 2-3 polonice de zeama (supa), in care au fiert tacamul si pieptul de pui.
  6. Dupa ce pieptul/pulpele de pui au fiert si racit, se desprinde in fasii, cu ajutorul unei furculite, punandu-se, apoi, in cratita cu supa.
ciorba radauteana de pui
ciorba-radauteana-de-pui.jpg

7. Morcovul ras si cateii de usturoi se soteaza 2-3 min in uleiul de masline extravirgin; se agauga in cratita cu supa, urmati de castravetele/gogosarul murat; se lasa sa fiarba la foc mediu 3-4 min sau pana s-au patruns.

8. Se varsa smantana intr-un bol, urmata de supa, care s-a racit cat de cat, se amesteca, cu ajutorul unei furculite, apoi se completeaza, treptat, cu supa fierbite din cratita.

Sfat: Aveti mare grija sa nu se branzeasca!!! De aceea, este recomandat ca smantana cu supa din bol sa ajunga treptat la temperatura supei din cratita, pentru a evita branzirea in momentul cand va fi turnata in cratita.

ciorba radauteana reteta originala
ciorba-radauteana-de-pui.jpg

Reteta Ciorba radauteana cu piept de pui – Pregatiri finale…

9. La final, se adauga otet dupa gust, sare, daca este cazul, si mararul tocat; se acopera oala cu un capac potrivit si se lasa sa se odihneasca, macar, 5 min. inainte de servire.

!!! Daca v-a placut reteta noastra de astazi – Ciorba radauteana reteta originala -, dati-ne un Share/Like! Multumim!

Pentru a urmari si sustine activitatea noastra ne gasiti si pe: Facebook, Pinterest, Grup Facebook, Instagram etc. 

Totodata, va recomandam sa vedeti si reteta noastra de Ciorba a la grec cu ciuperci si porumb dulce

Pofta buna! 

Click to rate this post!
[Total: 9 Average: 5]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...