Spanac cu oua ochiuri reteta

Spanac cu oua ochiuri

Spanac cu oua ochiuri reteta
spanac-cu-oua.jpg

Spanac cu oua ochiuri sau Mancare de spanac cu ochiuri un fel de mancare sanatos si super-delicios gata in doar 15 min. din Categoria Mancare de post si mancare vegetariana.

Vezi, cum se prepara reteta de Spanac cu oua ochiuri, crocante pe margine si cu galbenusul moale si cremos, care iti aluneca usor pe gat la cat de catifelat si gustos este.

Spanac cu usturoi si smantana – preparatul ideal pentru o cina in sanul familiei sau atunci cand ai pofta de ceva usor, consistent si gustos in acelasi timp.

Mai ales, daca este sezonul spanacului proaspat si crud, ar fi mare pacat sa nu prepari aceasta reteta delicioasa, ca spanac congelat se gaseste mai tot anul in supermarket-uri iar cel proaspat doar primavara-vara.

Putin despre spanac…

Ca tot suntem in plin sezon al cultivarii fragedului si delicioasului spanac, desi este de sera, totusi este mult mai bun, decat cel congelat din comert, daca stim sa il alegem si sa il gatim corect.

Cred ca, multe dintre dvs. ati patit-o, macar odata, sa luati spanac din piata si cand ati ajuns acasa sa constatati, dupa ce ati gustat din el, ca strange gura punga si, parca peste dinti s-a depus un strat de nu stiti ce minunatie, probabil, a fost stropic cu ceva foarte „natural”.

Ideal, ar fi sa gustati inainte sa cumparati spanac din piata, insa nu prea ai cum, deoarece spanacul este plin de pamant si nu ne permitem sa gustam, nu este chiar igienic, mai ales, acum cu pandemia asta.

Traditionalul si deliciosul Spanac cu oua sau Mancarea de spanac se serveste cu oua ochiuri deasupra, a caror galbenusi curge peste sosul si asa cremos, dand un gust dulceag si foarte bun. Ce sa mai! Este combinatia perfecta!!!

Un preparat simplu, din ingrediente simple si foarte satios, ideal pe timpul veri si nu nuami, apreciat de cei micuti, care, pur si simplu, il adora asa cu galbenusul curgand, care este foarte cremos si duuulce…

Daca tineti la silueta dvs. si nu vreti sa mancati ou prajit, atunci puteti sa faceti oul posat, adica sa il spargeti intr-un polonic si sa il tineti 1-2 min. in apa fierbinte pana incepe sa se lege albusul.

Alata metoda este sa spargeti oul intr-o cana in care ati aspernut folie alimentara, strangeti si legati capetele foliei, apoi scufundati bocceluta cu ou in apa fierbinte, la fel, pentru 1-2 min.

Reteta Mancare de spanac cu ochiuri
spanac-cu-ochiuri.jpg

Cum sa faci Spanac cu oua ochiuri?

Spanac cu oua ochiuri – Ingrediente:

  • 1 – 1.5 kg spanac proaspat;
  • 1 ceapa medie;
  • 1 morcov mediu;
  • 3-4 catei de usturoi;
  • 1-2 lingura smantana fermentata;
  • 100-150 ml supa de pui/legume sau lapte.
  • 1 foaie mica de dafin;
  • sare dupa gust;
  • piper negru macinat;
  • un praf pudra de ghimbir;
  • 1 lingura ulei de masline sau de floarea soarelui;
  • 1 legatura marar verde
Mancare de spanac
mancare-de-spanac.jpg

Mod de preparare Spanac cu oua ochiuri:

  1. Spanacul, se varsa intr-o strecuratoare mare pentru paste, se curata de frunzele batrane si uscate si se spala bine, fiecare frunzulita in parte, pentru ca, sa nu ramana pamant, care v-a scartii in dinti si nu este prea placut acest lucru.
  2. Dupa ce l-am spalat, il varsam in strecuratoare, il scuturam putin, apoi asezam strecuratoarea pe un prosop, pentru ca, sa absoarba din apa ramasa de pe urma spalarii, ca si asa va lasa multa apa.
  3. Se spala bine si se toaca cubulete: ceapa, morcovul si usturoiul; mararul, la fel, se spala si se toaca fin.
  4. Spanacul, dupa ce s-a scurs de apa, il tocam, cat de cat fin.

Sfat: Nu fierb niciodata spanacul inainte, doar pe cel, care strange gura punga, ca, in fond, ce vitamine mai raman, daca, mai intai, il fierbem (blansam) si apoi il mai si gatim…

5. Se soteaza putin legumele in uleiul de masline, apoi adaugam: praful de ghimbir si, treptat, spanacul, care a fost tocat, anterior.

6. Cand spanacul si-a microsat cam 1/3 din volum, se adauga supa sau laptele dulce; se lasa sa fiarba la foc mediu cca 5-7 min.

7. Apoi, se adauga smantana, sare si piper dupa gust; se mai lasa alte 2-3 min, apoi se adauga mararul verde si se opreste focul.

8. Intr-o tigaie antiaderenta, se prajesc ouale cu un praf de sare, pentru a se rumeni frumos pe margine si galbenusul sa ramana in mijloc moale si cremos.Mi se face pofta numai cand ma gandesc!!!

!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Spanac cu oua ochiuri -, dati-ne un Share/Like! Multumim! Totodata, va recomandam sa vedeti si reteta noastra de Mancare de spanac cu ton si paine prajita.

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 3 Average: 5]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...