Beef stroganoff cu piure de cartofi si telina legendara reteta de origine ucraineana din carne de vita din Categoria Mancaruri cu carne. Afla, cum sa faci cel mai bun Beef stroganoff de vita cu smantana pe care ar trebui sa o incerci numaidecat.
Legendara reteta de Beef stroganoff sau Vita a la Stroganoff este un preparat vechi reprezentativ al bucatariei traditionale rusesti, desi a fost gatita pentru prima data in Ucraina.
Beef stroganoff este o reteta veche de 200 de ani, pentru prima data reteta „Beef sroganoff cu sos de mustar” a fost publicata intr-o carte de bucate in anul 1871.
A fost numita in cinstea contelui A. G. Stroganov, care detinea pe atunci (sec. al XIX-lea) asa numita „masa deschisa” in orasul Odesa, Ucraina, unde veneau, de obicei, doar cei bogati.
De atunci si pana in prezent faimoasa si mult apreciata reteta se bucura de o mare popularitate, fiind servita in cele mai elaborate restaurante ale lumii.
Este un preparat ucrainesc din bucati (fasii) de carne de vita cu usturoi si ciuperci, gatit la tigaie, care este servit intr-un catifelat sos de smantana si verdeata.
Reteta clasica se prepara doar din carne de vita, ceapa si smantana cu faina, insa am inbunatatit putin reteta, adaugand morcov, usturoi, supa de pui si marar verde parfumat.
4.Curatam si spalam bine legumele, pentru a indeparta orice urma de pamant sau nisip, apoi le tocam: ceapa solzisori sau cubulete mici, morcovul rondele iar usturoiul merge feliat.
5.Luam un ceaun sau o oala cu fundul gros, adaugam uleiul de masline, cand uleiul s-a incins, adaugam fasiile de carne si le rumenim frumos pe toate partile.
6. Dupa ce sucul eliberat de carne se va evapora, carnea va incepe sa se prajeasca, asa ca, este momentul potrivit sa adaugam legumele tocate.
7. Cat se rumenesc legumele, luam un bol adaugam smantana si faina, apoi amestecam bine, pana compozitia se omogenizeaza, apoi, turnam peste carne si legume, amestecam bine.
8. Adaugam supa de pui, amestecam bine, acoperim oala cu un capac potrivit si lasam sa fiarba inabusit la foc mic cca 15 min., apoi adaugam mararul tocat.
9. Amestecam bine si lasam sa dea un clocot, oprim aragazul, punem capacul si lasam sa se odihneasca cca 5-7 min si Beef stroganoff este gata pentru a fi servit alaturi de piure-ul pufos.
Pentru a vedea reteta de Tocana de curcan cu garnitura de orez, dati click aici, unde veti gasi reteta completa cu poze, precum si, pasi de urmat in a o gati ca la carte.
Daca v-a plaut reteta de astazi – Beef stroganoff cu piure de cartofi si telina -, dati-ne un Share/Like, ne-ar fi de mare ajutor. Multumim pentru intelegere!
Pofta buna!
Varza cu Orez de Post sau Orez cu Varza - Reteta Simpa de Varza cu…
Piept de rata la cuptor servit cu slata de sfecla rosie din Categoria Mancaruri cu carne. Intra…
Varza calita cu fasole de post - reteta vegana, gustoasa si sanatoasa - din Categoria…
Rulada de dovlecei cu crema de branza topita cu usturoi si mult marar verde din Categoria…
Salata Macelarului - O explozie de arome intr-un singur bol - o reteta foarte gustoasa…
Piept de pui cu vinete si rosii la cuptor din Categoria Mancaruri cu carne. Intra sa vezi, cum…