Reteta Friptura de vita cu garnitura de fasole verde inabusita in smantana cu usturoi servita alaturi de o salata verde din Categoria Mancaruri cu carne. Vezi cum sa faci cea mai frageda si suculenta Friptura de vita in sange – frageda si suculenta.
Pentru ca, luna mai este luna gratarelor, va propun o reteta de Friptura de vita marinata in bait pe baza de mustar, sos de soia si miere de albine, care vor da un gust si o aroma aparte fripturii.
Carnea de vita, respectiv vitel nu numai ca este gustoasa, dar si foarte sanatoasa, de aceea, nutritionistii ne recomanda sa consumam cel putin de 1-2 ori pe saptamana.
Insa, mare atentie!!! Nu se recomanda a se consuma carne rosie in fiecare zi, deoarece, conform ultimilor studii poate creste riscul de cancer, precum si, altor boli grave.
Pe langa faptul ca, este o importanta sursa de proteine si fier, care se absoarbe mai bine, decat fierul din fructe si legume, carnea rosie, este bogata in vitamine B3, B6, fibre, lipide, glucide si minerale esentiale pentru sanatate si, pentru o dieta cat mai echilibrata.
Exista cateva reguli de baza, cand vine vorba sa gatim carne la gratar, ca este de vita, pui sau porc, procedura este asemanatoare, si anume:
Doar urmand, intocmai, pasii din aceasta reteta, vom obtine o Friptura deosebit de frageda si de gustoasa cu o crusta frumoasa la suprafata, frageda si suculenta la interior.
7. Se acopera oala cu un capac si se lasa sa fiarba inabusit la foc mic cca 5-7 min sau pana se face fasolea; la sfarsit, se adauga mararul tocat fin.
8. Se frig fripturile pe gratarul bine incins la foc iute cate 1-2 min pe fiecare parte sau pana se rumensc frumos si uniform, totodata, ramanand semnul de la gratar, care va da un aspect frumos fripturii.
!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Friptura de de vita la gratar cu fasole verde -, dati-ne un Share/Like. Multumim! Totodata, va recomandam sa vedeti si reteta noastra de Friptura de vitel cu garnitura de mangol.
Pofta buna!
Varza cu Orez de Post sau Orez cu Varza - Reteta Simpa de Varza cu…
Piept de rata la cuptor servit cu slata de sfecla rosie din Categoria Mancaruri cu carne. Intra…
Varza calita cu fasole de post - reteta vegana, gustoasa si sanatoasa - din Categoria…
Rulada de dovlecei cu crema de branza topita cu usturoi si mult marar verde din Categoria…
Salata Macelarului - O explozie de arome intr-un singur bol - o reteta foarte gustoasa…
Piept de pui cu vinete si rosii la cuptor din Categoria Mancaruri cu carne. Intra sa vezi, cum…