Frigarui de porc reteta gustoasa

Frigarui de porc marinate cu legume

Frigarui de porc reteta gustoasa
frigarui-de-porc.jpg

Reteta Frigarui de porc marinate cu legume, Shashlik sau Shashlykpe carbuni din Categoria Mancaruri cu carne. Gasiti aici reteta completa de Frigarui de porc marinate cu legume gatite pe carbuni.

Pentru ca, maine este 9 Mai, cand mai tot romanul iese la iarba verde, pentru a gati mici, ceafa de porc sau pui la gratar, va propun sa incercati, cea mai buna reteta de Frigarui marinate in vin cu legume.

Frigaruile marinate sau Shashlik sunt o specialitate veche populara in fostele tari sovietice cu origini orientale, care la inceputuri se gatea din carne de oaie sau miel taiate bucati cat o imbucatura, incat sa poata fi trase in frigare, care se marina in vin, apa cu otet, kefir sau lapte batut de tara etc.

Cu timpul traditionala carne de oaie a inceput sa fie inlocuita cu cea de porc sau, mai nou, cu cea de pui, deoarece este mai usor si rapid de preparat si nu necesita o marinare indelungata, ci poate fi pusa imediat pe gratarul incins, pentru cei nerabdatori si pofticiosi.

De regula, carnea pentru Shashlik este lasata la marinat la rece peste noapte sau, macar, se da pentru minim 2 ore la rece inainte de a fi pusa pe gratarul incins.

Cum sa faci cele mai bune Frigarui de porc?

Ingrediente:

  • 1,5 kg pulpa sau spata de porc;
  • 3 cepe albe mari;
  • 3-5 foi de dafin;
  • 1/2 lingura de sare;
  • piper negru proaspat macinat;
  • 1,5 l vin rosu;
  • 5 rosii;

Mod de preparare:

  1. Mai intai de toate, se curata si se taie rondele ceapa aba; rosiile, se spala si taie rondele de 0.3-0.5 cm grosime.
  2. Se portioneaza carnea de porc in bucati cat o imbucatura, se pune intr-un bol sau castron si se adauga: sarea, piperul negru, foile de dafin si se amesteca bine.
  3. Imediat, se agauga vinul si ceapa rondele, se amesteca bine, incat totul sa fie acoperit de vin, pentru o mai buna marinare si fragezire a carnii.
  4. Se acopera castronul cu un capac sau cu pelicola alimentara si se da la rece, pentru minim 2 ore. Indicat ar fi sa tea la rece peste noapte, adica, nu mai putin de 12 ore.
Carne pentru frigarui de porc
frigarui-de-porc.jpg

5. Se trag pe frigare succesiv carnea, ceapa si rosiile rondele, apoi se pun pe gratarul incins, stropind din cand in cand cu marinata, si se frig pe toate partile pana se rumenesc frumos, cum se vede in poza de mai jos.

Frigarui de porc marinate cu legume
frigarui-de-porc.jpg

Nota: Gatite in asa fel frigaruiele vor fi extrem de fragede si suculente. Se servesc ca atare, cu garnitura de cartofi natur sau cartofi ferti, piure sau cu orice tip de salata.

!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Frigarui de porc marinate cu legume -, dati-ne un Share/Like. Multumim! Totodata, va recomandam sa vedeti si teteta noastra Ceafa de porc la gratar pe pat de legume.

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 6 Average: 5]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...