Reteta Ceafa de porc la gratar pe pat de legume de sezon din Categoria Mancaruri cu carne. Intra acum sa vezi, cum sa sa faci cea mai gustoasa si frageda Ceafa de porc la gratar pe pat de legume.
Printre preparate traditionale pe care, de regula, le gatesc de Craciun si Revelion, precum: carnatii de casa, caltabosii, toba, lebar etc. se afla si ceafa de porc la gratar.
Ceafa de porc gatita la gratar poate fi o alternativa mai sanatoasa la traditionalele snitele prajite la tigaie, deoarece, daca este marinata si gatita corect va capata o crusta delicioasa deasupra iar la interior va ramane frageda si suculenta.
Prefer o ceafa cu putina grasime, usor marmorata, care va avea un gust mai bun si va fi mult mai suculenta, decat cea slaba, fara pic de grasime, fiindca grasimea este cea care da gust si fragezime preparatului.
Pentru a obtine o ceafa frageda, cat sa ti se topeasca in gura si, pentru a-i evidentia si pune in valoare aroma si gustul naturale, trebuie sa o pregatim, cat mai simplu posibil.
Ceafa de porc o puteti asezona cu sare si piper si sa o puneti imediat pe gratarul incins, insa tot atat de bine o puteti marina, daca doriti sa obtineti o carne mai frageda si un gust mai complex, dat de marinada.
Cum sa faci cea mai gustoasa Ceafa de porc la gratar?
Ingrediente:
- 4 bucati (felii) ceafa dezosata sau cu os;
- 100 ml vin rosu demidulce (prefer vinul demidulce in detrimentul celui sec, datorita faptului, ca ofera carnii de porc o dulceata si o aroma aparte. );
- sucul proaspat stors de la o portocala;
- 1 lingura sos de soia;
- piper negru proaspat macinat;
- 1 lingura ulei de masline extravirgin
Pentru garnitura:
- 1 morcov;
- 1 dovlecel;
- 1 fenicul mediu
- sare dupa gust;
- piper negru proaspat macinat;
- 1 lingura ulei de masline extravirgin;
- 1/2 lingurita otet de mere cu miere.
Nota: Pentru a vedea, cum se marineaza carnea pentru gratar, dati click aici.
Mod de pregatire:
- In primul rand, spalam bine ceafa sub jetul de apa rece, apoi o asazam pe un prosop de bucatarie, pentru a se scurge apa.
- Luam un bol de sticla, in care, adaugam ingredientele, pentru marinada, amestecam bine, apoi adaugam bucatile de carne si le ungem bine cu marinata pe fiecare parte; acoperim bolul cu pelicola si dam la rece pentru min. 2 h.
- Legumele le spalam bine subjetul de apa rece incat sa nu ramana pamant sau nisip, apoi le taiem fasii cu ajutorul curatatorului de cartofi sau le tocati dupa preferintele dvs.
- Frigem carnea pe gratarul bine incins, ca este gratar cu carbuni sau gratar pentru aragaz, cate 2-3 min. pe fiecare parte sau pana se rumeneste frumos si uniform.
Nota: Gatita urmand intocmai pasii de mai sus, ceafa, va fi extrem de frageda, suculenta si aromata si va alimenta pofta si cheful de vorba si socializare alaturi de cei dragi.
5. Nu ne ramane decat sa montam preparatul pe farfurie sau pe platoul de servire alaturi de garnitura, care poate fi atat o salata de legume crocante de sezon, piure sau orez pufos.
!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Ceafa de porc la gratar pe pat de legume -, dati-ne un Share/Like. Multumim!
Pentru a urmari si sustine activitatea noastra ne gasiti si pe: Facebook, Pinterest, Grup Facebook, Instagram etc.
Totodata, va recomandam sa vedeti si teteta noastra Friptura de vita la gratar cu fasole verde.
Pofta buna!