Reteta Piept de Rata marinat in suc de portocala si ghimbir

Piept de rata la cuptor

Reteta Piept de Rata marinat in suc de portocala si ghimbir
piept-de-rata-la-cuptor.jpg

Piept de rata la cuptor servit cu slata de sfecla rosie din Categoria Mancaruri cu carneIntra sa vezi, cum poti sa faci cel mai bun si fraged Piept de rata marinat in suc de portocala si ghimbir gatit la cuptor.

Cred ca vi s-a intamplat cel putin odata sa cumparati portocale si cand ati ajuns acasa sa descoperiti cu stupoare, ca sunt cam acrisoare, asa ca, va venim in ajutor cu o reteta grozava – Piept de rata marinat in suc de portocala, gatit la cuptor.

Descopera combinatia perfecta intre textura crocanta a pieptului de rata si prospetimea salatei in aceasta reteta usor de preparat si plina de arome rafinate.

Piept de Rata la Cuptor – Despre Pieptul de Rata si Beneficiile Sale

Pieptul de rata este o alegere delicioasa si versatila in bucataria gourmet. Cu un continut bogat de proteine si grasimi sanatoase, este o sursa excelenta de nutrienti.

Pe langa gustul sau inconfundabil de vanat, este renumit pentru pielea crocanta, daca este gatita exact cat trebuie, si pentru dulceata si suculenta carnii.

Sfat: Alege intotdeauna pieptul de rata de la producatori de incredere pentru a te bucura de calitatea si prospețimea sa, si a nu o fierbe toata ziua.

Cum poti sa faci cel mai bun Piept de rata la cuptor?

Ingrediente pentru Piept de Rata cu Piele Crocanta cu Salata de Sfecla Rosie:

  • 2 piepti de rata;
  • sucul proaspat storc de la 1 portocala dulce-acrisoara;
  • 1 catel de usturoi, zdrobit;
  • 1 cm ghimbir proaspat;
  • un varf de cutit boia iute sau ardei de Cayenne, optional;
  • 1 lingura ulei de masline extravirgin;
  • sare dupa gust;
  • piper negru proaspat macinat;
  • 1 lingura ulei de floarea soarelui pentru prajit

Pentru salata (gen Vinegret):

  • 1 sfecla rosie mare sau 2 mai mici;
  • 2-3 cartofi madii;
  • 1 morcov mediu;
  • 1 ceapa rosie;
  • sare dupa gust;
  • piper negru proaspat macinat;
  • 1/2 lingura ulei de floarea soarelui;
  • 1/2 lingurita otet de mere;
  • 1 legatura marar verde

Daca nu va place sfecla rosie, puteti sa faceti o salata verde:

  • frunze proaspete de salata (rucola, salata verde, frunze de valeriana etc.);
  • 1 castravete, taiat cubulete;
  • 1 ardei roșu, taiat felii subtiri sau julien;
  • 1 ceapa rosie, taiata sub forma de inele sau 1 fir ceapa verde;

Dressing: ulei de masline extravirgin, mustar, otet balsamic, sare si piper. Pentru salata, se amesteca toate legumele intr-un bol de sticla mare, se adauga dressing-ul peste si se amesteca cu grija.

Piept de rata crestat pentru a fi prajit la tigaie
piept-de-rata+la-cuptor.jpg

Mod de Pregatire:

  1. In primul rand, se curata si se spala usturoiul si ghimbirul proaspat; ghimbirul se taie felii subtiri si apoi julien.
  2. Se spala, se sterge cu ajutorul unui prosop de bucatarie pieptul de rata, apoi se cresteaza taie pielea in forma de romburi, cum se poate vedea in poza de mai sus.
  3. Se condimenteaza cu sare si piper negru, apoi se maseaza usor incat sa patrunda mai bine condimentele.
  4. Intr-un bol se amesteca sucul de portocala cu 1 lingura ulei de masline extravirgin si usturoiul dat prin presa.
  5. Se varsa marinada peste pieptul de rata, se acopera bolul cu pelicula alimentara si se da la rece pentru 2 h., deoarece carnea de rata este mai vanjoasa decat cea de pui.
  6. Dupa 2 h se scoate pieptul din marinada in care a stat, se sterge putin cu un prosop de bucatarie, in ca contrat,  va improsca peste tot in bucatarie.
  7. Se prajeste in uleiul bine incins, mai intai cu pielea in jos la foc mediu pentru aproximativ 5-7 minute, pana cand pielea devine aurie si crocanta.
  8. Apoi, se intoarce cu pielea in sus si se frige in continuare timp de 5-7 minute sau pana se formeaza o crusta aurie deasupra, care va tine sucurile in interior, carnea devenind mult mai frageda
  9. Se acopera tava sau tigaia in care ati prajit cu folie de alumimiu si se da la cuptorul preincalzit cuptorul la 180°C pentru 40 minute sau pana trece testul furculitei.
  • Sfat: Prajiti pieptul intr-o tigaie care merge data la cuptor, adica cu coada din metal si nu din plastic, deoarece se va topi si ar fi pacat.

Piept de rata la cuptor – Mod de Servire:

Dupa ce pieptul a fost scos de la cuptor se lasa sa se odihneasca cateva minute, apoi se serveste alaturi de salata de sfecla rosie sau orice salata dorti.

Serveste pieptul de rata cat este cald si are pielea crocanta alaturi de salata de sfecla rosie sau salata proaspata, pentru a te bucura de contrastul de arome si texturi.

Totodata, se poate acompania acest preparat rafinat cu un vin rosu demisec, care nu va face nimic altceva dacat sa completeze armonios gustul bogat al  carnii de rata.

Pieptul de rata cu salata este o optiune culinara eleganta si plina de savoare. Aromele intense si texturile crocante il fac perfect pentru o cina speciala sau o ocazie festiva.

Aceasta reteta simpla, dar sofisticata, te va cuceri cu siguranta pe tine si pe cei dragi. Nu ezita sa iti incanti papilele gustative cu acest deliciu rafinat!

Pieptul de rata cu salata este o optiune culinara eleganta si plina de savoare. Aromele intense ale carnii asemanatoarea cu cea a carnii de vanat si textura crocanta il fac perfect pentru o cina speciala din viata dvs.

Aceasta reteta simpla, dar sofisticata in acelasi timp, va va cuceri cu siguranta, cat si pe cei dagi, asa ca, nu ezitati sa va incantati papilele gustative cu acest preparat rafinat.

Piept de rata la cuptor – Beneficiile Nutritionale ale Acestei Retete:

  • Proteine de Calitate: Pieptul de rata este o excelenta sursa de proteine de inalta calitate, esentiale pentru construirea si repararea tesuturilor musculare.
  • Grasimi Sanatoase: Rata este bogata in grasimi sanatoase, in special, acizi grasi esentiali Omega-3, benefice pentru sanatatea inimii si a creierului.
  • Vitamine si Minerale: Aceasta reteta este o sursa bogata de vitamine si minerale, inclusiv vitamina A, fier, zinc si seleniu, esentiale pentru functionarea optima a organismului uman.
piept-de-rata-la-cuptor.jpg

Piept de Rata la Cuptor – Beneficiile Carnii de Rata in Comparatie cu Carnea de Pui

Carnea de rață aduce o serie de beneficii nutriționale distincte față de carnea de pui, datorită profilului său unic de nutrienți. Iată câteva motive pentru care ar trebui să incluzi carne de rață în dieta ta:

1. Conținutul Mai Mare de Proteine

Carnea de rață are un conținut mai mare de proteine decât carnea de pui. Proteinele sunt esențiale pentru creșterea și repararea țesuturilor musculare, menținerea sănătății sistemului imunitar și furnizarea de energie organismului.

2. Grasimi Sanatoase

Spre deosebire de carne de pui, carnea de rață conține o cantitate mai mare de grăsimi sănătoase, inclusiv acizi grași omega-3. Acești acizi grași sunt benefici pentru sănătatea inimii, a creierului și a ochilor, și pot reduce riscul de boli cardiovasculare.

3. Vitamine si Minerale

Carnea de rata este o sursa bogata de vitamine si minerale esențiale, inclusiv vitamina B6, B12, zinc, fier și seleniu. Aceste nutrienți sunt implicați în numeroase procese metabolice din organism și contribuie la menținerea sănătății generale.

4. Textura si Aroma Distincte

Carnea de rata este o carne rosie cu o aroma mai bogata si un gust mai pronuntat decat carnea de pui, totodata, este o sursa excelenta de proteine de inalta calitate oferind o experienta culinara mai complexa si mai satisfacatoare.

In concluzie, nu se poate spune nimic altceva – carnea de rata este o optiune sanatoasa si delicioasa care poate aduce o varietate de beneficii nutritionale in dieta ta.

Cu un continut mai mare de proteine, grăsimi sănătoase, vitamine si minerale, aceasta reprezintă o alternativă excelentă la carnea de pui și poate aduce o notă rafinată oricărui preparat culinar.

!!! Daca v-a fost de folos articolul de astazi – Piept de rata la cuptor -, dati-ne un Share/Like. Multumim!

Pentru a urmari si sustine activitatea noastra, pentru a va bucura cu noi si noi retete, ne gasiti si pe: Facebook, Pinterest, Grup Facebook, Instagram etc.

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 5]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...