Strudel cu mere si scortisoara

Strudel cu mere si scortisoara

Strudel cu mere si scortisoara
strudel_cu_mere_si_scortisoara.jpg

Strudel cu mere si scortisoara, reteta simpla si rapida ca la mama acasa, din Categoria Placinte si PizzaIntra sa vezi, cum poti sa faci cel mai bun Strudel cu mere si scortisoasa – delicios si crocant. Cum se face Strudelul cu mere?

Daca sunteti in cautarea unui desert cu adevarat special si va doriti sa impresionati familia si prietenii, nu ratati aceasta reteta simpla, dar foarte gustoasa.

Va asiguram ca veti obtine un Strudel cu mere crocant, aromat si delicios, a carui gust catifelat va ramane in minte mult timp.

Strudelul cu mere si scortisoara este un desert clasic, imbietor si plin de aroma, care incanta simturile in orice moment al anului.

Acest desert delicios si crocant a devenit unul dintre cele mai iubite deserturi de patiserie din intreaga lume fiind servit in multe restaurante de renume.

Cu un amestec perfect intre dulceata merelor parfumate de toamna, aroma bogata a scortisoarei si textura frageda a aluatului, strudelul cu mere, este o adevarata bucurie pentru papilele gustative indiferent de varsta.

Originea Placintei, Strudelului cu mere sau Apple Strudel

Apple Strudel este o retete traditionala austriaca, insa se prepara si in Germania, Republica Ceha etc. care nu este alceva decat o placinta cu mere si scortisoara.

Placintele sunt un fel traditional de mancare in Ucraina, Republica Moldova, dar si in Romania, unde sunt preparate cu diferite umpluturi, precum: branza, mere, carne, cartofi, varza etc.

Conform Wikipedia, originea placintei le este atribuita grecilor, care preparau un aluat pe baza de apa si faina la care se adauga grasime de origine animala.

Desi, primele mentiuni cu privire la acest preparat dateaza de prin anul 9500 i.H, in perioada neolitica, cand egiptenii au gatit prima crusta/aluat pentru placinta.

Exista chiar mentiuni ale existentei acestui fel de mancare sau desert chiar pe mormantul Faraonului Ramses al II-lea (aa. 1304 – 1237 i.H)

Primele placinte egiptene erau cunoscute sub denumire de „galettes”, care erau umplute cu diverse cereale fierte, precum: orz, secara sau ovaz si erau unse cu miere deasupra.

In acest articol, va vom prezenta o reteta simpla pas cu pas pentru a prepara strudel cu mere si scortisoara in confortul propriei bucatarii.

Vom discuta, de asemenea, despre ingrediente, modul de pregatire si cateva sfaturi utile pentru a va asigura ca strudelul dvs. va iesi perfect de fiecare data.

Cum poti sa faci cel mai bun Strudel cu mere si scortisoara?

Pentru a prepara Strudel cu mere puteti folosi aluat foitaj din comert sau foitaj preparat acasa, puteti face aluat simplu din: ou, apa, sare si faina si, optional, ulei de floarea soarelui sau ulei de masline.

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 2-2.5 cani de faina alba de grau tip 000;
  • 1 ou;
  • 1/2 cana de apa de la robinet sau apa plata;
  • un praf de sare;
  • 1 lingura de ulei de floarea-soarelui

Pentru umplutura cu mere si scortisoara:

  • 4-5 mere mari dulci-acrisoare;
  • 3-4 linguri de zahar tos;
  • 1 lingurita de scortisoara macinata;
  • 100 gr stafide, opțional;
  • 100 gr miez de nuci;
  • 1 lingura gris de grau, daca optati sa radeti merele, care vor lasa suc si nu vreti sa le stoarceti sau sa le fierbeti cateva minute pana se inmoaie putin si se va evapora sucul lasat.

Care sunt pasii de urmat pentru a prepagi cel mai bun Strudel cu mere si scortisoara?

Mod de Pregatire

Pasul 1: Pregatirea Aluatului

  1. Intr-un castron mare, adaugati  oul, sare, apa si treptat faina si, optional, ulei; framantati pana obtineti un aluat vartos.
  2. Rasturnati aluatul pe o suprafata presarata cu faina si framantati-l timp de aproximativ 4-5 minute pana cand devine elastic si neted le suprafata.
  3. Formati aluatul intr-o minge, acoperiti-l cu un prosop de bucatarie si lasati-l sa se odihnească timp de 5 min., pentru a fi mai usor de intins cu sucitorul.

Pasul 2: Pregatirea Umpluturii

  1. Spalati, curatati de coaja si seminte merele, apoi le taiati cubulete sau le dati pe razatoarea mare.
  2. Intr-un castron mare, amestecati cubuletele de mere cu zaharul si scortisoara. Daca doriti, adaugati si stafidele si/sau miezul de nuci pentru un plus de dulceata si textura.
  3. Adaugati grisul de grau in amestecul de mere si amestecati bine pentru a absorbi excesul de suc lasat de mere, daca nu doriti sa le fierbeti pana se scade sucul lasat de mere.

Pasul 3: Asamblarea și Coacerea

  1. Preincalziti cuptorul la 180°-190°C.
  2. Intindeti aluatul cu ajutorul unui sucitor pana devine subtire. Aveti mare grija sa nu il rupeti!
  3. Asezati foaia de aluat pe o tava tapetata cu ulei si faina sau asterneti hartie de copt, daca nu aveti chef sa spalati mai apoi tava.
  4. Imprastiati cu grija umplutura cu mere uniform pe aluatul intins, lasand o margine de aproximativ 1 cm pe fiecare parte.
  5. Rulati aluatul cu umplutura cat de cat strans incat sa nu iasa umplutura prin parti sau mai grav – sa nu se rupa pe alocuri aluatul.
  6. Puneti strudelul in tava pregatita si ungeti-l cu putin ulei deasupra. Coaceti strudelul in cuptorul preincalzit timp de 35-45 de minute sau pana cand devine auriu si crocant deasupra.

Pasul 4: Servirea

  1. Dupa ce ati scos strudelul din cuptor, lasati-l sa se raceasca timp de 5-10 minute, apoi presarai zaharul pudra deasupra si portionati-l.
  2. Strudelul cu mere si scortisoara poate fi servit atat cald, cat si la temperatura camerei.
  3. Poate fi insotit de o cupa de inghetata de vanilie sau frisca pentru un gust extra-cremos si catifelat.

Strudel cu mere si scortisoara – Sfaturi pentru Servire

  1. Daca doriti sa pastrati strudelul proaspat pentru mai mult timp, infasurati-l in folie de plastic sau staniol si pastrati-l la temperatura camerei sau la frigider.
  2. Strudelul cu mere si scortisoara se potriveste de minune cu o ceasca de ceai cald sau o cafea cu lapte.

Acum, sunteti pregatiti sa va bucurati de acest delicios Strudel cu mere si scortisoara, fie ca desert sau gustare la ceai, cacao sau cafea cu lapte.

Cu reteta noastra simpla si pasi detaliati, veti putea prepara acest strudel cu succes in propria bucatarie si sa va bucurati de aroma sa inconfundabila de mar si scortisoara.

Indiferent, daca il serviti alaturi de familie sau il pregatiti pentru a impresiona oaspetii, strudelul cu mere si scortisoara, este intotdeauna o alegere castigatoare indiferent de varsta.

Cu aceasta reteta simla si delicioasa, puteti transforma cu usurinta ingredientele simple intr-un desert spectaculos si foarte gustos.

!!! Daca v-a fost de folos articolul/reteta de astazi – Strudel cu mere si scortisoara -, dati-ne un Share/Like. Multumim!

Pentru a urmari si sustine activitatea noastra, pentru a va bucura cu noi si noi retete, ne gasiti si pe: Facebook, Pinterest, Grup Facebook, Instagram etc.

Totodata, va recomandam sa vedeti si alte retete ale noastre de placinta, precum:

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...