Piept de pui cu vinete si rosii la cuptor reteta simpla si foarte gustoasa

Piept de pui cu vinete si rosii la cuptor

Piept de pui cu vinete si rosii la cuptor reteta simpla si foarte gustoasa
Pui cu vinete si rosii la cuptor

Piept de pui cu vinete si rosii la cuptor din Categoria Mancaruri cu carneIntra sa vezi, cum poti sa faci cel mai bun Piept de pui cu vinete, rosii si ierburi aromatice la cuptor – cina perfecta de duminica in sanul familiei.

Pieptul de pui la cuptor este o optiune sanatoasa pentru o cina satisfacatoare intr-o seara de duminica si nu numai. In combinatie cu gustul dulceag al vinetelor si a rosiilor dulci de gradina, aceasta reteta simpla va va delecta simturile gustative si va va da o stare de bine.

Este usor de facut si perfect pentru o cina in sanul familiei sau o cina romantica, in sensul, ca nu necesita prea mult timp si prea multa atentie, ci se adauga toate ingredientele in tava de copt si se dau la cuptor, timp in care va puteti ocupa de alte treburi prin casa pana vor aparea si oaspetii.

Ne plac foarte mult vinetele, asa ca si incercam sa gatim cat mai multe feluri de mancare cu aceste legume minunate in combinatie cu alte alimente proaspete si sanatoase folosind cat mai putine condimente pentru a pastra si profita din plin de aroma si gustul vinetelor.

Aceasta reteta este una simpla si usor de facut, dat fiind modul in care ingredientele proaspete si de buna calitate si aromele se imbina in mod armonios pentru a crea o experienta gustativa memorabila si de neuitat.

Din acest motiv, rosiile trebuie sa fie bine coapte si dulci, deoarece vor adauga aroma si dulceata preparatului final, iar vinetele vor aduxe o textura catifelata si un gust bland si dulce, care va completa cu brio gustul delicat al pieptului de pui sau de curcan creind o simfonie culinara pe care o veti dori sa o savurati iarasi si iarasi.

Cateva sfaturi utile pentru o reusita perfecta

Pentru a va asigura ca prepararea acestei retete va decurge fara probleme si ca rezultatul final va fi unul satisfacator, iata cateva sfaturi de avut in vedere:

  1. In primul rand, alegeti pieptul de pui de cea mai buna calitate, pentru a obtine cea mai buna textura si gust, asigurati-va ca folositi piept de pui proaspat si din surse verificate si de incredere. Daca este posibil, optati pentru carne de la pasari crescute in mod natural, la sol.
  2. Incercati sa taiati in mod uniform ingredientele, asigurti-va ca tocati vinetele si rosiile in bucati aproximativ de aceeasi dimensiune, in cazul nostru cuburi. Acest lucru va permite, cu siguranta, o gatire uniforma vi va crea o prezentare frumoasa preparatului final.
  3. Supravegheati gatirea pieptului e pui, nu lasati sa se gateasca prea mult, deaorece acest lucru poate usca carnea dandui un gust fad si va fi greu de mestecat.
  4. Puteti personaliza aceasta reteta dupa propriul plac, de exemplu, puteti adauga diverse alte ierburi aromatice pe langa cele folosite in prezenta reteta, cum ar fi busuioc, maghiran sau oregano, pentru a accentua in profunzime aromele.
  • De asemenea, puteti incerca diferite tipuri de branza pentru a varia textura, gustul si aroma finale.

5. Ca si garnitura se pot servi: orez pufos, quinoa, cartofi copti, paine proaspata cu coaja crocanta, salata proaspata etc, care vor completa perfect reteta si vor adauga diversitate la masa dvs.

Cum poti sa faci cel mai bun Piept de pui cu vinete si rosii la cuptor?

Ingrediente:

  • 2 piepti de pui mari cu piele, ca vor fi mult mai gustosi cu pielea crocanta;
  • 3-4 vinete medii fara seminte maronii;
  • 5-6 rosii de gradina bine coapte;
  • 3-4 catei de usturoi, optional;
  • sare dupa gust;
  • 1 foaie de dafin;
  • piper negru proaspat macinat;
  • un praf boia iute, care va da culoare si un gust usor picant preparatului;
  • 1 crenguta de rozmarin;
  • 1/2 lingurita cimbru uscat;
  • 1/2 legtura patrunjel verde de gradina;
  • 1 -2 lingura ulei de masline extravirgin sau lei de floarea soarelui

Mod de preparare:

  1. In primul rand, e spala, se curata de coaja si se toaca cubulete de cca 1.5 x 1.5 cm vinetele; se presara putina sarea deasupra, se amesteca si se dau deoparte pana lasa zeama.
  2. Intre timp, se spala, se curata de pielite pieptul de pui, se usuca cu ajutorul unui prosop de bucatarie, apoi se asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
  3. Se spala si se toaca cubulete mici rosiile sau de dau pe razatoarea mare.
  4. Se storc usoar cubuletele de vinete si se aranjeaza in tava unsa cu ulei; se adauga o lingura de ulei de masline sau ulei de floarea soarelui, boiaua si se amesteca bland.
  • Iar deasupra se aseaza pieptul de pui condimentat dupa gust si uns cu ulei pentru ca sa se gateasca mai rapid si sa formeze si o crusta crocanta deasupra.
Piept de pui cu vinete si rosii la cuptor reteta simpla si foarte gustoasa
pui_cu_vinete_si_rosii_la_cuptor.jpg

5. Se datava la cuptorul preincalzit la 200 °C pentru 20-30 min ca sa aiba timp sa se prajeasca putin cubuletele de vinete, deoarece vor fi mul mai gustoase decat atunci cand se adauga rosiile la inceput.

6. Dupa ce cubuletele de vanata s-au rumenit frumos, se scoate tava de la cuptor si se adauga rosiile cubule sau sucul de rosii, cu mare grija incat sa nu stropiti pieptul de pui.

  • Deoarece il vrem rumen si cu crusta deasupra, cimbrul si rozmarinul si se mai lasa alte cca 30 min, pentru ca sa aiba timp sa se rumeneasca carnea.

7. Cand carnea este deja gata, se adauga patrunjel praspat deasupra si se serveste cat este preparatul inca fierbinte alaturi de un orez pufos, quinoa, piure si/sau salata proaspata.

Mod de servire:

Acest fel de mancare rapid si foarte gustos poate fi servit ca fel principal la o cina speciala sau cu orice alta ocazie, cum am mentionat putin mai sus, alaturi de un orez pufos, piure, cartofi copti si/sau salata proaspata.

Desigur, alaturi de un pahar de vin alb sau rosu demidulce care v-a completa si va pune in valoare calitatile gustative si aroma ale acestui preparat rafinat, care trebuie incercat numaidecat, daca nu ati facut-o pana acum.

In  concluzie se poate spune, ca acest preparat ofera un amestec echilibrat de arome si texturi, iar modul de pregatire usor si fara pic de efort va permite sa savurati preparatul cu usurinta in confortul casei dvs. alaturi de familie.

Beneficii pentru sanatate

Aceasta reteta simpla de Piept de pui cu vinete si rosii la cuptor este nu doar una delicioasa, ci si foarte sanatoase, deoarece a fost gatita in totalitate la cuptor si nu pe aragaz, deci vinetele si carnea nu au fost prajite in ulei pe aragaz.

Pentru nimeni nu este o noutate, faptul ca, pieptul de pui este o sursa excelenta de proteinea slabe, iar legumele, cum ar fi, vinetele si rosiile, sunt bogate in vitamine, minerale si antioxidanti.

Nemaivorbind de uleiul de masline extravirgin, care adauga grasimi sanatoase, cunoscute pentru beneficiile lor asupra sanatatii inimii. De asemenea, aceasta reteta este potrivita pentru cei care sunt la tieta.

!!! Daca v-a placut reteta/articolul de astazi – Piept de pui cu vinete si rosii la cuptor -, dati-ne un Share/Like. O distribuire ne-ar fi de mare folos. Multumim!

Pentru a urmari si sustine activitatea noastra, pentru a va bucura cu noi si noi retete, ne gasiti si pe: Facebook, Pinterest, Grup Facebook, Instagram etc.

Cu aceast ocazie, va recomandam sa vedeti si alte retete ale noastre, care merita incercate, si anume:

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 5]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...