Piept de pui la gratar cu orez si legume

piept-de-pui.jpg
Reteta Piept de pui la gratar cu orez si legume inabusite din Categoria Mancaruri cu carne. Afla cum sa faci cel mai delicios Piept de pui la gratar cu garnitura de orez pufos si legume inabusite.

Cred ca, este cel mai usor de pregatit si cel mai potrivit fel de mancare, pentru serile friguroase si posomorate de toamna, cand ajungeti tarziu de la serviciu acasa si nu stiti ce sa mai pregatiti de mancare. Insa vreti ceva rapid, gustos si satios in acelasi timp, care sa va aline si sa va incalzeasca sufletul.

Pentru a pregati piept de pui la gratar cu garnitura de orez pufos si legume inabusite, vom avea nevoie de urmatoarele ingrediente:

Pentru gratar:

  • 2 piepti de pui (pentru 4 persoane);
  • 1 pahar cu iaurt grecesc;
  • 1 – 2 linguri sos de soia de buna calitate (puteti folosi si sos de soia cu aroma de ciuperci, va da o aroma deosebita carnii de pui );
  • 1 lingura ulei de masline extravirgin;
  • sare, optional;
  • piper negru proaspat macinat;

Pentru garnitura de orez:

  • 1 pahar orez;
  • 3 pahare supa de pui sau de legume;
  • 1 foaie de dafin;
  • sare;
  • piper negru

Pentru garnitura de legume:

  • 1 ceapa medie;
  • 2 morcovi;
  • 2 dovlecei;
  • 1 pahar cu bulion;
  • 1 foaie de dafin;
  • sare si piper negru dupa gust;
  • 1 lingura ulei de masline extravirgin

Mod de pregatire:

1.Mai atai, spalam bine pieptul de pui sub jetul de apa rece, apoi il tamponam usor cu un prosop de bucatarie.

2.Luam un bol de sticla, adaugam pieptul de pui, apoi, adaugam pe rand: iaurtul grecesc, sosul de soia, uleiul de masline si peperul negru; amestecam bine, acoperim bolul cu un capac sau pelicula alimentara si il dam la frigider, pentru minim 2 ore.

  • V-asi sfatui sa nu mai adaugati sare, deoarece sosul de soia este foarte sarat.
  • Insa cei nerabdatori, pot pune chiar dupa 5-10 min puiul pe gratar.

3. Cat sta pieptul de pui la rece, spalam orezul in cateva ape. Luam o cratita cu fundul gros, adaugam o lingura ulei de masline extravirgin, adaugam orezul, amestecam si lasam pana orezul devine sticlos. Dupa care, agaugam supa fierbinte de pui sau de legume si lasam sa fiarba cca 15-20 min. sau cat scrie pe punga de orez.

4. Spalam legumele, apoi le taiem bucati mai mari. Luam un ceaun sau o tigaie teflonata, adaugam uleiul de masline, cand uleiul s-a incins, adaugam legumele. Lasam sa se caleasca cca 7-10 min, apoi adaugam bulionul si asezonam cu sare si peper, dupa gust.

5. Dupa ce a stat la rece, frigem pieptul de pui pe gratarul bine incins cate 4-5 min pe fiecare parte sau pana se rumenste frumos, capatand o nuanta aurie, cum se vede in poza de maii sus, apoi este gata de servire alaturi de orezul pufos si legumele inabusite.

Pofta buna!

Please follow and like us:
error0
fb-share-icon0
Tweet 20
fb-share-icon20
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)