Snitele din piept de pui cu legume

snitele-din-piept-de-pui.jpg

Snitele din piept de pui cu garnitura de legume sotate in unt din categoria Mancaruri cu carne. Afla cum sa faci cele mai fragede si suculente snitele de pui.

Pe langa traditionalele snitele de porc in ultimii ani au devenit foarte apreciate si snitelele din piept de pui, care sunt mai sanatoase, decat cele de porc.

Cand eram mici, mama ne pregatea snitele doar de sarbatori si se faceau exclusiv din carne de porc. Nu era pe atunci piept de pui la vanzare, erau gaini de casa, care au carnea mai vanjoasa.

Snitelul sau snitelul vienez, este reprezentativ, pentru bucatariile austriaca si cea germana. Se face, de regula, din carne de vitel, care este batuta, asazonata cu sare si piper, trecuta succesiv prin faina, ou si pesmet, apoi prajit in unt sau ulei de floarea soarelui.

Este un prepara cat se poate de simplu, usor de facut, insa extrem de gustos, fireste, daca este pregatit corect, urmand pasii din reteta.

Ingrediente:

  • 1 piept de pui;
  • 2 oua bio;
  • 5 linguri de faina;
  • sare;
  • piper negru proaspat macinat;
  • 100 ml ulei de floarea soarelui

Pentru garnitura:

  • 1 broccoli midiu;
  • 1 morov mare sau 2 mai mici;
  • 1 dovlecel mediu;
  • 300 gr ciuperci;
  • sare;
  • piper negru proaspat macinat;
  • 1 lingurita unt;
  • 1/2 lingurita suc proaspat stors de lamaie

Mod de preparare:

  1. Intr-o cratita mare punem la fiert 2-3 l de apa de la robinet, in care, am adaugat 1/3 lingurita de sare.
  2. Spalam in apa rece peiptul de pui, il stergem cu un prosop de bucatarie, dupa care, il portionam in snitele de cca 5-7 mm grosime. Batem fiecare snitel cu un ciocan de bucatarie, pe fiecare parte.
  3. Intr-o farfurie batem ouale cu un praf de sare si piper negru, proaspat macinat, pana se formeaza spuma alba deasupra.
  4. Asezonam fiecare snitel cu sare si piper, apoi le trecem prin faina si  oul batut.
  5. Intr-o tigaie neaderenta, adaugam uleiul, cand s-a incins, prajim snitele cate 2-3 min pe fiecare parte sau pana se formeaza o crusta frumoasa.
snitele-din-piept.jpg
6. Cand apa din cratita a dat in clocot, adaugam legumele, pe care le blansam 1-2 min, pentru a le pastra din vitamine, culoarea naturala, dar si, a ramane crocante. Nu imi plac legumele rasfierte…
legume.jpg

8. Scoatem, cu ajutorul unei spumiere, legumele din cratita, apoi le tragem la tigaie in putin unt; asezonam cu sare, piper si sucul proaspat stors de la o lamaie. Nu ne ramane, decat sa montam preparatul pe o farfurie sau platoul de servire si, atat!

snitele-din-piept.jpg

Pofta buna! Daca v-a placut reteta, dati-ne un Share! Multumim!

Please follow and like us:
error0
fb-share-icon0
Tweet 20
fb-share-icon20
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)