Rulada de dovlecei cu crema de branza topita cu usturoi si marar verde

Rulada de dovlecei cu crema de branza topita

Rulada de dovlecei cu crema de branza topita cu usturoi si marar verde
reteta_rulada_de_dovlecei_cu-crema_de_branza.jpg

Rulada de dovlecei cu crema de branza topita cu usturoi si mult marar verde din Categoria Aperitive si Salate de casa. Intra acum sa vezi, cum poti sa faci cea mai buna Rulada de dovlecei cu umplutura de branza topita cu rosii si usturoi, aperitivul potrivite pentru mesele festive si nu numai.

Astazi, m-am gandit sa va prezint o reteta usoara si plina de savoare pentru orice masa festiva, si anume: Rulada de dovlecei cu crema de branza topita cu usturoi si marar verde.

O combinatie inedita de dovlecei proaspeti si dulci, branza topita, usturoi si marar verde parfumat, aceasta reteta de aperitiv promite sa fie vedeta oricarui bufet festiv.

Cu aromele proaspete incapsulate in fiecare muscatura, este alegerea ideala pentru a incepe petrecerea cu stil si prospetime si rfinament, pentru a va incanta invitatii si/sau familia.

Este un aperitiv-rece potrivit atat pentru masa de Revelion si Craciun, cat si pentru orice alta ocazie festiva unde prospetimea, aroma si gustul rafinat sunt la ordinea zilei.

Putin Despre Dovlecei…

Dovleceii sunt legume gustoase, bogate in nutrienti si potriviti pentru o varietate de retete gustoase.. care pot fi gatite nu doar vara, ci si iarna. Acesti membri ai familiei cucurbitaceelor bogati in antioxidanti aduc o textura fina si o nota usor dulceaga preparatelor, făcându-i favoriți în bucătăria estivala.

  • Dovleceii sunt, de asemenea, o sursa excelenta de vitamine si minerale esențiale, precum vitamina A, C si magneziu, mai mult despre dovlecei gasiti aici.

Aceasta reteta imbina simplitatea cu eleganta, oferindu-va o modalitate inedita de a savura dovleceii in alt mod decat cel cu care v-ati obisnuit. Rulada de dovlecei cu cascaval si rosii este potrivita pentru orice ocazie, de la mesele de zi cu zi pana la evenimente speciale.

Aceasta se remarca prin gustul racoritor al dovleceilor, completat armonios de aroma bogata a cascavalului, prospetimea rosiilor coapte, usturoiului parfumat si a mararului verde.

Cum poti sa faci cea mai buna Rulada de dovlecei cu crema de branza topita?

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 3 dovlecei medii;
  • 2 oua;
  • 1 ceapa galbena medie, optional;
  • 4-5 linguri faina alba de grau de tip 000;
  • sare dupa gust;
  • piper negru proaspat macinat;
  • 1/3 de lingura bicarbonat stins in 1 lingurita otet;
  • 1 legatura marar verde

Pentru umplutura:

  • 300-400 gr branza topita, crema de branza sau cascaval tare;
  • 1-2 catei de usturoi;
  • 1 legatura marar verde;
  • 2-3 rosii, optional

Mod de preparare:

  1. Pregatirea dovleceilor:

Ma intai, se spala si taie capetele dovleceiilor, nu si coaja, fiindca este plina de vitamine si minerale, apoi se dau pe rozatoarea mare. Se presara putina deasupra si se lasa 3-5 min ca sa lase din apa pe care o au dovleceii proaspeti.

  • Urmand, ca mai apoi sa ii stoarceti cu grija pana eliminati excesul de apa
Rulada dedovlecei cu crema de branza topita

2. Pregatirea compozitiei pentru blat:

In castronul cu dovleii se aduga cele doua oua, ceapa s mararul tocate marunt, sare, piper negru si bicarbonatul stins in otet dupa gust,se amesteca bine pana compozitie devine omogena, apoi se adauga treptat faina de grau, amestecand continuu pentru a evita formarea cocoloaselor.

3. Coacerea blatului pentru rulada.

Se asterne hartie de pergament in tava de copt, se unge cu putin ulei de floarea soarelui sau ulei de masline, apoi se repartizeaza compositia de dovlecei cu ou si faina si se intinge unifor cu ajutorul unei spatule sau linguri de lemn.

  • Se da la cuptorul preincazit la 180 de grade Celsius pentru 25-30 min sau pana se rumeneste frumos iar marginile devin aurii si crocante

4. Pregatirea umpluturii pentru rulada

Cat se coace blatul, se pregateste umplutura de branza topita cu usturoi si marar verde; se spala si se feliaza rosiile, daca v-ati hoatarat, totusi, sa le adaugati in rulada.

5. Asamblarea ruladei:

Se scoate blatul de la cuptor, se lasa cateva minute sa se raceasca, apoi se intinde cu grija umplutura cat de cat uniform si se ruleaza iar deasupra se aseaza feliilile de rosii.

Rulada de dovlecei cu crema de branza topita reteta usoare
Rulada de dovlecei cu crema de branza

Mod de Servire:

Rulada de dovlecei cu umplutura de brana de topita cu usturoi si marar verde poate fi servita atat calda, cat si rece ca si aperitiv, cum am mentionat mai sus, in functie de preferinte, timp etc.

Se taie rulada in felii subtiri de cca 1 cm grosime si se aranjeaza frumos pe un platou sau farfurie intinsa decarand cu verdeata proaspata pentru un aspect mai placut ochiului, dar si aroma proaspata data de verdeata.

  • Poate fi acompaniata de o salata verde si/sau un sos usor de iaurt grecesc cu usturoi, ulei de masline si din nou marar verde parfumat pentru a completa experienta gustativa.

Aceasta reteta delicioasa de Rulada de dovlecei cu crema de branza topita va incanta papilele gustative ale celor dragi si va aduce o nota de prospetime pe masa dumneavoastra.

Savurati cu drag fiecare bucata din aceasta explozie de arome, perfecta pentru orice anotimp al anului, nu doar in zilele calduroase de vara, dovlecei se gasesc si iarna peste tot.

Cateva Sfaturi Aditionale:

Variante de Umplutura:

Daca doriti sa experimentati cu diverse umpluturi, puteti adauga, cum am spus mai sus, felii de roii, sa puteti pregati umplutura de ciuperci cu ceapa, usturoi si marar verde inabusite sau spanac tocat grosie si calit cu ceapa si la sfarsit sa adaugati cascaval tare ras, cum ar fi parmezanul.

Pentru a obtine o textura crocanta, puteti adauga o mana de migdale sau nuci maruntite in umplutura, care vor oferi ruladei un contrast interesant de texturi si un plus de nutrienți necesari organismului.

Rulada de dovlecei cu crema de branza topita nu este doar o optiune delicioasa, ci si o modalitate inovatoare de a incorpora dovleceii in meniul dvs. de zi cu zi.

O combinatie echilibrata de arome, texturi si nutrienti, aceasta reteta se adreseaza gurmanzilor carora le place sa experimenteze si sa descopere noi gusturi si arome. Surprindeti-va familia si prietenii cu aceasta rulada usor de preparat, care aduce farmecul verii pe masa dvs.

Rulada de dovlecei cu crema de branza topita cu usturoi si mamar verde
rulada_de_dovlecei_cu_crema.jpg

!!! Daca v-a fost de folos articolul de astazi – Ru;ada de dvlecei cu crema de branza topita -, dati-ne un Share/Like. Multumim!

Pentru a urmari si sustine activitatea noastra, pentru a va bucura cu noi si noi retete, ne gasiti si pe: Facebook, Pinterest, Grup Facebook, Instagram etc.

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...