Varza calita cu fasole de post reteta usoara si gustoasa

Varza calita cu fasole de post

Varza calita cu fasole de post reteta usoara si gustoasa
varza_calita_cu_fasole_de_post.jpg

Varza calita cu fasole de post – reteta vegana, gustoasa si sanatoasa – din Categoria Mancare de post si mancare vegetarianaIntra acum sa vezi, cum poti sa faci cea mai buna Varza calita cu fasole de post.

Astazi vin cu o reteta de post, si anume, Varza calita cu fasole, pe care ne-o gatea mama, de obicei, iarna. Imi amintesc, ne gatea Bors de fasole si dadea deoprate o mana de fasole fiarta, pentru ca, a doua zi sa ne faca Varza calita cu carne de porc si/sau afumatura, daca nu era post.

Postul aduce in sine o varietate de optiuni gastronomice delicioase, iar Varza calita cu fasole este una dintre ele. Aceasta reteta simpla si sanatoasa este plina de arome si texturi, oferind o alternativa delicioasa in perioadele de post.

Descopera cum sa prepari o Varza calita cu fasole perfect echilibrata, imbinand dulceata fasolii si a legumelor si gustul dulce-acrisor al verzei murate, apetisanta si foarte gustoasa potrivita pentru orice masa de post si nu numai.

Cum poti sa faci cea mai buna Varza calita cu fasole de post?

Ingrediente necesare:

  • 1 varza murata medie sau varza alba proaspata, taiata marunt;
  • 200 g fasole uscata, care care a fost lasata la imnuiat peste noapte si apoi fiarta separat;
  • 2 cepe mari, tocate marunt;
  • 1 morcov mare sau doi mai mici;
  • 1 ardei gras sau gogosar proaspat sau de la congelator, taiat cuburi mici sau julien;
  • 250 ml bulion de casa;
  • 1-2 foi de dafin;
  • 1 lingura pasta de tomate sau pasta de gogosari;
  • un varf de lingurita boia de ardei iute sau 1/2 lingurita boia dulce, dupa caz;
  • 1 lingurita cimbru uscat;
  • sare dupa gust;
  • piper negru proaspat macint, deoarece este mult mai aromat decat cel gata macinat;
  • 1 lingura ulei de masline extravirgin sau ulei de floarea soarelui, daca nu aveti prin casa;
  • 1 legatura marar verde

Mod de preparare:

Pasul 1: Pregatirea ingredientelor

1.1. Incepe prin a pregati toate ingredientele necesare. Mai intai, se curata, se spala si se toaca marunt legumele, inclusiv varza.

1.2. Cum am mentionat mai sus, fasolea, dupa ce a fost lasata la inmuiat peste noapte, se pune la fiert intr-o cratita cu 1 foaie de dafin si un praf de piper negru. Cand este gata fiarta se scurge apa in care a fiert.

Pasul 2: Calirea legumelor

Intr-un ceaun mare sau cratita teflonata cu fundul gros, se incinge uleiul uleiul de masline sau cel de floarea soarelui, daca nu aveti sau nu obisnuti sa gatiti cu ulei de masline. Adauga legumele tocate, mai putin varza murata, si calestele pana devin usor aurii, apoi adauga pasta de tomate sau de gogosari.

Pasul 3: Adaugarea verzei si a fasolei

3.1. Se adauga varza murata sau varza proaspata taiata marunt, se amesteca si se lasa sa se inmoaie putin amestecand din cand in cand ca sa nu se lipeasca de fundul oalei.

3.2. Apoi, se adauga fasolea fiarta, foaia de dafin, piperul negru, boiaua si bulionul si se lasa sa se fiarba impreuna timp de aproximativ 7-9 min, la foc mic, sau pana se inmoaie putin varza, iar fasolea va absorbi aromele delicioase din sos.

3.3. Se potriveste de sare si piper, se adauga cimbrul uscat si mararul verde tocat, se amesteca pentru a asigura o distribuitie uniforma a condimentelor. Se inchide focul, se copera ceaunul cu un capac potrivit si se lasa preparatul sa se odihneasca timp de cateva minute inainte de servire.

Varza calita cu fasole reteta de post
varza_cu_fasole_de_post.jpg

Servire:

Varza calita cu fasole, ca este de post sau gatita cu carne sau afumatura, este delicioasa servita calda, alaturi de o felie de paine proaspata cu coaja crocanta sau lipie si, bineinteles, muraturi de casa.

Aceasta reteta de Varza calita cu fasole va deveni, cu siguranta, una dintre preferatele tale in perioadele de post, oferand o alternativa sanatoasa si gustoasa mancarurilor cu carne. Savureaza cu drag fiecare lingura si bucura-te de aroma autentica a acestei retete vegane.

Reteta Varza calita cu fasole de post
varza_calita_de_post.jpg

!!! Daca v-a fost de folos articolul de astazi – Varza calita cu fasole de post -, dati-ne un Share/Like. Multumim!

Pentru a urmari si sustine activitatea noastra, pentru a va bucura cu noi si noi retete, ne gasiti si pe: Facebook, Pinterest, Grup Facebook, Instagram etc.

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 3 Average: 5]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...