Piept de curcan la gratar cu sos de mango

piept-de-curcan-la-gratar.jpg

Piept de curcan la gratar cu sos de mango si cu piure de telina cu usturoi din Categoria Mancaruri cu carne. Cum sa faci cel mai fraged si gustos Piept de curcan la gratar.

Este un preparat usor de pregătit, sanatos, echilibrat si absolut delicios, insa pieptul de curcan  sau pui este fad, de accea, pentru a obtine o carne fragedă si suculentă, carnea trebuie, mai intai, marinata si lăsată sa stea la rece, macar, 2 h.

Daca este gatit corect, atat pieptul de pui, cat si cel de curcan, va fi fraged, suculent si extrem de gustos. Pieptul de curcan este o carne slaba si fara colesterol, de aceea, este recomandat de catre nutritionisti in cazul dietelor si a curelor de slabire, insa mult mai gustos si sanatos, decat cel de pui din comert.

Ingrediente:

Pentru gratar: 

  • 1/2 piept de curcan;
  • 1/2 pahar cidru de mere;
  • 1 lingura ulei de masline;
  • 2 linguri sos de soia;
  • piper negru

Pentru sos:

  • 1 mango;
  • 2-3 căței de usturoi;
  • 1/2 linguriță  mustar;
  • 25 gr unt;
  • coaja rasa si sucul proaspat stors de la 1/2 lamaie mica;
  • sare;
  • piper negru proaspăt macinat

Pentru garnitura:

  • 1 telină nu prea mare;
  • 3 catei de usturoi;
  • 25 gr unt;
  • sare;
  • piper negru;
  • 1 legatura ceapa verde sau cepsoara, vom folosi partea verde (cozile)

Mod de pregatire:

  1. Pieptul de curcan se spala, se curata de pielite si se taie bucăți, ca pentru snitele, de cca 1 cm grosime, il punem intr-un castron, în care, adăugăm cidrul, sosul de soia, uleiul de măsline si piperul negru.
piept-de-curcan.jpg

2. Se amesteca bine, pentru a pieptul sa fie uns cu marinada de cidru, se acopera castronul cu pelicula alimentara sau cu un capac si se da la rece pentru 2 h.

  • Merge gătit si peste 20 min sau chiar imediat, pentru pofticiosi, insa daca sta mai mult la rece, carnea va fi mult mai frageda, suculenta si mult mai aromata.

3. Se curata telina de coaja, se spala bine si se taie cubulete; se pune la fiert cu putina sare grunjoasa si usturoi, pentru un plus de aroma.

  • Aveti mare grija,  sosul de soia fiind foarte sarat, nu mai este nevoie sa adaugati sare in marinada de cidru.

4. Se curața mango-ul de coaja, se taie în bucatele potrivit de mari si se paseaza cu ajutorul unui blander, pana devine o pasta fina si omogena.

5. Intr-o tigaie sau craticioara mica, se pune untul si usturoiul, care a fost taiat felii subtiri. Se soteaza 2-3 min., apoi, se adauga peste piure-ul de mango, coaja rasa de lamaie si sucul de lamaie. Se amesteca bine, se asezoneaza cu sare, zahar si piper, dupa gust si se opreste focul.

6. Dupa ce carnea a stat la frigider 2 h, se incinge bine gratarul si se frige la foc iute cca 2 -3 min., pe fiecare parte sau pana se rumeneste frumos.

7. Cat se face carnea la gratar, se scurge apa de la telina, se adauga untul si sare dupa gust si se mixeaza, pana devine o pasta fina. Se adauga cozile tocate de ceapa verde, se amesteca.

Sfat: Puteti adauga si lapte dulce sau smantana grasa in piure-ul de telina.

8. Nu ne ramane, decat sa montam fragedul piept de curcan cu sos de mango la gratar, pe platoul de servire sau pe o farfurie intinsa, alaturi de piureul de telina.

Pofta buna! daca v-a placut reteta de astazi, dati-ne un Share. Multumim!

Please follow and like us:
error0
fb-share-icon0
Tweet 20
fb-share-icon20
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)