Chiftelute de iepure la cuptor

chiftelute-de-iepure.jpg

Chiftelute de iepure la cuptor ca la mama acasa din Categoria Mancaruri din iepure. Cum sa faceti cele mai gustoase, suculente si sanatoase Chiftelute de iepure la cuptor.

Pentru iubitorii de chiftelute sanatoase, va prezint, cea mai gustoasa reteta de Chiftelute de iepure la cuptor, servite cu un delicios piure de cartofi cu varza alba si unt.

Inainte de a trece la reteta, vreau sa scriu cateva cuvinte despre carnea de iepure…

Carnea de iepure este o carne slaba dietetica, nu contine grasime (cca 5gr per 100 de grame de carne), deci nu contine nici colesterol, de aceea este din ce in ce mai cautata si prezenta pe mesele romanilor, care  tin la sanatatea lor si vor sa manance cat mai sanatos. Este drept, ca este de 3-4 ori mai scumpa, decat carnea de pui, este considerata o delicatesa si nu este pe masura buzunarului oricui, insa… se merita!
Este tot mai mult recomanda, spre consum, de catre nutritionisti, deoarece contine putine calorii – 170/100 gr, pe cand puiul contine 201/100 gr, iar carnea de vita 295/100 gr.

Cum sa faci Chiftelute de iepure la cuptor?

Ingrediente:

  • 600 gr carne-macra de iepure;
  • 2 cepe medii sau una mai mare;
  • 3 catei de usturoi;
  • 100 gr paine inmuiata in lapte (nu folosesc pesmet, nu-mi place);
  • 2 oua;
  • sare si piper negru prospat macinat;
  • 1 legătură de morar verde;
  • câteva picături suc de lamaie prospat stors;
  • 2 linguri parmezan ras sau brânză de burduf;
  • ulei pentru a unge tava
Pentru piure:
  • 600  gr cartofi rosii, pentru ca au miezul galben si, vom obtine un piure frumos si pufos;
  • 1/3 varza albă;
  • 20 gr unt;
  • sare;
  • 1 legătură ceapă verde, vom adăuga doar partea verde

 Mod de preparare:

  1. Curatam si spalam cartofii, ii taiem in 4 si ii punem la fiert in apa cu 1/2 lingurita de sare.
  2. Carnea o dăm prin masina de tocat sau blender, la fel, procedăm si cu ceapă, usturoiul si pâinea, pe care, am inmuiat-o în lapte.
  • Am adăugat în compozitie si ficatul de iepure, pe care l-am fiert, în prealabil, deoarece are un gust pronuntat de vanat si nu place oricui.
3. Luam un bol mare, adaugam carnea, ceapa, usturoiul, painea inmuiate, ouale, parmezanul ras, zeama de lamaie, măgarul tocat fin, sarea si piperul negru, amestecam  totul, pana se omogenizeaza bine.
4. Inmuiem mainele in apa, pentru a nu se lipi bilutele de maini si a le forma cu usurinta, incepem sa formam chiftelutele. Ungem tava cu ulei, cu ajutorul unei pensule, apoi asazam cu mare grija simpaticile bilute, lasand spatiu de cca 1-1,5 cm intre ele.
chiftelute-de-iepure.jpg
 5. Dam tava cu chiftelute la cuptorul preincalzit la 200 C, pentru 40-50 de minute, depinde ce tip de cuptor aveti, sau pana se rumenesc frumos.
6. Când cartofii sunt aproape fierti, adăugăm varza albă, pe cere am tocat-o, anterior. Lăsăm sa mai fiarbă 10-12 min, apoi oprim focul, scurgem o parte din ziama, în care au fiert, apoi pasam pana obținem un piure fin si pufos; adăugăm unul, ceapă verde tocata si sare, daca este cazul.

Pofta buna!

Comentari