Reteta Paine integrala

Paine integrala cu seminte de in

Reteta Paine integrala
paine-integrala.jpg

Reteta Paine integrala cu seminte de in, gustoasa si foarte sanatoasa, din Categoria Paine de casa. Afla, cum sa faci cea mai delicioasa Paine integrala de casa cu seminte de in pe care ar trebui sa o incerci numaidecat.

Putin despre Paine…

Gasiti aici reteta completa cu poze, explicatii si pasi de urmat, in vederea pregatirii celei mai gustoase paine integrale de casa. Nimic nu se compara cu coaja crocanta si aroma inconfundabila a painii integrale cu o aroma de nuca si de masline.
Am mai vorbit despre paine de casa, in alte articole, insa, astazi va prezint o reteta sanatoasa de Paine integrala cu seminte de in si ulei de masline ca la bunica acasa.
Pe langa, faptul ca, este foarte gustoasa, aromata si cu o coaja crocanta, painea de casa, este si foarte sanatoasa, insa, cel mai important, este fara „E”-uri si alte adaosuri cancerigene.
Cum am spus in nenumarate randuri, la fabricarea painii din comert sunt folosite multe adaosuri, precum: faina de soia, guma de guar, conservanti si multe alte „minunatii”, care ar trebui evitate.
Veritabila paine de casa este facuta doar din 4 ingrediente de baza, precum: apa, sare, grojdie proaspata si faina. La care puteti adauga: seminte de coriandru, de chimen, miez de nuci, stafide sau alte fructe deshidratate etc.

Cum sa faci cea mai buna Paine integrala cu seminte de in?

Pentru a pregati cea mai gustoasa paine integrala, vom avea nevoie de urmatoarele Ingrediente:

  • 1 kg faina integrala de grau;
  • 0,3 l lapte integral (3,2 %) sau apa;
  • 1 lingurita zahar tos sau zahar brun, care va ajuta la procesul de dospire, cu alte cuvinte, va alimenta drojdia, care este un aliment viu;
  • 1 lingurita de sare de mare;
  • 60 gr drojdie proaspata (nu folosesc la pliculet);
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin
  • 3 linguri seminte de in Bio

Mod de preparare:

  1. Luam un castron mai mare din plastic sau sticla, varsam cca 0,5 kg faina, facem o adancitura in mijloc si turnam 1/2 din lapte caldut, daugam drojdia si zaharul, amestecam pana se divolva drojdia si zaharul, deopotriva.
  2. Presaram deasupra faina, acoperim castronul cu un prosop gros si lasam sa dospeasca, cca 20-30 min. min.
Paine integrala cu seminte de in
paine-integrala.jpg

3. Dupa ce opara si-a dublat volumul, adaugam sarea, amestecam cu ajutorul unei linguri pana se dizolva sarea.

4. Adaugam restul de lapte, care, la fel, trebuie sa fie caldut si uleiul de masline, amestecam, treptat adaugand restul de faina ramas. Framantam pana coca nu se mai lipeste de mana si de peretii castronului.

5. Acoperim castronul cu un prosop gros de bucatarie si il lasam sa dospeasca alte 30-40 min.

Paine integrala
paine-integrala.jpg

Framantatul aluatului…

6. Dupa ce s-au scurs cele 30-40 min si aluatul si-a dublat volumul, incepem sa il framantam din nou, adaugam faina, daca este cazul.

  • Aluatul trebuie sa fie unul vartos, cand apesam cu pumnul sau cu degetul, se formeaza o gropita, care revine la forma initiala „coca cu memorie”!!!

7. Dupa ce am framantat coca vreo 5 -10 min., taiem aluatul in 2 bucati egale, pe care, le vom adauga in formele de la chec.

8. Acoperim painea cu un prosop de bucatarie si le dam la cald si le lasam sa dospeasca alte 30-40 min., dupa caz.

9. Tapetati 2 forme de chec cu unt sau ulei de floarea soarelui si cu faina. Dam Painea integrala la cuptorul preincalzit la 190 – 200 C pentru 50-60 min.
!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Paine integrala cu seminte de in -, dati-ne un Share. Multumim! Totodata, va recomandam sa vedeti si articolul noastra  – Painea, ce ar trebui sa stim despre ea.

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...