Paine integrala cu seminte de in

paine-inegrala-in.jpg
paine-integrala.jpg
Reteta Paine integrala cu seminte de in, gustoasa si foarte sanatoasa, din Categoria Paine de csa. Afla, cum sa faci cea mai delicioasa Paine integrala de casa cu seminte de in pe care ar trebui sa o incerci numaidecat.
Am mai vorbit despre paine de casa, in alte articole, insa, astazi, va prezint o reteta sanatoasa de Paine integrala cu seminte de in si ulei de masline ca la bunica acasa.
Gasiti aici reteta completa cu poze, explicatii si pasi de urmat, in vederea pregatirii celei mai gustoase paine integrale de casa.
Pe langa, faptul ca, este foarte gustoasa, aromata si cu o coaja crocanta, painea de casa, este si foarte sanatoasa, insa, cel mai important, este fara „E”-uri si alte adaosuri cancerigene.
Nimic nu se compara cu coaja crocanta si aroma inconfundabila a painii integrale cu o aroma de nuca si de masline.
Cum am spus in nenumarate randuri la fabricarea painii din comert sunt folosite multe adaosuri, precum: faina de soia, guma de guar, conservanti si multe alte „minunatii”.
Veritabila paine de casa este facuta doar din 4 ingrediente de baza, precum: apa, sare, grojdie proaspata si faina. Desigur, la care, puteti adauga cereale integrale, seminte de coriandru, seminte de in, seminte  de chimen, miez de seminte de floarea soarelui sau de dovleac, miez de nuci, stafide sau alte fructe deshidratate etc.

Pentru a pregati cea mai gustoasa paine integrala, vom avea nevoie de urmatoarele Ingrediente:

1 kg faina integrala de grau;

0,3 l lapte integral (3,2 %) sau apa;

1 lingurita zahar tos sau zahar brun, care va ajuta la procesul de dospire, cu alte cuvinte, va alimenta drojdia, care este un aliment viu;

1 lingurita de sare de mare;

60 gr drojdie proaspata (nu folosesc la pliculet);

2 linguri ulei de masline extravirgin

3 linguri seminte de in Bio

Mod de preparare:

1. Luam un castron mai mare din plstic sau sticla, varsam cca 0,5 kg faina, facem o adancitura in mijloc si turnam 1/2 din lapte caldut, daugam drojdia si zaharul, amestecam pana se divolva drojdia si zaharul, deopotriva. Presaram deasupra faina, acoperim castronul cu un prosop gros si lasam sa dospeasca, cca 20-30 min. min.

paine-ntegrala-in.jpg

2. Dupa ce opara si-a dublat volumul, adaugam sarea, amestecam cu ajutorul unei lingure, pana se dizolva sarea.

3. Adaugam restul de lapte, care, la fel, trebuie sa fie caldut si uleiul de masline, amestecam, treptat adaugand restul de faina ramas. Framantam pana coca nu se mai lipeste de mana si de peretii castronului.

4. Acoperim castronul cu un prosop gros de bucatarie si il lasam sa doaspeasca alte 30-40 min.

5. Dupa ce s-au scurs cele 30-40 min si aluatul si-a dublat volumul, incepem sa il framantam din nou, adaugam faina, daca este cazul. Aluatul trebuie sa fie unul vartos, cand apesam cu pumnul sau cu degetul, se formeaza o gropita, care revine la forma initiala „coca cu memorie”!!!

6. Tapetati 2 forme de chec cu unt sau ulei de floarea soarelui si cu faina.

7. Dupa ce am framantat coca vreo 10-15 min., taiem aluatul in 2 bucati egale, pe care, le vom adauga in formele de la chec.

8. Acoperim painea cu un prosop de bucatarie si le dam la cald si le lasam sa dospeasca alte 30-40 min., dupa caz.

 9. Dam painea integrala la cuptorul preincalzit la 200 C pentru 50-60 min.
paine-integrala-in.jpg
paine-integrala.jpg

Pofta buna!

 

Please follow and like us:
error0
fb-share-icon0
Tweet 20
fb-share-icon20
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)