Tarta cu mere si iaurt

tarta-cu-mere.jpg
tarta.jpg

Cea mai buna Tarta cu mere si iaurt. Invata, cum sa prepari cea mai frageda si gustoasa tarta cu mere si iaurt, ca la mama acasa.

O tarta perfecta, care poate fi servita alaturi de o cana de ceai, foarte frageda si aromata.

Pentru ca, mere se gasesc mai tot timpul si peste tot, in piete si supermaketuri, va propun,  sa incercati o reteta simpla si delicioasa de tarta cu mere si iaurt, care se topeste in gura, de frageda ce este.

Ingrediente:

4-5 mere mari, preferabil, de tara, 3 oua de tara, 200 gr zahar tos sau brun, care va da o aroma dulceaga de melasa, 200 gr faina alba de grau tip 000, 70  gr unt la temperatura camerei, 1 paharel iaurt, coaja rasa de la o lamaie, pentru a da un plus de prospetime si aroma, 1 pahar zahar tos sau zahar brun, care va da pandispanului un gut placut de melasa, 1 pachetel zahar vanilat, 1 pachetel praf de copt de 10 g, 50 gr zahar pudra, daca doriti, zahar pudra, scortisoara, daca doriti.

Mod de preparare:

  1. Mai intai, pregatim tava, in care, vom pregati tarta. O ungem cu unt sau ulei de floarea soarelui, apoi o tapetam cu gaina alba de grau.
  2. Spalam merele, sub jetul de apa rece, le curatim de coaja si de seminte, respecti cotor, si le feliem.
  3. Luam un bol mare sau un castron, in care, adaugam ouale, iaurtul, zaharul, zaharul vanilat si coaja de la o lamaie, le batem usor, cu ajutorul unei furculite, pana se formeaza o spuma alba de asupra.
  4. Apoi, adaugam untul moale, care trebuie sa fie la temperatura camerei, amestecam cu furculita sau cu ajutorul mixerului, pana se dizolva partial sau complet zaharul.
tarta-cu-mere.jpg
tarta.jpg

5. Stoarcem sucul de la lamaie, peste merele feliate, ca sa nu se oxideze.

6. Intr-un castron se combina faina cu praful de copt.

7. Se aranjeaza merele in tava, cum se vede in poza de mai jos.

8. Se adauga faina cu praful de copt peste compozitia de oua si iaurt si se amesteca, cu ajutorul unei furculite sau a mixerului de mana,  pana se omogenizeaza.

9. Se toarna compozitia, peste merele feliate si se scutura usor, pentru ca, compozitia sa patrunda peste tot intre mere si sa nu ramana goluri.

tarta.jpg
tarta-cu-mere.jpg

10. Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 C, pentru 40-45 min., acum depinde de cuptorul fiecaruia.

11. Dupa ce s-a racit se presara zaharul pudra deasupra. 

Pofta buna!

Comentari