Placinta cu dovleac si scortisoara

Placinta cu dovleac si scortisoara reteta
placinta-cu-dovleac.jpg

Placinta cu dovleac si scortisoara din aluat foitaj exceptioal de frageda, aromata si foarte gustoasa din Categoria Placinte si Pizza. Reteta de toamna Placinta cu dovleac ca la bunica. Placinta cu dovleac mancaruricugust.

Afla cum sa faci cea mai delicioasa Placinta cu scortisoara acasa, desertul copilariei, care ti se topeste in gura de frageda si buna ce este si, care merita incercata macar odata, daca nu ai avut ocazia pana acum.

Pe langa placinta traditionala din aluat facut in casa, obisnuiesc sa fac si placinta din aluat foitaj, ca tot suntem in plin sezon al cultivarii irezistibilului dovleac romanesc.

Recurg la prepararea placintei cu aluat foitaj din comert, atunci cand  nu am timp sa prepar foile de aluat in casa, insa rezultatul este unul extrem de satisfacator.

Un desert sanatos, delicios, aromat si foarte fraged, pe care ar trebui sa stie sa il prepare fiecare gospodina, fiecare mamica, deoarece  copiii, pur si simplu, o adora.

Cred ca, alaturi de dovleac, si placinta este simbolul toamnei, fiindca nu ne putem imagina toamna fara delicioasa placinta din dovleac placintar, respectiv dovleacul copt sau inabusit a ceaun.

Cum sa faci cea mai buna Placinta cu dovleac si scortisoara la tine acasa?

Ingrediente:

  • 1 pachet aluat foitaj (2×400 gr);
  • 2 kg de dovleac placintar;
  • 200-250 gr zahar tos;
  • 1 lingura scortisoara macinata;
  • 50 ml ulei de floarea soarelui, pentru a unge foile de aluat si tava pentru copt;
  • zahar pudra pentru ornat

Mod de preparare:

  1. Mai intai de toate, se spala, se curata de coaja si de seminte dovleacul, apoi se rade pe razatoarea mare sau se da prin robotul de bucatarie, daca aveti garnitura speciala, pentru ras.
  2. Se intind foile de aluat foitaj, una cate una, se ung cu ulei, cu ajutorul unei pensule de bucatarie, apoi se intinde dovleacul ras, iar deasupra se presara zaharul si scortisoara dupa gust.
placinta-cu-dovleac.jpg

3. Se unge tava cu ulei sau unt, se ruleaza fiecare foaie, in parte, si se ung deasupra cu ulei sau ou batut, dupa placul fiecaruia. Se pun rulourile in tava de copt si se dau la cuptorul preincalzit la 190 C, pentru 50-60 min

4. Dupa ce a fost scoasa din cuptor si s-a racit putin se presara deasupra zaharul pudra, printr-o sita mica, apoi se portioneaza si este gata de servire ca atare sau alaturi de o cana de ceai.

Reteta placinta cu dovleac

!!! Daca v-a placut reteta, dati-ne un Share/Like. Ajutati-ne sa crestem, pentru a va bucura cu noi si noi retete. Multumim! Totodata, va recomandam sa vedeti si reteta noastra de Placinta traditionala cu dovleac.

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 3 Average: 5]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...