Placinta traditionala cu dovleac ca la bunica acasa

Placinta traditionala cu dovleac

Placinta traditionala cu dovleac ca la bunica acasa
placinta-traditionala-cu-dovleac.jpg

Placinta traditionala cu dovleac cu foi subtiri facute in casa este o reteta traditionala veche de mai bine de 100 de ani rustica, sanatoasa si foarte gustoasa din Categoria Placinte si Pizza.

Intra acum sa vezi, cum sa faci cea mai buna Placinta traditionala cu dovleac, gasesti aici reteta completa cu poze, explicatii, precum si pasi de urmat in a o prepara ca la carte.

Rumena si  crocanta la exterior, cu o umplutura aromata si mai dulce decat mierea, placinta cu dovleac, este preferata meas i, cred ca, multi dintre dvs. ati crescut cu acest desert rustic dulce si aromat.
Am invatat aceasta reteta de placinta cu dovleac de la mama mea, care o invatase de la mama ei, bunica mea si pe care o fac cu mare drag de cate ori ne este pofta.
Spre deosebire de placinta cu aluat pufos gen placinta cu mere, unde umplutura de dovleaca se caleste putin si in care se adauga scortisoara, la aceasta placinta umplutura este din dovleac crud fara prelucrare termica, deci avem mai multe vitamine.
Nici mama, nici bunica nu puneau scortisoara in placinta traditionala cu dovleac; nu pun nici eu, prefer sa simt aroma naturala de dovleac. Bunicile noastre nici nu stiau de scortisoara… Adaug scoartisoara doar la placinta din aluat foitaj sau placinta cu blat pufos.

Cum se face cea mai buna Placinta taditionala de dovleac?

Foile pentru placinta le fac in casa, nu folosesc foi pentru placinta din comert, mi se par prea uscate si fara niciun gust. Pentru a pregati placinta traditionala de dovleac, asa cum o pregateau bunicele noastre, vom avea nevoie de urmatoarele ingrediente:

Pentru aluat:
  • 1 ou;
  • apa;
  • sare;
  • faina cat cuprinde;
  • 1 lingura de ulei, optional
Pentru umplutura:
  • 1,5 kg dovleac placintar;
  • zahar tos;
  • ulei pentru uns foile, respectiv tava

Placinta traditionala cu dovleac – Mod de pregatire:

  1. In primul rand, pregatim masa de lucru; Spalam, curatam dovleacul de coaja si seminte si il dam pe razatoarea mare sau prin robotul de bucatarie, daca dispune si de razatoare.
  2. Intr-un vas spargem oul, adaugam apa, sare, faina si amestecam, pana se incorporeaza faina.
  3. Cand faina s-a incorporat, varsam compozitia pe masa de lucru si continuam sa framantam, adaugang faina, pana ce aluatul nu se mai lipeste de degete. Aluatul trebuie sa fie unul vartos.
  4. Dupa ce ati framantat lasati aluatul sa se odihneasca cca 10 min., optional, eu nu il las.
  5. De obicei, pregatesc mai mult aluat si, ce imi ramane il dau la congelator, pentru data viitoare. Portionam aluatul, in bucati mai mici, dupa care aplatizam si intindem, cu sucitorul, fiecare bucatica in parte.
  6. Ungem foaia de aluat cu ulei, cu ajutorul unei pensule, iar peste punem dovleacul ras si presaram deasupra zahar. Rulam foaia, incat vom obtine un rulou uriasi. Imi place la nebunie mirosul de dovleac si ulei, imi aminteste de copilarie, cand mama ne facea placinta in zilele de duminica sau zilele de sarbatoare. Procedam la fel si cu celelalte foi de aluat.
Reteta Placinta traditionala cu dovleac
placinta-traditionala.jpg

7. Ungem tava cu ulei si punem cu grija rulourile in tava, apoi, dam tava la cuptorul preincalzit la 200 C pentru cca. 55-60 min. La final, obtinem o delicioasa placinta traditionala cu dovleac, asa cum o faceau bunicile noastre, naturala, sanatoasa si fara alte arome straine.

Placinta traditionala cu dovleac ca la bunica acasa
placinta-traditionala.jpg

Sprijiniti blogul nostru – Cateva recomandari

!!! Daca v-a fost de folos articolul de astazi – Placinta traditionala cu dovleac -, dati-ne un Share/Like, deoarece avem mare nevoie de sprijinul Dvs. pentru a supravietui. Multumim!

Pentru a urmari si sustine activitatea noastra ne gasiti si pe: Facebook, Pinterest, Grup Facebook, Instagram etc. 

Totodata, va recomandam sa vedeti si reteta noastra de Placinta cu cartofi, telemea si spanac – nu gasiti aceasta reteta in alta parte, este reteta mea personala.

Pofta buna!
Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 5]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...