Reteta Placinta cu cartofi, telemea si spanac din Categoria Placinte si Pizza. Intra acum sa vezi, cum sa faci cea mai gustoasa Placinta cu cartofi, telemea si spanac, care iti va placea de la prima imbucatura.
Imi place placinta cu branza si cele cu carne sau cu varza, insa placinta cu cartofi este printre preferatele mele. Aluatul pentru foi il prepar in casa, nu imi plac foile pentru placinta din comert, sunt prea uscate si nu au niciun gust.
Este un preparat simplu, usor de facut si foarte gustos, care va deveni preferata familei dvs., mai ales, daca aveti si copii mici carora le plac mult placintele.
Cum se face cea mai buna Placinta cu cartofi, telemea si spanac?
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 1 ou;
- 1/2 pahar apa;
- 2 pahare faina alba de grau;
- 1/2 lingurita sare;
- 1 lingura de ulei de masline sau de floarea soarelui
- 1 ou pentru uns
Pentru umplutura:
- 5 cartofi cruzi;
- 200 – 300 gr telemea de oaie;
- 1/2 kg spanac (merge si spanacul congelat);
- 1 legatura ceapa verde;
- 2 oua;
- 2 legaturi marar verde;
- sare dupa gust;
- piper negru proaspat macinat.
Mod de pregatire:
- Mai intai de toate, facem aluatul pentru placinta cu cartofi din: ou, apa, faina, sare si ulei.
- Spalam bine verdeata (spanacul, ceapa verde si mararul) sub jetul de apa rece, incat sa nu aiba pamant, o tocam fin si o punem intr-un castron mare iar deasupra radem telemeaua de oaie si o dam deoparte pentru mai tarziu.
- Curatim cartofii de coaja, ii spalam bine, ii taiem cubulete mici si ii adaugam in castronul cu verdeata, urmati de; oua, sare si piperul negru, amestecam bine.
- Trebuie sa lucram repede cu cartofii cruzi, deoarece au tendinta de a se innegri din cauza oxidareii in contact cu aerul.
4. Framantam aluatul, apoi il impartim in doua bucati egale; intindem prima bucata de aluat pana obtinem o foaie subtire de cca 1-2 mm grosime, o ungem cu ulei iar deasupra intindem 1/2 din umplutura de cartofi.
5. Rulam foaia de aluat pana obtinem un rulou mare; la fel, procedam si cu cea de a doua bucata de aluat
6. Ruloul obtinut il asezam cu grija in tava pe care am uns-o cu ulei sau unt, apoi, ungem placinta cu oul batut in care am adaugat un praf de sare si cam atat.
7. Dam tava cu placinta la cuptorul preincalzit la 190 – 200 C pentru cca 45-50 min. sau pana se rumeneste frumos si sunt patrunsi cartofii.
!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Placinta cu cartofi, telemea si spanac -, dati-ne un Share/Like. Multumim!
Pentru a urmari si sustine activitatea noastra ne gasiti si pe: Facebook, Pinterest, Grup Facebook, Instagram etc.
Totodata, va recomandam sa vedeti si alte retete ale noastre de placinta:
Pofta buna!