Supa de vitel cu orez

supa-de-vitel.jpg

Supa de vitel cu orez, o supa sanatoasa, lejera si foarte gustoasa,  cu multe zarzavaturi ,din categoria Supe si ciorbe. Cum sa faci cea mai gustoasa Supa de vitel cu orez, reteta completa cu poze si pasi de urmat.

Astazi am pregatit o foarte gustoasa si satioasa de supa de vitel cu orez, tocmai buna pentru timpul posomorat si friguros de afara – toamna isi spune cuvantul.

O reteta simpla si usor de preparat, singurul neajuns ar fi, ca carnea de vitel sau vita fierbe un pic mai greu decat cea de pasare sau porc (daca aveti cratita sub presiune, atunci nu este o problema, daca nu… dureaza ceva timp pane fierbe carnea), insa merita tot timpul pierdut, deoarece gustul si aroma supei sunt dementiale.

Carnea din supa se poate servi odata cu supa sau poate fi folosita la salate sau la felul doi; de obicei, la prepararea supei de vitel folosesc piept sau rasol de vitel sau manzat, deoarece supa va iesi mult mai consistenta si aromata, tocmai osul si maduva dau gust ciorbelor su supelor.

Cum se face Supa de vitel cu orez?

 Ingrediente:

  • 700 gr costita sau piept de vitel;
  • 1 ceapa medie;
  • 1 morcov mediu;
  • 1 ardei gras;
  • 1 telina;
  • 3-4 cartofi (nu am pus cartofi);
  • 1 dovlecel mic;
  • radacina pastarnac mediu;
  • 2 linguri de orez;
  • 1 pahar cu bulion;
  • 3 l de apa de la robinet;
  • 1 foaie de dafin;
  • sare;
  • piper negru proaspat macinat;
  • 1 legatura de marar

Mod de pregatire:

  1. Mai intai, portionam, spalam si punem la fiert costita sau pieptul de vitel, adaugam foaia de dafin si piperul negru; Sa nu uitati sa alegeti spuma, care este mult mai maronie in comparatie cu cea formata atunci cand fierbem carne de pui sau porc, deoarece carnea rosie contine mult fier.
  2. Spalam si tocam legumele: ceapa, ardeiul gras,dovlecelul si pastarnacul – cubulete; morcovul il taiem rondele; telina si cartofii ii taiem bucati mai mari.
  3. Cand costita este, deja fiarta, adaugam legumele si lasam sa fiarba la foc mediu; dupa cca 10 min adaugam si orezul, pe care l-am spalat si mai lasam alte 8 – 10 min. sau pana este gata si orezul.
  4. Dupa ce au fiert cartofii, adaugam bulionul, nu mai devreme, deoarece de la bulion/rosii cartofii devin tari si lipsiti de gust. La final, adaugam mararul tocat fin, lasam sa dea un clocot si oprim aragazul.

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Lasă un răspuns