Omleta amestecata cu salam si legume

omleta-amestecata-cu-salam.jpg

Omleta amestecata cu salam si legume servita alaturi de o salata de sezon din Categoria Mic dejun. Afla, cum sa faci cea mai gustoasa si satioasa Omleta amestecata cu salam si legume, care te va tine in forma si iti va da putere si chef de munca.

Cum stim cu totii, micul dejun este cea mai importanta masa a zilei, trebuie sa fie echilibrat, gustos, sanatos si, nu in ultimul rand, satios; sa ne dea puteri pana la masa de pranz.
Micul dejun trebuie sa fie usor, bogat in proteine si fibre naturale, si gustos. Specialistii considera, ca persoanele, care iau micul dejun sunt mai sanatoase si mai putin predispuse la obezitate.

Ingrediente:

  • 2 oua/per persoana;
  • 100 gr salam crud uscat sau orice salam va place;
  • 1/2 ardei gras sau gogosar;
  • 1/2 dovlecel mediu;
  • 1 rosie (nu am pus de data aceasta);
  • 1 felie cascaval sau telemea
  • sare;
  • piper negru proaspat macinat;
  • 1/2 lingurita ulei de masline;
  • verdeata

Pentru salata:

  • 1 salata mica;
  • 1 castavete;
  • 1 fir ceapa verde;
  • otet din vin;
  • 1 lingurita ulei de masline;
  • cascaval sau telemea (optional);
  • marar verde;
  • sare dupa gust

Mod de preparare:

  1. Taiem salamul, ardeiul si dovlecelul; separat, radem cascavalul sau telemeaua;
  2. Intr-o tigaie punem uleiul de masline si rumenim putin salamul si legumele (ardeiul si dovlecelul), dupa care adaugam ouale, sarea, piperul si amestecam. Dupa 1 min. oprim  aragazul (asa omleta va fi mai gustoasa, mai suculenta; va continua sa se faca de la la tigaia incinsa ), adaugam cascavalul si verdeata preferata, amestecam.

Pofta buna!

Comentari