Pui picant cu fidea de orez

pui-picant.jpg
pui-picant-cu-fidea.jpg

Reteta Pui picant cu fidea de orez, rapid, gustos si foarte sanatos, din Categoria Mancare asiatica. Cum sa faci cel mai gustos si aromat Pui picant cu fidea de orez in stil asiatic la wok.

Este un fel de mancare sanatos, care se prepara foarte repede, are un gust placut si bine echilibrat si este plin de vitamine, deoarece se prepara la foc iute, in doar 5-7 min.

Datorita faptului, ca se prepara la foc iute, atat carnea, cat se legumele folosite din belsug, pe langa faptul, ca raman crocante, isi pastreaza o mare parte de vitamine si minerale esentiale sanatatii noastre.

Cum sa faci Pui picant cu fidea de orez?

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 1 piept de pui;
  • 1 morcov mediu;
  • 1 ardei gras rosu sau un gogosar;
  • 3 catei de usturoi;
  • 2-3 cm ghimbir proaspat;
  • 2-3 fire ceapa verde;
  • 1-2 lingura sos de soia;
  • 1 lingurita ulei de susan;
  • 1 lingura ulei de masline extravirgin;
  • 1 ardeiu iute rosu sau fulgi de ardei iute;
  • piper negru proaspat macinat;
  • 1 lingura seminte de susan;
  • 250 gr fidea de orez;
  • 100 ml vin alb demidulce sau sake, daca aveti la indemana;
  • 100 ml supa de pui sau de legume, pentru a obtine un preparat suculent si, nu uscat de iti sta in gat;
  • 1 legatura mica marar verde, care se adauga la sfarsit.

Mod de pregatire Pui picant cu fidea de orez:

  1. Pieptul de pui se taie pe lung in doua, apoi se taie fasii late de cca 1 cm ca pentru beef stroganoff.
  2. Legumele se spala bine sub jetul de apa rece, pentru a indeparta orice firicel de pamant sau nisip, apoi se toaca: usturoiul-felii subtiri, morcovul si ardeiul gras se taie fasii; ceapa verde se toaca fin.
pui-picant-cu-fidea.jpg
  • Se lasa o parte din partea verde (cozile de ceapa), pentru a orna la sfarsit

 3.Intr-un castron emailat sau bol de sticla se pune pieptul de pui, care a fost taiat fasii, apoi se adauga sosul de soia, piper negru, putin ulei de susan sau de masline si se da lasa la temperatura camerei, pentru 20 min.

pui-picant-cu-fidea.jpg

4. Separat, se pun la fiert 1,5 l apa de la robinet, in care vom pune la inmuiat fideaua de orez, pentru cca. 10-15 min, daca nu uitati de ea.

5. Se incinge uleiul de masline intr-un wok la foc mediu spre mare, apoi se frige pieptul de pui pana se rumeneste frumos pe toate partile, formand deasupra o crusta frumoasa, care v-a mentine sucurilor formate la interior, ca urmare a frigerii, si nu va lasa sa scape afara. In asa fel, carnea de pui v-a fi mult mai suculenta si mult mai aromata.

pui-picant-cu-fidea.jpg

6. Imediat, se adauga legumele, se lasa sa se rumeneasca frumos, apoi se adauga vinul alb, fideaua de orez, care a stat la inmuiat, urmata de supa de pui; se amesteca bine.

7. Se lasa sa fiarba inabusit 1-2 min, apoi se adauga ceapa verde (doar partea verde, cea alba am adaugat-o la inceput) si mararul verde, se amesteca totul bine si preparatul este gata sa fie servit.

Nota: La final, obtinem cel mai gustos si fraged pui picant pregatit in stil asiatic, pe care l-ati mancat vreodata, chiar mai bun decat la restaurantele de specialitate. Macar, stiti ce ingrediente ati folosit la pregatirea acestui preparat delicios si sanatos.

Pofta buna! Daca v-a placut reteteta de astazi – Pui picant cu fidea de orez -, dati-ne un Share! Multumim! Totodata, va recomandam, sa vedeti si reteta noastra de Piept de pui in stil frantuzesc .

Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 5]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...