Piept de pui in stil frantuzesc

piept-de-pui-in-stil-frantuzesc.jpg

Piept de pui in stil frantuzesc din categoria Mancaruri cu carne. Cum sa faci cel mai fraged si suculent piept de pui in stil frantuzesc cu maioneza, rosii si ardei gras.

Va prezint, o reteta din piept de pui, extrem de simpla, din ingrediente simple si la indemana oricui, insa nemaipomenit de gustoasa si aromata,  si, de care va veti ingragosti, garantat, de la prima degustare.

Ideala, pentru masa de Craciun, Anul Nou, Paste sau cu alta ocazie speciala, aceasta reteta de Piept de pui suculenta, aromata, cu marginile rumene si crocante, insa frageda la interior, va lasa fara civinte orice invitat.

Cum se face Pieptul de pui in stil frantuzesc?

Ingrediente:

  • 1 kg piept de pui sau de curcan;
  • 2 cepe albe medii;
  • 3-4 rosii medii;
  • 2-3 ardei ardei grasi sau gogosari rosii;
  • 120 gr maioneza de calitate superioasa sau facuta in casa;
  • 150 gr cascaval tare;
  • sare si piper negru proaspat macinat;
  • 1 lingura ulei de masline extravirgin, pentru a unge tava.

Mod de pregatire:

  1. Se spala si se sterge cu un prosop de bucatarie pieptul de pui, se feliaza in snitele de 1 cm grosime, apoi se bate cu ciocanul pentru snitele, pe ambele parti; se asezoneaza cu sare si piper si se lasa la rece min 20 min.
piept-de-pui-in-stil-frantuzesc.jpg

2. Se curata, se spala si se taie rondele ceapa alba; la fel, se procedeaza si cu rosiile si ardeiul gras;

3. Se unge tava cu ulei, se asaza snitelele de pui, peste fiecare snitel se pun rondele de ceapa si ardei gras, urmat de maioneza, sare si piper dupa gust.

piept-de-pui-in-stil-frantuzesc.jpg

4. Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 C – 190 C, pentru 30 min.; cat sta carnea la cuptor se rade cascavalul pe razatoarea mare

5. Dupa ce s-au scurs cele 30 min, se scoate tava din cuptor si se presara, uniform, cascavarul ras, apoi se da din nou la cuptor, pentru inca 7-10 min. sau pana se va topi frumos cascavalul, capatand o nuanta aurie spre maroniu.

Nota: Ca si garnitura, pentru pieptul de pui in stil frantuzesc, se poate servi piureul de cartofi sau cartofi dulci, legumele preparate la aburi, pilaful sau cartofii natur.

Pofta buna!

Please follow and like us:
error0
fb-share-icon0
Tweet 20
fb-share-icon20
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)