Piept de pui in stil frantuzesc

Piept de pui in stil frantuzesc reteta
piept-de-pui-in-stil-frantuzesc.jpg

Piept de pui in stil frantuzesc din categoria Mancaruri cu carne. Vezi, cum sa faci cel mai fraged si suculent Piept de pui in stil frantuzesc cu maioneza, rosii si ardei gras pe care ar trebui sa il incerci numaidecat.

Va prezint, o reteta din piept de pui, extrem de simpla, din ingrediente simple si la indemana oricui, insa nemaipomenit de gustoasa si aromata si de care va veti ingragosti garantat de la prima degustare.

Ideala, pentru masa de Craciun, Anul Nou, Paste sau cu alta ocazie speciala, aceasta reteta de Piept de pui suculenta, aromata, cu marginile rumene si crocante, insa frageda la interior, va lasa fara civinte orice invitat.

Cum sa faci Piept de pui in stil frantuzesc?

Ingrediente:

  • 1 kg piept de pui sau de curcan;
  • 2 cepe albe medii;
  • 3-4 rosii medii;
  • 2-3 ardei ardei grasi sau gogosari rosii;
  • 120 gr maioneza de calitate superioasa sau facuta in casa;
  • 150 gr cascaval tare;
  • sare si piper negru proaspat macinat;
  • 1 lingura ulei de masline extravirgin, pentru a unge tava.

Mod de pregatire:

  1. Mai intai, se spala si se sterge cu un prosop de bucatarie pieptul de pui, se feliaza in snitele de 1 cm grosime, apoi se bate cu ciocanul pentru snitele pe ambele parti; se asezoneaza cu sare si piper si se lasa la rece min 20 min.
piept-de-pui-in-stil-frantuzesc.jpg

2. Se curata, se spala si se taie rondele ceapa alba; la fel, se procedeaza cu rosiile si ardeiul gras; Le dam deoparte ca sa le avem pregatite si la indemana.

3. Se unge tava cu ulei, se aseaza snitelele de pui, peste fiecare snitel se pun rondele de ceapa, rosii si ardei gras, urmat de maioneza, sare si piper negru dupa gust, um se si poate observa in poza de mai jos.

piept-de-pui-in-stil-frantuzesc.jpg

4. Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 C – 190 C, pentru 30 min.; cat sta carnea la cuptor se rade cascavalul pe razatoarea mare, pentru a-l avea gata pregatit la indemana.

5. Dupa ce s-au scurs cele 30 min se scoate tava din cuptor si se presara, uniform, cascavarul ras, apoi se da din nou la cuptor, pentru inca 5-7min. sau pana se va topi frumos cascavalul, capatand o nuanta aurie spre maroniu.

Nota: Ca si garnitura, pentru Pieptul de pui in stil frantuzesc, se poate servi: piure de cartofi sau cartofi dulci, legumele preparate la aburi, pilaf sau cartofi natur.

!!! Daca v-a placut articolul de astazi – Piept de pui in stil frantuzesc -, dati-ne un Share. Multumim! Totodata, va recomandam sa vedeti se reteta noastra de Cordon bleu din piept de pui.

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 3 Average: 5]

Lasă un răspuns