Cordon bleu din piept de pui

Cordon bleu din piept de pui reteta
cordon-bleu-din-piept.jpg

Cordon bleu din piept de pui cu cascaval si muschi-file de porc afumat fraged si gustos reteta clasica fruntuzeasca din Categoria Mancaruri cu carne pe care copiii, pur si simplu, il adora.

Afla cum sa faci cel mai fraged si delicios Cordon bleu din piept de pui cu cascaval si muschi-file de porc afumat – reteta cu poze, explicati, dar si, pasi de urmat.

O reteta pe cat de simpla, pe atat de gustoasa si pe care ar trebui sa o incercati numaidecat cu atat mai mult ca se apropie sarbatorile de iarna si veti dori sa aveti pe masa ceva gustos si satios.

Originara din Franta, Cordon bleu, este  o reteta de renume mondial, una dintre cele mai adorate retete din carne de pui, forte populara in meniurile celor mai sofisticate restaurante ale lumii.

Reteta clasica reprezinta o bucata de carne ca pentru snitel umpluta cu cascaval si sunca de calitate superioara, insa prefer in loc de sunca sa folosesc muschi-file de porc afumat, care va da o aroma de fum preparatului.

Deci, Cordon bleu nu este atceva decat un snitel in forma de portofel sau o rulada din carne batuta de pui sau curcan umpluta, de obicei, cu sunca sau cascaval tavalit/a prin faina si ou batut si apoi prajit in ulei.

Cum sa faci Cordon bleu din piept de pui?

Pentru 4 portii, vom avea nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 1 piept de pui mediu;
  • 2 oua;
  • 100 gr cascaval;
  • 50 gr muschi-file de porc afumat;
  • sare dupa gust;
  • piper negru proaspat macinat;
  • 100 gr faina de grau;
  • 200 gr pesmet;
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare:

  1. Mai intai, se spala pieptul de pui, se tamponeaza cu un prosop de bucatarie, pentru a indeparta surplusul de apa.
  2. Se feliaza, pieptul, in snitele, incat sa obtinem 4 snitele mari, care se bat cu ciocanul pentru snitele; Se asezoneaza snitelele cu sare si piper
  3. Separat, se bat cele 2 oua cu un praf de sare. Se feliaza cascavalul si muschiul de porc, pentru a le avea gata pregatite si la indemana.
  4. Pe fiecare snitel se asaza cate 1-2 felie de cascaval si 1-2 felii de muschi afumat de porc, cum se vede in poza de mai jos.
  5. Se pliaza fiecare snitel, incat sa obtinem un portofel si sa avem grija sa nu iasa umplututa.
  • Daca doriti sa faceti Cordon bleu la cuptor, atunci urmeaza sa pliati/rulati snitelele de carne, deoarece va fi mult mai usor.
Reteta Cordon bleu cu sunca si cascaval
cordon-bleu-din-piept.jpg

6. Fiecare „portofel” se trece prin faina, prin oul batut, apoi prin pesmet si se prajesc, in uleiul bine incins, cate 3-4 minute pe fiecare parte sau pana se rumenesc frumos, la foc mediu, pentru a nu ramane crude la interior.

Reteta frantuzeasca Cordon bleu
cordon-bleu-din-piept.pg

Nota: Ca si garnitura am folosit brocoli facut la aburi, insa se poate servi cu oricare alta garnitura, precum: orez pufos, piure de cartofi sau cartofi dulci, cartofi natur sau legume trase la tigaie.

!!! Daca v-a fost de folos reteta de astazi – Cordon bleu din piept de pui -, dati-ne un Share/Like. Multumim! Totodata, va recomandam, sa vedeti si reteta npastra de Rulada din piept de pui in sos picant.

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Lasă un răspuns