Cordon bleu din piept de pui

cordon-bleu-din-piept.jpg

Cordon bleu din piept de pui cu cascaval si muschi-file de porc afumat. Cum sa faci cel mai fraged si delicios Cordon bleu din piept de pui cu cascaval si muschi-file de porc afumat.

O reteta pe cat de simpla, pe atat de gustoasa si, pe care ati trebui sa o incercati numaidecat, cu atat mai mult ca se apropie sarbatorile de iarna.

Originara din Franta, Cordon bleu, este  o reteta de renume mondial, una dintre cele mai adorate retete din carne de pui, forte populara in meniurile celor mai sofisticate restaurante ale lumii.

Reteta clasica reprezinta o bucata de carne ca pentru snitel umpluta cu cascaval si sunca de calitate superioara, insa prefer in loc de sunca sa folosesc muschi-file de porc afumat, care va da o aroma de fum preparatului.

Pentru 4 portii, vom avea nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 1 piept de pui mediu;
  • 2 oua;
  • 100 gr cascaval;
  • 50 gr muschi-file de porc afumat;
  • sare si piper negru proaspat macinat;
  • 100 gr faina de grau;
  • 200 gr pesmet;
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare:

  1. Se spala pieptul de pui, se tamponeaza cu un prosop de bucatarie, pentru a indeparta surplusul de apa.
  2. Se feliaza, pieptul, in snitele, incat sa obtinem 4 snitele mari, care se bat cu ciocanul pentru snitele; Se asezoneaza snitelele cu sare si piper
  3. Separat, se bat cele 2 oua, se adauga sare si piper dupa gust.
  4. Se feliaza cascavalul si muschiul de porc;
  5. Pe fiecare snitel se asaza cate 1-2 felie de cascaval si 1-2 felii de muschi afumat de porc, cum se vede in poza de mai jos.
  6. Se pliaza fiecare snitel, incat sa obtinem un portofel si sa avem grija sa nu iasa umplututa.
  • Daca doriti sa faceti Cordon bleu la cuptor, atunci urmeaza sa pliati/rulati snitelele de carne.
cordon-bleu-din-piept.jpg

7. Fiecare „portofel” se trece prin faina, prin oul batut, apoi prin pesmet si se prajesc, in uleiul bine incins, cate 3-4 minute pe fiecare parte sau pana se rumenesc frumos, la foc mediu, incat sa nu ramana crude la interior.

cordon-bleu-din-piept.pg

Nota: Ca si garnitura am folosit brocoli facut la aburi, insa se poate servi cu oricare alta garnitura, precum: orez pufos, piure de cartofi sau cartofi dulci, cartofi natur sau legume trase la tigaie.

Pofta buna!

Please follow and like us:
error0
fb-share-icon0
Tweet 20
fb-share-icon20
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)