Carne de porc cu gutui la cuptor

Carne de porc cu gutui la cuptor
carne-de-porc-cu-gutui.jpg

Carne de porc cu gutui la cuptor in ulcior de lut din Categoria Mancaruri cu carne. Afla, cum sa faci cea mai frageda si suculenta Carne de porc cu gutui la cuptor in ulcica de lut. Friptura frageda cu o aroma irezistibila de gutui ideala pentru zilele de sarbatoare petrecute in familie sau cu oricare alta ocazie.

O reteta, care se prepara destul de simplu, guatosa, satioasa si nici nu necesita mari batai de cap sau mari cunostinte in ale gatitului. Carnea de porc poate fi inlocuita cu orice al tip de carne, dupa preferinta fiecaruia, insa se potriveste cel mai bine cu gutuile parfumate, care vor da gust si aroma preparatului.

Cum sa faci Carne de porc cu gutui la cuptor?

Ingrediente:

  • 1 kg spata sau pulpa  de porc;
  • 2-3 gutui;
  • 2 ardei grasi sau gogosari
  • 3-4 catei de usturoi;
  • 200 ml vin alb demisec, care va aroma si fragezi carnea;
  • 1 lingura miere de albine;
  • sare;
  • piper negru proaspat macinat;
  • 1-2 linguri ulei de masline extravirgin;
  • un praf boia iute sau fulgi de ardei iute;
  • 1/2 lingurtita cimbru uscat

Mod de preparare:

  1. Se portioneaza carnea in cuburi ca pentru gulasi sau poate o idee mai mari; se asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
  2. Se spala bine gutuile, se taie in doua, apoi in patru, se scoate casuta cu seminte si se taie in felii de 1-5 cm. grosime; cateii de usturoi se curata si se taie felii. Ardeii grasi se curata de cotor si seminte, se taie dupa preferinta fiecaruia.
Carne de porc cu gutui la cuptor reteta
carne-de-porc-cu-gutui.jpg

3. Se asaza in ulciorul de lut un strat de carne, urmat de gutui, usturoi, ardei gras, cimbru, boia iute, sare si piper si, iar de la capat: carne, gutui, usturoi, ardei gras sare si piper; deasupra se toarna vinul, mierea si uleiul de masline.

Carne de porc cu gutui la ulcica
porc-cu-gutui.jpg

4. Se acopera ulciorul cu capacul, folie de aluminiu sau se face un capac din aluat (apa, sare si faina) si se da la cuptorul preincalzit la 160-170 C pentru cca 90-100 min. Dupa 60 de min se ia capacul, pentru a se rumeni frumos si deasupra si a capata acea crusta dementiala, pe care o ador.

Carne de porc cu gutui si usturoi la cuptor
porc-cu-gutui.jpg

Daca v-a placut reteta noastra de astazi, dati-ne un Share. Multumim! Totodata, va recomandam sa vedeti si reteta noastra de Friptura de porc impanata cu usturoi si telina.

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Lasă un răspuns