Budinca de branza cu stafide fara faina

Budinca de branza cu stafide fara faina

Budinca de branza cu stafide fara faina
Budinca de branza cu stafide fara faina

Budinca de branza cu stafide fara faina – deliciul copilariei – din Categoria Dulciuri de casaIntra sa vezi, cum poti sa faci cea mai buna Budinca de branza cu stafide fara faina.

Astazi m-am gandit sa pregatesc pentru dvs. o delicioasa Budinca de branza cu stafide, pentru ca nimic nu poate fi mai bun decat o veritabila Budinca cu branza de casa aromata, gustoasa si foarte pufoasa.

O reteta simpla si sanatoasa pentru o Budincă de branza fara faina

Cand vine vorba de deserturi delicioase si sanatoase, Budinca de branza cu stafide fara faina este o optiune deosebita. Budinca de branza a fost si ramane, probabil, cel mai indragit si cel mai rapid de pregatit desert, care le place foarte mult copiilor. Aceasta reteta aduce bucurie in inimile gurmanzilor fara sa compromita sanatateam. Cu o combinatie perfecta de branza dulce de vaci, stafide si alte ingrediente simple, aceasta budinca este o alegere ideala pentru cei care doresc si sa savureze usor si delicios in acelasi timp. Va vom arata cum sa pregatiti acest desert minunat pas cu pas.

Cum poti sa faci cea mai buna Budinca de branza cu stafide fara faina?

Ingrediente:

  • 1 kg branza dulce de vaci;
  • 7 oua, preferabil, de tara;
  • 200 gr stafide;
  • 1-1,5 pahare zahar tos;
  • 2 pachetele zahar vanilat;
  • 1 pahar gris;
  • 50 gr unt;
  • 50 gr zahar pudra pentru ornat

Mod de pregatire:

  1. In primul rand, luam un castron mare, adaugam ouale, zaharul si zaharul vanilat, le batem bine cu ajutorul unei furculite sau a telului pana se dizolva cat de cat zaharul, apoi, adaugam branza si amestecam bine, pana se incorporeaza complet compozitia devenind fina si fara cocoloase.
  2. Inmuiem stafifele, dupa preferinta in rom, coniac sau doar in apa clocotita pentru 15-20 min. (optional, mie imi plac mai mult asa cum sunt, uscate), apoi le adaugam in compozitia de branza, amestecam bine.
Branza dulce cu stafide pentru budinca
branza_dulce_cu_stafide.jpg

3. Tapetam tava cu unt si faina, apoi varsam compozitia de branza pe care o intindem uniform in tava, cu ajutorul unei palete de silicon, iar deasupra punem bucatele de unt datorita caruiase se va rumeni frumos deasupra, dar si va inbunatati considerabil gustul si aroma budincii.

4. Dam tava la cuptorul preincalzit la 190 C pentru cca 40 min., acum depinde de cuptorul fiecaruia dintre dvs. Verficati daca este gata cu ajutorul unei scobitori.

5. Dupa ce a fost scoasa din cuptor si s-a racit putin presaram deasupra zaharul pudra, ne folosim de o sita mica sita sau strecuratoare, pentru a presara uniform zaharul pudra si a impiedica sa treaca cocolasele de zahar, care nu vor arata bine deloc.

6. La final, portionam dupa preferinta delicioasa noastra budinca: in patrate, romburi sau triunghiuri si o servim alaturi de o cupa de inghetata de vanilie, gem, ceai negru sau lapte cald.

budinca_cu_branza_dulce.jpg

Budinca de branza cu stafide – Sugestii pentru Servire:

  1. Fructe Proaspete: Budinca de branza cu stafide merge de minune cu fructe proaspete, precum: capsuni, afine, piersici sau felii subtiri de portocala.
  2. Toping-uri Optionale: Puteti adauga o cupa de inghetata de vanilie, o lingura de miere sau sirop de artar pe deasupra pentru un plus de dulceata si aroma.
  3. Ierburi Aromate: Pentru un aspect mai sofisticat, puteti presara un pic de menta proaspata deasupra.
  4. Pudra de Cacao: Pentru un gust usor de ciocolata, presarati putina pudra de cacao neindulcita deasupra.

Aceasta Budinca de branza cu stafide fara faina este perfecta pentru orice ocazie – de la micul dejun pana la pranzul de duminica sau chiar pentru un desert deosebit intr-o seara obisnuita. Cu ingrediente sanatoase si o textura moale si delicioasa, veti cuceri cu siguranta papilele gustative ale celor dragi.

In concluzie, aceasta reteta simpla si gustoasa este o modalitate perfecta de a va bucura de un desert fara gluten, mai laes, daca va numarati printre persoanele cu intoleranta la gluten, care satisface atat gustul, cat si necesitatile. Fiind usor de pregatit si cu ingrediente accesibile, va invitam sa o incercati si sa va bucurati de fiecare muscatura a acestei delicatese sanatoase si gustoase. Bucurati-va de fiecare moment al procesului de pregatire in sanul familiei si, mai ales, de gustul divin al acestui desert minunat si sanatos.

Reteta Budinca de branza fara faina
budinca_de_branza.jpg

!!! Daca v-a fost de folos articolul de astazi – Budinca de branza cu stafide fara faina  -, dati-ne un Share sau Like. Multumim!

Pentru a urmari si sustine activitatea noastra, pentru a va bucura cu noi si noi retete, ne gasiti si pe: Facebook, Pinterest, Grup Facebook, Instagram etc.

Cu aceasta ocazie, va recomandam sa vedeti si alte retete ale noastre pe baza de branza dulce de vaci, precum:

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 5]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...